En hard og humpete bane

 

21.06   kl 20:00

Mastra-Storhaug FK   2-2 (1-1)  
M: Bjørnsen, E. Håvarstein S: Leif (Simon), Mikke (Jani t.e)

Mosterøy Stadion – Gress – Ekte Gress  

 

Tilskuere
15 stk på Nordre Kurve  (imponerende med tanke på at Argentina-Kroatia spilte samtidig). Ellers var Hammed med og såg på kampen selv om han var skadet. Imponerede og svært bra at de som ikke er med i troppen kommer og ser på :)

I tillegg hadde flere Mastra fans presset seg inn i hjemmelagets massive innbytter benk. Var de polske fans som jobber på gårdene i området og øyene rundt (?) 

Før vi tar fatt på denne kampen må vi spole 10 dager tilbake i tid. Det er ingen hemmelighet at vi har slitt i serien denne våren med skarve ett poeng på 9 kamper før kampen mot Mastra. Da er det verd å dvele litt med cup kampen mot Våganes 11 juni. 

 

Her er mine 3 høydepunkt fra kampen som jeg føler bør nevnes. 

1: Etter en hard duell på midten mellom Erling og den 2 hoder høyere stopperen fra Våganes ,. blir den ellers så sindige nordlendingen Erling beskyldt for å filme. Da går rullegardinen ned for Erling og ender opp i ett basketak Kippe og Karadas kunne vært stolte av .  Ord som hæstk#&%, fettskolta, dævenhansaltsøkkihælvete, førrp#%& f##kjerr»#¤%, skal æ #%& dæ i mannem%#sa og tullpeis haglet.   Ingen gule kort ble delt ut….

  

2. På stillingen 1-1 , 2 minutter før slutt begynner noen og enhver å kjenne det i beina. Qvam blir fint spilt alene med keeper , og på 7-8 meter kan han bare kan trille ballen i mål. Da  snubler han i egne bein og ballen triller lett inn til keeper……bra klomset. Det fører til ekstraomganger på 2 * 15 minutter ……..takk skal du faen ha Qvam. 

3: Det må staffespark konkurranse til for å kåre en vinner. Førstialt , anialt og treiialt Gman gjør seg klar til 5 og avgjørende straffe, men får ikke ta iom at Wladdi, Leif , Jani t.e og Erling scorer sikkert. Priceless 

 

I kampen mot Våganes ble SFK tildelt 4 gule kort for munnbruk (usikker på om Maggi sitt var for det). Kom til å tenke ting jeg har hørt blitt sagt på en fotballbane oppgjennom årene.

1: 1992 på Bildøy: «Du ser ut som en rusten støtfanger i trynet»   (Spiss vs midtstopper i krangel. Ikke pent sagt!)

2: 1991: på Varden Amfi: «Det e’kje offside din sjokoladespisende linjedommer» (Det gav gult kort til Fyllingen spissen etter utbruddet mot kvinnelig lubben  linjedommer.  Ikke pent!).

3. 1995: I Luster i Sogn: «Er det ikke jævlig å ha måne når du ikke har fylt 30 engang» (Ble sagt av vår midtstopper til spissen( og suveren toppscorer i ligaen) . Spissen såg ned i bakken og var helt usynlig resten av kampen ……. Ikke pent!)

 

Av dagens SFK gutter er Mikke nærmest å klatre inn på denne listen  med « E’du helt forbanna brent eller» . Med blanding Gresk og Bergensk blod i årene (hva tenkte de egentlig på….?)  tror jeg det er mer i vente ….

Apropo Greker ….. kan anbefale Artic Spiseri i Lagårdsveien. Knallgod Gyros :) Stikk innom der og ta en Gyros. Erling er redd den skal bli nedlagt….

 

Opptakten til Mastra kampen har vært god. Vi hadde en fin og god trening på tirsdag. 

Våren har vært preget av mange forfall til kamp og trening. 

