Dommer
Sven Ove Wiik Sørensen (Vardeneset BK)

Ingress
 (av latin ingressus, inngang eller innledning). Ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, ingress, punktum.

Fra sprøløk til Colt SAA. Garderobeprat. Ping eller pukk? Pukk eller Ping (ref. tidligere referat om referent sin dårlige hørsel og meget oppegående humor)? Fortsatt usikker på hva som klanger best, men en ting er sikkert og det er at Fedda er tilbake fra Afrika. Det går ikke lange tiden før vi kommer innpå hva straffen for å ikke skrive referat er, nemlig 100 NOKs til botkassen. Fedda foreslår da naturligvis offentlig nakenhet som passende straff, noe han selv hadde foretrukket 100 av 100 ganger mot å betale 100 kroner. Velkommen tilbake!

Det er ingen hemmelighet at sesongen har startet litt under par med ett usselt poeng på 5 kamper. Målet vårt fra årsfesten i februar gjenspeiles i ølet som ble brygget for anledningen:

Som dere kan se fikk dette ølet 3,5 / 5 stjerner, av meg. Hvis jeg også skal beskrive sesongstarten vår med mine vurderinger i untappd, vil jeg gi oss 1 stjerne (som kan sammenlignes med min score av Tuburg Lite). Et lyst og lett øl som det egentlig ikke smaker så mye av.

Før matchen var alle forutsetninger for å bryte denne Tuborg Lite-trenden tilstede. KP fylte år, kaffe ble servert i ny rød drakt (type Solo ølglass) og det ryktes at Ronny var innleid for å demre opp om en bakre rekke som preges av skader og suspensjoner (også i rød drakt) om dagen. En av våre aller største svakheter denne sesongen har uansett ikke vært skader, men dødballer. Dødballer, type kast. Aaaaalt for mange mål vi slipper inn kommer på lange innkast og frispark fordi vi glipper markeringene våre. Her har vi utrolig stort forbedringspotensial, og Jani den eldre har foreslått bot til de som slipper en markering som også resulterer i mål. Dette får imidlertid Hansi følge opp, men det burde strengt tatt ikke være nødvendig med så drastiske midler! Passion for Storhaug burde være nok!

KP kom også med noen kloke ord på slutten: «og drid i driddsnakk!».

Startelleveren

Oppvarming:

Usedvanlig varmt, strålende sol og skyfri himmel. Bildene sier sitt om hvordan forholdene var. Tørt og svett.

Kampen

Dommeren blåser kampen i gang, og litt senere blåser han enda en gang for å markere idømt frispark, mot Storhaug. Gjett hva som skjer etter dette? Gjett, bare gjett!?! Vi slipper inn mål på dødball, etter 2 minutt. Eneste verdt å merke seg var at det denne gang ikke var ved innkast. En verst tenkelig start for de i sort (og rød shorts) på Stemmen, 1-0. Etter dette målet blir det for øvrig en del bedre fra SFK. Fine gjennomspill på kantene ved Aleks og Eivind, hvor vi kommer til innlegg og skaper farligheter for Tasta. Hansi og Eivind kombinerte godt flere ganger, hvor Hansi overlapper og får slått inn. Midtbanen ser solid ut, hvor arbeidshestene Mikke, Leif og Simon jobber utrettelig i solsteken. Bakre rekke rydder opp det som kommer. Hammed og Fedda står fint og holder iskald ro. Erling klemmer til i hver eneste duell (som bare Erling kan) på venstre back. Uten tvil Storhaug som tar det spillemessige initiativet i kampen. Uheldigvis blir det ikke mange store sjanser, men heller direkte skudd fra returer som ender over eller til side for mål. Men! Etter 24 min spill kom belønningen, og den var deilig! På høyre flanke har Leif kavet seg opp og fikk slått et perfekt innlegg til KP som klemmer til på volley og presser den ned i venstre hjørnet. Til og med Loris Karius hadde ikke tatt den kanonen! 1-1 og vi er BACK ON TRACK! Ganske nøyaktig 1 minutt etter målet blir det pga varmen drikkepause.

KP med nyyyyydelig gåll på sin bursdag! Tar seg her en velfortjent slurk.

