Sytepavenes kamp

 
Screen-Shot-2018-05-10-at-19.48.53.jpg

Storhaug - Randaberg 3
2-6 (1-1)

EUREKA-banen Midjord 08.05.2018 20:30

Underlag: Kunstgress m/gummispon 

Banetype: 11er 

Spillform: 11 MOT 11 

Spilletid: 90 minutter 

Tilskuere: 30 

Dommer: Stian Blanckaert (Våganes FK) 

 

Det var igjen klart for hjemmekamp for Storhaug FK i 5 divisjon. Ettersom Brodd 2 spiller på samme hjemmebane som oss så føles det ut, nå i starten, som vi har mange hjemmekamper, noe som er hyggelig. Det har blitt til vane at været også fint når vi skal ha kamp. Vi har spilt 5 kamper denne sesongen og, så vidt jeg husker, har det vært strålende sol i samtlige.

 Garderoben

I garderoben var stemningen noe lavere enn hva jeg har blitt vant til i mine år i Storhaug. Kanskje var jeg ikke alene med å slite med den plutselige endringen av garderobe. Noe høye menn (eller gamle..?) i gardene til Storhaug hadde analysert seg frem til at garderoben vi har delegert til mostander laget i alle år faktisk er bedre (i form av å være større) enn den vi har brukt. Jeg fikk derfor en dårlig start på kvelden, i forsøke på å unngå å komme for sent som botsjef (alltid litt ekstra flaut), med å skyndte meg inn i garderoben til mostander laget. Jeg innså fort at det ikke var min gjeng og tenkte umiddelbart: «faen, det var det jeg visste at det var bortekamp». Til min store glede fikk jeg fort øye på Waula i den andre garderoben.  

Som snart udannet (eller utdannet om du vil…) revisor liker jeg at ting er på plass. Og i dag var det ingenting som lå der det skulle ligge! Jeg var ikke en gang i stand til å finne botboken min ☹ Hvor søren er kaffekruset mitt!? Har vi ikke lenger botlisten?! Må jeg faktisk huske paragrafene? Etter en mildt sagt stressende periode hadde jeg fått kontroll på hvor alle tingene var blitt av. Endelig kunne jeg begynne å tenke på det viktige for dagen. Nemlig hvem som har kommet for seint i dag ☺☺ Jeg kunne fort fastslå at Jonas kom sigende inn for seint og Jani den eldre var ingen sted å finne. Deilig! To stykk i den gule boken i dag. 

Etter en stund begynte også stemningen å ta seg opp. Og ting begynte å føle litt mer som en normal kamp dag. 

 

Folket er på plass i den nye hjemme garderoben

Folket er på plass i den nye hjemme garderoben

Jarle tok ordet og gav oss formasjon og startelleveren. I dag gikk vi ut fra start i vår vante formasjon 

4 -2-3-1:

Screen-Shot-2018-05-10-at-19.49.11.jpg

Inbyttere: Hamed, Hansi, Thomas, Wladdi og Waula

Vi ble enige om å ha høyt press fra start og forsøke å fortsette den gode intensiteten vi viste spesielt mot Havørn for 2 kamper siden. Det var en opptur sist mot Jarl, hvor vi viste at vi kan jevn spille med lag i denne divisjonen, og vi nå måtte på alvor få gang på sesongen 2018 – 2019. 

 

Pga. garerobeskifte var det lett å se hvem som glimret med sitt fravær

Pga. garerobeskifte var det lett å se hvem som glimret med sitt fravær

Oppvarming

Det var ikke bare garderoben som var ny før denne kampen. Vår kjære kaptein og «oppvarmingsspesialist» Mikke hadde kastet inn håndkleet til denne kampen på grunn av skade. Det betydde at vise kaptein Simon fikk ansvaret i å få gang på beinene til denne saueflokken. Mikke har tydeligvis patent på kjeglene i Storhaug FK, eller så tar han de med hjem fra hver kamp for å polere dem, fordi vår normale oppvarming måtte skje helt uten kjegler. Det ble løst med en virtuell forståelse av hvor kjeglene vanligvis ville ha stått, godt hjulpet av et vilkårlig mini mål som representerte den ene kjeglen. Jeg ser for meg at oppvarming må ha sett ganske tåpelig ut for Randaberg spillerne. 

 

Oppvarming med virtuelle kjegler.  Waula kjøre shades på oppvarming.

Oppvarming med virtuelle kjegler. 
Waula kjøre shades på oppvarming.

Kampen

Kampen starter rimelig bra for Storhaug FK sin del. Vi er rimelig godt med på notene og virker som vi har grei kontroll bakover. Offensivt er vi helt på høyde med Randaberg 3 i første omgangen og kunne skåret flere mål enn det vi gjør. Det er alltid spennende å se hvilken utgave som dukker opp når motstanderlaget er et rekrutt lag. Denne versjonen av Randaberg 3 virket som et lag bestående av for det meste unge spillere, hvor noen av dem holder høyt nivå. Spesielt den sentrale midtbanen bestående av nr. 23 og kapteinen nr.10 virker som svært habile fotballspillere.

 

Jonas forsøker å blokkere et skudd

Jonas forsøker å blokkere et skudd

I møte med et så ungt lag er det vel bare rett og rimelig at kampen kommer til å bære preg av mye syting. For det var slik det ble. Vi i Storhaug greier å involvere oss i drittsnakkingen og sytingen, men det er mostander laget som legger opp til stemningen. Det er greit at man er en talentfull spiller, men stort større sytepave som den ene sentralt på midten, som ikke var kapteinen, viste seg å være skal du lete lenge etter på en fotballbane. 