Det har vært ankelskader, lyskeskader, achilles skader, kløe på pilten (unggutta begynner å få hår), barnefødtsler, eksamener osv. 

Kjekt var det at mange av det skadeplagede var tilbake i trening. Dog måtte de være i en egen firkant under oppvarmingen …..heretter kalt «knoksen»

Mikke belitet seg ikke i sin firkant etter å ha fått 3 tunneller på seg på 3 minutter. Den «hjulbeinte» greker stakk bare og fant seg en ny firkant. Stakk sikkert bort til de  i «knoksen»….. 

 

Ellers var det kjekt å ha Solem tilbake etter eksamen og eksamen forberedelser. En noe forvirret Solem (som har tilbringet hele vinter/våren i en mørk kjeller(?)) startet trening med lue og hansker (Ikke rart ettersom Solem’s siste trening var på vinteren)  Men Solem kastet fort vinterplaggene og fant seg fort til rette i sin midtbanesjefs rolle :)   Skal bli godt å ha Solem tilbake i slag på midten.  (Søknad om hjemmelaget Solem øl på sommerfesten)

 

Kjekt å ha Håkki tilbake og. Sist sett på treningsleir i København …… :)   (Søknad om Jägerbomb på Sommerfesten) 

36189266_10160475858835057_1644744055122296832_n.jpg

 

Laget

32: Erlenðir Þór Erlenðson

3: jánður håkónvar håkónson

8: jánór árvvar sveinson

9: Leif Blodøks

23: óður Ingi öivinðson

2: jóhánnesður Már jóhnson

10: simónir christiánður simónson

5: Micháelvar kóngson

21: kristiánður kristiánson

15: ábbur Örn wálðemárson

20: erlingir wálðemárson

Benk:

4: vállður Þór wálðemárson

16: Hánsir Kristiánður tóreson

18: bártenur hárálðson

19: eivinðvar wálðemárson

 

Lagleder

Sveinur Sveinson
 

Verd å merke seg at Valle stilte til kamp. Men skadeplaget tropp er ikke Valle vanskelig å be! Valle er jo gammel nok til å være far til flere på laget. Mulig han er det og (?) (Teknisk sett kan vel både jeg og Gman være det også…..) 

Valle’s rutine og ro med ballen kunne bli gull verd i denne kampen (Søknad om kagge med Mjød på sommerfesten)

På vei inn i garderoben fant maraton gutta i Bekkefaret Maratonklubb (Johs, Oddi og Valle) raskt tonen. Jeg hadde i dette selskap ikke noen verdens ting å bidra med …. Så jeg trakk med stille unna (ikke har jeg noen maraton vitser på lager heller)

 

Serien i år har som sagt verdt en sportslig nedtur med mange baklengs og mager poengfangst.  Forsvaret (ink midtbane)  har til tider sett ut som en sveitserost. Da er det vel på sin plass og få inn Sir Sveitser (også kjent som Svein) for å stramme opp. Kallenavnet er nok ukjent for de fleste , så kanskje vi får høre bakgrunnen for det på sommerfesten hos Oddi.

baneins.jpg

 

Taktikken er satt og vi går ut for oppvarming. Merker at her er det mye vilje og tro på at dette skal bli årets første 3 poenger.

 

Ute på gressmatten hører vi kjente toner fra høyttaler anlegget. Det er kassetten fra 1994 med topp20 låter fra den gang  , Smokie, Tina Tuner m.m.   Disse sangene blir av en eller annen grunn  spilt på alle baner som har musikkanlegg. Mulig NFF har sendt ut denne til alle klubbene en gang i tiden og avtale festet det for de neste 30 år. Savnet sangen Alt For Norge da ……. Mulig den ble spilt etter jeg hadde reist (?)

