Ut med kua og inn med dommeren

Storhaug FK – Fiskå IF 3-3

Mål: Sebastian, Aksel og Dennis

Pre-match

Det var duket for sesongens andre hjemmekamp mot nyopprykkede Fiskå. Fiskå hadde åpnet sesongen rimelig bra, med to seiere på tre kamper, mens vi fortsatt var ubeseirede, men med et par for mange uavgjortresultat.

I garderoben før kamp gjorde Hansi et poeng av at han var fornøyd med å bli nevnt i hvert referat så langt denne sesongen – riktignok kun for utenomsportslige involveringer. Vi lar han få plass denne gangen også. Noe av garderobepraten egner seg ikke på trykk, og slipper ikke gjennom sensuren. Men vi kan nevne at Dennis sov fra 15.30 til 19.10, men møtte likevel opp kl. 19.05, og at produksjonsproblemer i Kina/Taiwan gjør at nye overtrekksklær ikke er klare før i slutten av mai.

I løpet av dagen tikket det inn med forfall, men vi kunne likevel stille med et meget sterkt lag:

Armandas

Thomas – Leif (Kenneth, 75. min) – Sebastian – Stian

Piotr – Aksel – Johs

Tinus – Dennis – Tyssi (Adrian 85. min)

Tyssi, som ellers er en ydmyk og beskjeden type, hadde gått til det uvanlige skritt å bli litt høy på seg selv. Mange husker kanskje på midten av 2000-tallet at det var kult å bestille fotballsko med navnet sitt på, men unge Tysland gikk for first price-varianten:

Med en slik inngang til kampen måtte det vel bli mål på Tyssi (??). Neida.

1. omgang

Storhaug startet kampen svakt, og de første 20 minuttene var årsverste. Fiskå fikk fortjent uttelling for presset etter rundt 20 minutter når spissen løper fra hele forsvaret og setter inn 0-1 forbi Armandas.

Utover omgangen kommer Storhaug imidlertid mer inn i kampen, og skaper flere store sjanser. Tinus burde i alle fall hatt ett par, men vi tok i alle fall med oss et visst momentum inn i pausen. Dommeren bidro for øvrig heller ikke stort, ved å blåse flere uforståelige offsider i gode posisjoner for Storhaug. Fiskå-benken kommenterte at man måtte huske at dommeren på dette nivået var like dårlig som spillerne. I så fall skulle det som kom senere i kampen være en skremmende anledning for selvransakelse.

2. omgang

I pausen ble det fokusert på et par, tre ting vi måtte justere på, og det var en mye bedre start på 2. omgang enn 1. omgang. Etter 52 min utligner Sebastian på en nydelig corner fra Dennis. Momentumet var virkelig med Storhaug nå, og like etter på setter Aksel inn ledelsen etter et langt kast som Dennis flikker videre.

Herfra og ut tar dommeren hovedrollen i kampen. Det dømmes offside i hytt og gevær (dette går riktignok en del begge veier), i tillegg til at høyre stopper/back for Fiskå burde vært utvist. Først river han ned Tyssi på vei gjennom, og i en ny situasjon hiver han ballen bevisst i hodet på Tyssi og er oppe med armen i ansiktet på Johs i tumultene som følger. Dommer beholder imidlertid kortene i lomma. Da en Fiskå-spiller redder et skudd på en corner med hendene, for øvrig fanget på film av Magnus, ble det heller ingenting.

Fiskå på sin side fikk imidlertid spasere inn utligningen 10 minutter før slutt på det som så ut som en soleklar offside.

Som en liten anekdote nevnes det her at undertegnede, for tiden satt på sidelinjen med brist i ribbein, har skrevet om dette referatet et par ganger før den versjonen som dere leser ble satt. Dype, gode innpust er rimelig smertefullt om dagen, og de første versjonene var derfor noe krassere enn det som er tilfellet nå.

Til tross for at det meste gikk imot, gjør Adrian en god jobb da han spiller gjennom Tinus, som blir felt. Straffe, og Dennis setter den sikkert. 3-2 Storhaug.

Dommer roper ut at han legger til 2 minutter. Nå handler det bare om å ri av de siste par minuttene før 3 poeng kan innkasseres. Vi bikker 90+2. Deretter 90+3. 90+3,5… Så kommer utligningen til Fiskå. Det slås et hardt, men håpefullt innlegg inn mot mål, som får en lei stuss foran Armandas. Han gir retur, og utligningen er et faktum. I skrivende stund sitter skuffelsen fortsatt i, da vi virkelig hadde fortjent 3 poeng i denne kampen. Måten det skjer på, gjør det ekstra irriterende. Dommer innrømmer indirekte etter kampen at han la til ekstra fordi han var lei «syting og klaging» fra Storhaug gjennom kampen. Makan til prestasjon.

***

Til tross for at avslutningen på kampen gjør at uavgjort føles som et tap, kan vi i alle fall ta med oss at vi fortsatt er ubeseirede i årets sesong. Med fortjent uttelling, hadde vi fort stått med dobbelt så mange poeng, og vi har spillemessig levert mye bra fotball. Men det er nok nødvendig med noe avslutningstrening fremover…

Stjerner

*** Sebastian. Når det koker i første omgang, og Storhaug settes under press, er Sebastian rolig som skjæra på tunet, og styret spillet bakfra på en glimrende måte. Taper knapt en duell hele kampen, og kan ikke lastes for noen av målene. Polish goal machine!

** Dennis. Tre målpoeng, og mye involvert i det som skjer fremover på banen. Det skjer alltid noe rundt Dennis, både på godt og vondt 😊 Uromoment.

* Aksel. Første kamp fra start som nybakt far og etter skade. Trøkker til og vinner flere viktige dueller. Flott mål, og viktig mann å ha når kampen tar fyr utover i 2. omgang.