Den generelle holdningen til laget tar meg tilbake til årene på Sola videregående hvor det omtrent gikk an å lukte hvilke klassekamerater som kom fra Randaberg. Jeg ser at dette ikke ser ut til å ha endret seg med årene. Heldigvis har mine klassekamerater fra Randaberg vokst opp å blitt flotte personer, så det er vel håp for at disse også en dag vokser opp.

På årsmøte tidligere diskuterte vi problemet rundt den store troppen vi så ut til å få i år. Sesongstart har vist at det absolutt har vært nødvendig. Vi har svært mange ute med skader og i løpet av førsteomgangen blir også Oddi skadet. Skaden ser ut til å være så alvorlig at Oddi blir byttet med en skadeplaget og uoppvarmet Hansi. Heldigvis tar det ikke lang tid før Oddi er klar igjen og Hansi kan springe lettet av å konstatere at knærne enda henger sammen.

En spiller har sjeldent sett gladere ut for å bli byttet etter 5 min spill

En spiller har sjeldent sett gladere ut for å bli byttet etter 5 min spill

På tross av en generelt jevnspilt førsteomgang, hvor Randaberg må sies var det spillende laget, var det Randaberg som først skåret. Det kom etter 43 min spilt hvor et innkast fra høyre siden faller inn til en Randabergspiller som gjør ingen feil innenfor 16 meteren. 

Kort tid etter utligner Storhaug med Eivind. Etter rot i forsvarsrekken til Randaberg 3 ender Eivind opp med ballen rett utenfor 16 meterne. Han oppfatter situasjonen raskt og gjør ingen feil da han fører ballen med seg og avslutter på høyre siden av keeperen. Keeperen får en hånd på ballen men greier ikke å stoppe det fra å bli mål. Eivind sin forklaring på målet: «Dobbel tuttis å halvslapt t side for keeper. Med påfølgende blånegl å dobbel krampe i begge legger».

Keeperen til Randaberg må i aksjon i første omgangen

Keeperen til Randaberg må i aksjon i første omgangen

Forsøket fra Randaberg stryker krysset

Forsøket fra Randaberg stryker krysset

Pause

I pausen konstatere vi at vi er fortsatt med i denne kampen. Vi blir enige om å fortsette med samme intensitet. I pausen blir også Eivind (som har hatt litt for mange glass vin i Spania) byttet ut. Inn kommer Waula. Kp går ned på høyrekant og Waula tar plass på topp.  

2 omgang

Starten på andre omgang blir et mareritt for Storhaug FK. Fra det 47 – 55 min renner det inn 3 mål som jeg ikke orke å detalj beskrive. 1 på et langskudd som for en veldig lei dupp, 1 på dribleraid fra nr 23 og 1 på langskudd som får perfekt retningsforandring og sniker seg inn i ved stolpen, slik jeg husker det. Det er veldig dumt at vi har sørget for et godt utgangspunkt i første omgang for å så ikke møte opp til andre omgang. Fra det 55 min er kampen avgjort. Det bærer det også preg av. Det blir derfor viktigere med drittkasting mellom lagene enn hva som skjer ute på banen. En drittkasting som både trenere og publikum greier å ta del i. Vi går også vekk fra 4-2-3-1 og over til 4-3-3. Kp går inn som indreløper sammen med Fredrik og Simon. Wladdi er høyrekant, Thomas venstre og Waula på topp. I løpet av andre omgangen blir alle innbytterne byttet innpå uten at det preger kampen i stor grad i noen retningen (Waula – Eivind, Wladdi – Johs, Thomas – Qvam, Hamed - Leif og Hansi – Jani)

 

 

Oddi i duell med Randaberg spiller

Oddi i duell med Randaberg spiller

I det 70 min skårer Randaberg 3 igjen. Dette målet husker jeg ikke. 

Et lysglimt i en ellers miserabel andre omgang er at Storhaug FK reduserer i det 76 min. KP forklarer: «Va frispark frå Simon litt udføre sekstenmeteren deiras, på høyra siå…Head'a i mål. Thats it egentlig.. Trur det va frispark.. nå huske eg faktisk ikkje..». Vi får ta han på ordet.  

I det 85 min blir også Jonas utvist etter sitt andre gule kort. Botsjef lar anser det slik at begge de gulekortene ikke er unødvendige og kan derfor ikke gi Jonas sin andre bot for dagen. KP vikarierer som midtstopper.

I det 88 min er ydmykelsen komplett. Ballen blir slått i bakrom bak Hansi og KP og Randabergspilleren får en enkel oppgave med å sette ballen til side for Erlend. Stillingen ender 2-6.        

Denne andre omgangen er det bare å glemme for vår del. Vi må ikke la dette påvirke oss fremover. Det positive er at det er mange lag som har fått en dårlig start. Det betyr at om vi kan begynne å sanke poeng, er vi fort oppe på en trygg plassering. 


Stjerner

3 Erlend: veldig god på en dag veldig mange svikter. Uheldig på langskuddet.

2 Jani: Viser en stå på vilje som det ellers mangler litt av i dag. Gir aldri opp på tross av at han tydelig begynte å bli sliten mot slutten av begge omgangene.  

1 KP: Skårer mål og kjemper godt i dag. 

 

Randaberg har lagt ut highlights fra kampen på Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=lyzzce0kI1U
 


Skrevet av Hans Kristian Tjemsland