 

1 omgang:

Kampen  starter med å føle litt på underlaget. Det er en hard og svært humpete gressbane. Håkki liker hardt og humpete (rrrrrrhh ) og finner seg fort til rette.  Starter på ett av sine kjente raid etter 7 minutter. Det ender med solid holding og gult kort til nummer 7 på Mastra. Bra dømt av dommer. Ikke så mange som tar de der tidlig i kampen.
 

nye sko_2.jpg

Selv stilte jeg i nye sko for dagen iom at dette var første gresskamp på flere år. Måtte føle meg frem i starten …… hadde ikke lyst å bli sittende slik som Håkki, Johs og Mikke og teipe før neste kamp.
 

knoksen.jpg

SFK tar kontroll på kampen og jobber seg oppover den harde og humpete banen (rrrrrh Håkki) . 

Etter 21 minutter skaffer Solem oss en corner. Vi stiller oss perfekt opp etter planen til Sir Sveitser. Corneren er millimeter presis – Leif har revet seg løs fra oppasser og stanger ballen i mål. 

Vi styrer kampen videre og har til dels god kontroll bakover. Det gjorde det litt vanskelig med motvind og sol i øynene ….. og Mastra fikk noen små farlige situasjoner.

Innkast SFK:  På  en hard og humpete bane gjør en våryr og brunstig Håkki (rrrrh) seg klar til innkast. Ballen henger liksom igjen i luften og Håkki stuper kråke (?) fremover. Tidenes dårligste innkast er herved ett faktum.

Etter 37 minutter får Mastras nummer 20 litt får mye plass på 25 meter og skyter ballen kontrollert nede i hjørnet. Litt bedre press og besluttsomhet , så hadde vi avverget.

1-1  inn til pause føles bittert.

 

2      omgang:

Vi går ut i 2 omgang fast bestemt på å vinne denne. Med medvind og sol i ryggen tar vi kommandoen fra start og presser Mastra bakover.  Noen store målsjanser blir det dessverre ikke av det. 

Etter 55 minutter får undertegnende gult kort for å sparke vekk ballen etter frispark . Vanker nok bot her for unødvendig gult kort. (mulig den slippes om det er under formildende. «Var irritert på at Johs driblet i forsvar  og tilslutt laget frispark i farlig posisjon»   Hansi – hva sier bot sjefen?)

Nå rant det på med kort her.  Gman har fått opp dampen  (rrrrrrh Håkki   - damp – badstue . m.m) og danser rundt med Mastra spillerene. Det ender med gult kort til både 3 og 10. 

Etter 71 minutter  skaffer Gman oss ett frispark på midtstreken. Vi kjører oppstilling og skal ha mange folk inn i boksen .

Undertegnende gjør seg klar og ser Grekeren Mikke gjøre seg klar bak i feltet. Bicepsene buler så kapteinsbindet står på spreng. Kassen er dobbelt så stor som vanlig. Mikke har blåst seg opp og er klar til å stange ballen i nettet. 

Jeg lukker øyene og ser for meg scenene da Angelos Charisteas  steg i været og stanget Hellas i ledelsen i Em finalen 2004. Landet gikk helt av hengslene…..og er vel ikke helt i orden ennå Jeg åpner øynene og ser en hard og humpete gressmatte  (rrrrrrh Håkki)  , en haug med glade amatører i 5 divisjon linet opp på 16 meter og ørke skyer som truer i horisonten innover Ryfylket. Drømmen om Em finalen til Hellas fader bort ……..

Jeg ser på Mikke slår innlegget. Merker med engang at denne fikk jeg (endelig) skikkelig retning på. Jeg gauler etter eller annet, «Løp for faen» , «Run forrest  , run» , «inn i box for hæl&%3æ»  …. Husker ikke helt… Og Mikke løper (Erling og tror jeg er inne i der). Ballen detter ned bak forsvaret på 5 meteren ved bakre stolpe. Målet er ikke like vakkert som Angelos Charisteas     men føles like deilig. Ballen blir vel pirket over steken etter noe klabb og babb med keeper.