Samtlige er enige om at det ser ganske lovende ut spillemessig, men samtlige vet også at vi har startet flere kamper bra og endt opp med tape oss mer og mer jo nærmere 90 min vi kommer.

Drikkepause slutt, og nå tar Tasta gradvis over kampen. De spiller seg gjennom og kommer til sjanser, men Magnus holder oss greit inne i kampen! Storhaug klarte å forsvare seg til 42 min spilt (og da hadde nettopp Hansi berget mål imot på streken), men så tok det slutt. 2-1 til Tasta. Ingen offside, ingenting å klage på. Etter 44 min byttes Oddi inn for Hammed som sliter med skade.1. Omgang slutt.

Ikke noe annet å si enn at første målet imot føltes unødvendig, men at spillet vårt var meget bra frem til drikkepausen på 25 min. Etter det hadde Tasta spillet i sin hule hånd, og fikk straffet oss 3 minutter før pause. Men kampen er definitivt ikke over. Mye bra å trekke frem de først 25 min! Ble vel enige om å finne det mønsteret igjen i 2. omgang. Det gjøres to bytter. Alex og Erling byttes ut. Jorge og Fredrik plasseres da på midtbanen. Leif går ned som stopper, og Oddi ut på venstre back. Simon opp på venstre flanke.

2. Omgang blåses i gang. De første 10 min av omgangen er ganske greie og det jobbes godt av innbytterne Jorge og Fredrik, men vi kommer dessverre ikke til noen særlige farligheter. 54 min og vi blir straffet igjen, på frispark, og 3-1 til Tasta er faktum. Etter dette målet går det meste bare en vei, og Tasta brenner store sjanser alene med keeper og skyter i stolpen. Eneste verdt å nevne er at KP får kommet til en kjempesjanse hvor han nærmest står inne i 5 meteren og kvier seg for å skyte, og velger å spille ballen til en som er bedre posisjonert. Uheldigvis går ikke ballen hvor den skal, og Tasta kan puste lettet ut. 68 min og det gjøres to bytter. Erling og Alex inn for Eivind og KP. Jeg spurte Jonas om råd på hva jeg kunne ta med i referatet, og da var det ikke tvil dulten til Eivind som måtte med. «Ta bilde av dulten». Så ja, må påpeke at Eivind tester ut ny kampfrisyre om dagen.

74 min og Jani den eldre går inn for Hansi. Går ikke lange tiden før den levende legenden får satt inn noen skikkelige taklinger til Tasta fansens stor fortvilelse. Skikkelig Bergenser krutt derane.

Storhaug kan overraske, og det må alle andre lag i 5. div avd 3 vite. Tasta legger seg litt bakpå etter å ha hatt en god periode, og det straffet seg. Mikke finner en ledig Simon som de fleste vet hvor målfarlig er, og han får dradd seg inn fra venstre side av 16-meteren og plasserer den godt til høyre med innsiden. Helt utagbart for Tasta keeperen. 3-2, og det er liv i Storhaug leiren igjen!! Litt hawaii fotball nå, men stort sett Tasta som trykker mest på. Etter 85 min spill får Tasta leke seg gjennom forsvaret vårt og punkterer kampen 4-2, og deretter enda en gang. 5-2 står det ved 90 min. Nok en gang taper vi oss utover i kampen, og slipper inn enkle dødballmål. Surt, men vi må videre og det fort. Venter 4 viktige kamper nå før sommeren!

Stjerner:

3 Mikke jobber utrettelig i varmen og ser ut som han kunne spilt en kamp til. Får også gitt fra seg en lekker assist til Simon på tampen!

2 Simon med mål nok en gang, denne gang fra venstre flanke og ikke i sin vante 10er rolle. Jobber også meget godt defensivt på midtbanen i første omgang!

1 Magnus med flere gode redninger hvor Tasta er helt gjennom og KP med et nyyyyydelig volleymål på sin bursdag, og som kriger generelt godt på topp!

Nå må vi virkelig reise oss til skjebnekamp mot Tjensvoll i neste runde! Kampstart Tirsdag 29.05.18 (kl: 20.30). Møt opp!!!