Mål/assist Storhaug: 0-1, 30´ Jani (Thomas). 2-2, 55´Leif (Waula)

Thomas – Solem – Leif – Qwam

Johs

Waula

Det er september og solen varmer behagelige 18 grader og det er langtur til Suldal på agendaen.

Buss er leid inn for anledningen og humøret er på topp fra start. Barten Senior stiller som sjåfør og bidrar til god stemning på veien mot Suldal. Jarle helt foran tar i mot musikkønsker og styrer anlegget på bussen, mens Jonas på bakerste rad klager over liten benplass og klamme baller. Generelt virker gutta kampklar og gleder seg til fest etter kampen!

Vel fremme i Suldal, rett på det stramme skjemaet til Jonas som inkluderte et øl-handel stopp på veien, blir vi henvist til Suldals damegarderobe, men oppdager til vår store skuffelse at den ikke er fullt opp av lokale Suldalsbudeier. Men Suldal var greie nok til å fylle opp den medbrakte kaffekanna vår. Vi kommer rakst i gang med oppvarming, hvor Jarle ønsker at hele troppen skal bidra. Det diskuteres svakheter fra det sure tapet forrige uke og hvordan vi kan forbedre mot Suldal. Det nevnes tøffere i duellene, mer snakking og være mer tente fra start.

Kampen
Første omgang starter ganske jevnt, og spillet bølger frem og tilbake og det går endel minutter før det begynner å sitte hos begge lag. Etter ca 15 minutters spill begynner Storhaug å feste grep om kampen, men de store sjansene uteblir. Etter 17 minutt får Suldal et frispark i farlig posisjon, like utenfor 16 meteren. Det direkte skuddet går heldigvis like utenfor.

Få minutter senere setter Suldal en avslutning i stolpe og ut. Vi lever farlig på litt dårlige klareringer. Vi har spillet denne perioden, men Suldal har sjansene.

Så, etter ca 30 minutt får Thomas ballen like utenfor den høyre siden av Suldals 16 meter, han mister den nesten til Suldals back flere ganger, men kjemper heroisk og beholder ballen, finter seg vekk fra backen og slår et nydelig innlegg som går i bue over keeper, og hvem andre enn Storhaugs egen luftbaron Jani venter der og kan enkelt heade ballen i tilnærmet åpent mål.
1-0 til gutta fra Storhaug og vi begynner å smake seierspilsen i garderoben allerede. Etter dette kom de store sjansene begge veier. Solem forsøker å plasserer ballen nede i lengste etter at Leif har lagt igjen en nydelig 45´pasning etter skoleboka, men ballen stryker stolpen like utenfor. I stedet er det Suldal som etter 37 minutt, får en sjanse servert på sølvfat etter at vi slurver i egen 16 meter. Ballen blir slått hardt inn foran mål og en Suldalspiller kommer stormende frem og header i mål. Som dessverre skjer litt for ofte, er det eget slurv som gjør at motstanderen får et mål.

Nå er Suldal mer med i kampen igjen og de spiller seg til en ny sjanse. Får et frispark utenfor 16 igjen, hvor returen havner hos en Suldalspiller som venter alene i det vidåpne returrommet. Jarle har skreket på sidelinjen at han kommer, men vi markerer allikevel ikke og han får god tid til å plassere ballen hardt og utagbart til siden for Erlend. Minuspoeng her til Jarle som ikke skrek høyt nok.

Pause

I pausen gjøres to bytter, Thomas tar seg en pause, Micke flyttes opp fra høyreback til midten, og inn kommer Håkki på backen. Solem tas ut og erstattes av Erling som skal opp å jage på topp.

Vi kommer ut i et høyere tempo enn i første, og nå spiller vi bedre. Vi får uttelling etter ca 10 minutt. Et nydelig frispark blir slått inn i boksen av Waula, hvor Leif rager høyest og stanger ballen inn. Utligning, 2-2, og vi får blod på tann igjen. Vi dominerer denne omgangen og kommer til flere gode sjanser, skudd like utenfor og headinger på omtrent åpent mål som forsvinner over tverren. Marginene er ikke helt med oss i dag, og kampen ebber ut i et uavgjort resultat.

Alt i alt en kamp vi burde vunnet. De får to mål på situasjoner som oppstår av at vi slurver og ikke markerer. Nå er vi på 2. plass på tabellen (kanskje 3. om Vaulen vinner neste kamp). Og vi må ta oss sammen om vi ønsker spill i 5. neste år.

Stjerner: 3 Leif, 2 Torgeir, 1 Qvam

3 minusstjerner til Simon for å ikke stille, som er den egentlige grunner til at vi ikke vinner i dag.

2 minusstjerner til den bipolare dommeren vi hadde.

1 minusstjerne til Hansi for å heade over på åpnet mål i sluttminuttene på stillingen 2-2.