Vi bytter inn Barten for Oddi en gang ut i andre. Oddi løp mye og ble ofte tatt med på løpeturer uten at det ble noen farligheter av det. Veldig kjekt å ha Barten tilbake på banen etter lengre skadeavbrekk (søknad om Barten brygg på sommerfesten)

Valle kom også inn for Solem (?)   og viser en ro og smarthet med ballen som vi alle kan ta lærdom av. 

Eivind og Hansi kommer inn på topp for for Erling og Abbi som løp sokkene av seg.

Mastra prøvde mye å bruke kantene for å komme til innlegg for så å fylle på med store sterke karer i boksen. 

Etter 73 minutter kommer venstrevingen til Mastra på raid og kommer seg forbi en litt uoppmerksom Håkki. 

Håkki, den våryre og brunstige oksen , blåser luft ut av nesebordene , sparker litt med høyrefoten og setter etter vingen. Det måtte gå sånn som det ofte gjør i Pamplona. Okse vs Menneske er rått parti.  Det var bare å lukke øynene og vente på smellet.  

 

Vingen ble kontakt lagt i bakken ….. det gule kortet (med en nyanse av oransje) var helt greit. 

Vingen lot seg ikke affisere av dette og 5 minutter senere drar han seg innover i banen. Vi vet hva som kommer da han også flere ganger dro gjorde det og leverte noen farlig innoverskrudde innlegg. Dette var bedre enn de forrige og undertegnede taper hodeduellen som fører til baklengs. Hater å tape hodedueller….faen! Selv om jeg var oppi kroppen får han likevel headet …..skulle gått på ball! Erlend er på vei til motsatt side og kan ikke gjøre noe med målet. 

Kampen ender 2-2 og jeg stormer av banen for å rekke 2200 fergen mot Bergen.

 

Noen par ting:

1.    Vi slipper ikke inn mål på corner i dag heller! Forsett med det!

2.    Vi fighter og jobber steinhardt fot hverandre. Forsetter vi slik kommer det til å bli en morsom høst

3.    Om Håkki prøver å melde overgang til Mastra fordi de spiller på en hard og humpete bane (Errrrh)   - så vil den bli avslått av styret

 

Sommerfesten: Det er ikke lenge til den årlige sommerfesten hos Oddi.  Jeg er veldig spent på hva Oddi lager til Hovedrett :) De som har fått gode ord i referatet håper jeg tar hintet……

 

 

 

 

 

Stjerner:

3: Mikke.   Kaptein med stor K. Greker med stor G. Bergenser med stor B. Løper og løper, sliter og jobber. Tråkker til i dueller og både sees og høres godt på banen. Scorer ett mål det oser vinnervilje av. (søknad om 1664 på sommerfesten)

 

2: Leif: ruver i luften og langs bakken. Scorer ett fint mål på corner. (Søknad om Hansa Fatøl på sommerfesten)

1: Simon: Jobber hardt defensivt. Jobber steinhardt offensift for å skape sjanser. Får trekk for å ikke spille Hansi fri på kanten da Hansi hadde ett autostrada av landskap foran seg. Millimeterpresise cornere (bare synd vi ikke får flere) og notere seg for en assist. (Søknad om ett glass boblevann på sommerfesten)

 

1: Hammed får ett poeng for å bli med som tilskuer langt ute i distrikts Norge.

1: Valle får poeng for å stille på kamp på kort varsel. Spiller og svært bra med ro og rutine når han kommer inn

1: Jani t.e: Tildeler med selv ett poeng for å stille på kamp og kjøre  direkte til Bergen (Lille Sotra. Å  kjøre 4-5 timer i bil etter 90 minutter er ingen spør for en gammel mann. Var like før å få krampe i låret …..og hadde bilturen vart 10 minutter til hadde krampen kommet.  10 min lengre hadde jeg faktisk  kommet til Ågotnes der glade amatører slo Viking 5-0 for litt siden …….

 

//skrevet av Jani t.e.