Storhaug FK – Havørn

 
IMG_1989_lr.jpg

Storhaug - Havørn
2-3

1-0: 23’ Waula (straffe, assist av Eivind)
2-1: 34’ Jani (assist av Waula)    


Garderoben:
Havørnene fra Tananger tok turen til Storhaug, på jakt etter nye poeng. Det var duket for topp mot bunn etter 2 spilte kamper. Havørn rykket ned fra 4. divisjon i fjor, og var ventet å være en vanskelig motstander. Uten at dette hadde noe å si for stemningen i garderoben før kampen. Fredrik KlASSen høster latter når han skryter av den Kardashian-aktige bakdelen og behovet for shorts størrelse (X?)L, mens Leif strutter av selvtillit med sin nye meget pent graderte tyrkiske sommerklipp. Barten har vært på jobbintervju og hatt på seg fine bukser hele dagen. Det gidder han ikke i garderoben og benytter seg derfor av anledningen til å vente på forsinkede shortser i sin hullete boxer. Jeg spør om han vil spille ‘pikk eller pung’, Barten som sikkert er litt ør i hodet etter å ha vært på topp hele dagen, tror jeg spør om ‘pukk eller ping’?

IMG_1984.jpg
Screen Shot 2018-04-25 at 22.27.33.jpg


Lagoppstillingen:

Screen Shot 2018-04-25 at 22.30.36_lr.png


Første omgang:
Det blir tidlig klart at i dag har Storhaug gutta bestemt seg for å trøkke til. Vi vinner dueller og snakker bra sammen. Forsvaret er kompakt og slipper ikke til Havørn stort, midtbanen jobber utrettelig som alltid og angrepet vårt skaper flere sjanser og farlige situasjoner. Vi får først betalt når Eivind jager i forsvaret til Havørn, hvorpå han får tak i ballen og stormer inn i 16 og blir felt bakfra av en desperat Havørn back. Dommer blåser, soleklart straffe. Waula ‘steps up to the plate’ og setter ballen sikkert til side for keeper. 1-0 til Storhaug og det er vi som spiller klart best.

Det skulle dessverre ikke gå lang tid før utligningen er et faktum. På en ellers veldig god dag, lager vi flere unødvendige frispark pga armbruk. Et slikt frispark blir slått inn mot 16 meteren hvor en Havørn spiller får ballen først på huet og ballen går i en fin bue over keeper. Havørn er noe heldig der, men Storhaug henger ikke med hodet av den grunn. Vi fortsetter storspillet og får betalt igjen etter ca 34 spilte minutter. Håkki klarerer en ball fra forsvaret som lander hos en ventende Waula, han legger ballen ned, vender opp og spiller fri jani som kommer fossende på venstrekanten. Jani trenger ikke lang tid før han fra hjørnet av 16 meteren klinker ballen i mål høyt og utagbart til side for keeper. Klassescoring etter beste klikk-klakk spill! «Det ble mål?!?!?» med overrasket tonefall høres fra sidelinjen. 

Like før pause må Håkki ut med skade, et solid overtråkk fremprovosert av knottene til en kranglende Havørn ving. Kjedelig hendelse på en ellers god dag. Vi rekker ikke å gjøre bytte før dommeren blåser av omgangen. 
 

Pausen
Laget får skryt av alle på sidelinjen. Humøret ar godt og vi er alle enige om at vi spiller bra og i dag er det gøy å spille fotball. Vi har god kontroll på et lag som spilte i 4. divisjon i fjor. En som ikke får så mye skryt er dommeren. Har lagt lista veldig lavt, mye feil avgjørelser i begge retninger, og inkonsekvent. Fører til mye klaging på dommeren. Hansi kan informere fra sidelinja, at ingen annen idrett tillater så mye klaging på dommeren som i fotball. Hansi demonstrerer sin idrettskunnskap med å ramse opp idretter hvor respekten for dommerne er høyere. Vi blir imponert, og Hansi løper ut på banen for å erstatte en skadet Håkki. Det gjørs ingen andre bytter i pausen. 
 

Andre omgang:
Omgangen starter litt mer rotete og stresset en første omgang. Nå er det et mer jagende og pressende Havørn som har kommet på banen. Det stresser oss litt i begynnelsen, men vi slipper dem ikke til de store sjansene og vinner etter hvert mer og mer kontrollen tilbake. Det er en jevnere omgang, og det er Havørn som er nærmere en utligning enn vi er å øke ledelsen. Etter 64 spilte minutter skal Havørn få betalt for presset sitt. De får et billig frispark langt inn på vår halvdel. Dommeren som ellers i kampen har vært utrolig pirkete på småting, lar plutselig Havørn ta frisparket kjapt mens ballen triller fremover. Vi er ikke kommet oss i posisjon og en Havørn spiller får løpe gjennom forsvaret vårt og setter enkelt ballen i mål til side for Magnus. 2-2. Midtbanen og angrepet vårt har jobbet og løpt som galninger hele kampen, men én etter én slites vi ut, og vi blir tvunget til å gjøre mange bytter ila. andre halvdel av omgangen. Thomas kommer inn for en alltid hardtarbeidende Fredrik som for øvrig ikke ble så gode venner med dommeren i dag. Alex erstatter en meget god Eivind, Abbi kommer inn for en krampende Mikke, Oddi går inn på høyreback for Stian, og helt på tampen kommer Hammed inn for Waula. Det jevne spillet fortsetter, men dessverre er det Havørn som får trekke det lengste strået. Kanten deres spilles fri på høyresiden og setter i et skudd nede i motsatt hjørne for Magnus. Dette skjer helt på tampen av kampen og dommeren blåser av et par minutter senere. 2-3 seier til Havørn. 
 

Post match:
Utrolig kjedelig at vi ikke får med oss poeng i dag. Men jeg har sjelden sett en mer positiv gjeng etter et tap. Selv med tap beviser vi at vi hører hjemme i 5. divisjon, når vi i størstedelen av kampen har god kontroll og spiller bra mot et lag som inntil nylig var i 4. divisjon. Vi har i de 3 første kampene kanskje møtt de antatt beste lagene (?). Vi skal ta med oss det positive fra denne kampen, og fortsetter det slik kommer vi til å ta poeng fra flere lag denne sesongen. 

 

Stjerner (i samarbeid med trener teamet):

Eivind: 3 – Utmerket serie-debut. Jobber beinhardt og jager som en hund. Skaper flere farlige sjanser og situasjoner og skaffer straffe på 1-0. 

Leif: 2 – Rager høyest, vinner nesten alle dueller, hindrer farlige gjennomspill og har full kontroll bak på midten. Kjempe i forsvar. 

Qvam: 1 – Fosser nedover venstrekanten gang på gang, slår gode innlegg og skaper mye sjanser. Fantastisk skudd på 2-1.

 

Skrevet av Jan Haakon

 
Johannes SolhaugComment