Klebe, Cup og Kjønnsorgan!

Det er god stemning i SFK -gjengen om dagen. Usikker på om dette er på grunn av sol, VM eller det at me doblet (nei ingen dame, som eg vet om) poengfangsten i bortekampen mot Mastra forrige uke. Torsdagkveld var det klart for ny kamp, denne gangen OBOS Cup, og Klepp Bedehus IL, heretter Klebe, kom på besøk til Midjord. Klebe er sålangt ubeseiret i sin 6.divisjons pulje, så forskjellen mellom lagene i denne kampen var ikkje nødvendigvis så stor.

Jonas kunne tidlig på kampdag komme med denne godbiten av informasjon:

Siden Jan er et mannsnavn som er en kortform av Johannes, så hadde me nesten 4 Jan’er! Når en i tillegg kan legge til at  det kommer fra det greske navnet Ioannes som betyr «Gud er nådig», så passer jo det veldig bra med tanke på dagens motstander. Så får det heller bare være at Fredrik og Kristian er to av navnene som er hyppigst frekventert blandt norske straffedømte.

Garderobepraten satt som vanlig laust hos Storhauggutta. Håkki gleda seg som en unge til 500 kg (eller var det 500 stk) reker på fredag - uansett, tenk kor mye rekelukt det vil gje! For å ikke snakke om festen som måkene ville ha rundt denne herlige rekefesten, det må jo bare bli en gigantisk suksess! Klausen entra garderoben, og viste stolt fram at han (endelig) hadde kjøpt seg nye fotballsko. Han hadde vistnok spurt selgaren om di perfekte skoene for fart og teknikk, lite viste Klausen om kor han skulle spille på bana i dagens kamp. Som nevnt i forrige referat av Jani (d.e), så har Kristian (Solem) sittet inne for lenge. Ikkje i fengsel som mange andre Kristian’er, men på skrivesalen. Han er derfor heftig forvirra når det kommer til både årstid og temperatur, lue og hansker må på i Juni.

Fedda kunne stolt fortelle at han hadde med supporter på dagens kamp. Dame, type nesten kjæreste, men han viste ikkje heilt om di var sammen enda. Uansett så skulle Johs sørge for å «jobbe han opp», uten at eg veit om Fedda trenge hjelp med det. Det Fedda derimot trenge hjelp til, er å ta Regnbuen tilbake (lang historie; men Fedda syns det e urettferdig at regnbuen er «tatt»). Barten syns det e litt trist at Fedda ikkje har regnbuen, så han hadde med gave til Fedda.

Jonas brillierte i geografi, og kunne stolt fortelle at Buøy faktisk er en halvøy, eller er det en halvøy? Den henge iallefall sammen med Hundvåg, så då er det vel en halvøy? Vel Jonas, ifølge Wikipedia så henger idag Buøy sammen med Hundvåg etter utfyllinger i Galeivågen, som tidligere skilte de to øyene. Så i beste tilfelle så er det en meget kunstig halvøy. Men dersom ein undersøker videre, så er en Halvøy et landområde eller geografisk formasjon som er helt omgitt av vann på tre kanter, men landfast på én side. Siden Hundvåg ikkje kan betegnes som landfast, så er altså ikkje Buøy ei halvøy, case closed!

Et kvarter over 7 kom manager Svein inn i SFK-garderoben. Stillheten senka seg umiddelbart, og samlige gikk i kampmodus. Det ble ifølge Håkki så stille at en kunne høre kaffitrakteren, og det seie jo sitt! Svein kunne berette at han var meget fornøyd med innsatsen i forrige kamp, men og at det kom til å bli et par overraskende posisjoner i dagens oppstilling. Svein tegnet og forklarte på tavla, piler viste oss ganske detaljert hvordan ball og bevegelse skulle være.....

Taktikken stammer fra Ølve på seint 70-tall, og er bedre kjent som «Hønsetaktikken». Høne kan jo også være et annet navn på det kvinnelige kjønnsorgan, et ord som kanskje burde blitt brukt istedenfor andre mer vulgære betegnelser utover kampen.

Siden både Svein og laget nå var i kampmodus, så følger referenten nå opp forrige referat, som viste til Islandsk mentalitet, med en annen nasjon som gang på gang viser mentalitet og vinnervilje, og kanskje kan gå hele veien i VM, akkurat som Storhaug har planer om i OBOS Cupen. Dagens start 11’er var som følger:

Med Klausic som midtstopper, Johsevic på venstre backen og Feddavic som midtbane anker, lukta det både duellkraft og løpstyrke i di bakre ledd.

1 Omgang:

På grunn av divisjonsforskjellen på Klebe og SFK, får Klebe starte med 1 straffe. Denne setter Klebes svar på Akinfenwa sikkert i mål, og Klebe ledet 1-0 før kampen var igang. Heilt ærlig så husker eg ikkje så mykje fra kampen, men Klebe gikk opp til 2-0 etter ca 10 minutt. Spissen ble spilt fint gjennom, og åleine med Rundovic satte han ballen sikkert i mål. Klebe opptrådde som et solid lag, og anført av allerede nevnte Akinfenwa på midten, ein Jærsk kraftkar på ca 2 meter og vekt på rundt 1/10 tonn, virka det som di hadde god kontroll på kampen. Storhaug skapte ikkje allverden av sjanser i første omgang, ei heller Klebe, men dei leda tross alt 2-0 og virka tilfreds med det. Høydepunktet i første omgang var vel dommerens reaksjon mot Feddavic etter at sistnevnte hadde reagert på en dårlig innvolvering med å rope ut et betegnelse på det kvinnelige kjønnsorgan som begynner på F og slutter på tte. Dette likte dommeren svært dårlig, og sa at han skulle ikkje ha noen form for utbrudd som innehold navn på kjønnsorganer, kanskje Høne fra Hønsetaktikken hadde vært innenfor? Det viste seg uansett et par minutter seinere at «Kukogkavring» uttalt veldig kjapt på dialekten til Klausic, lett gikk gjennom denne sensuren.

5 minutt før pause kommer Oddic og Alexovic kommer inn for Abdic og Qvamic - Der ble det jammen spissedebut på Oddic (i seniorfotball) i en alder av 33 år. SFK får frispark i farlig posisjon på ca 20 meter. G’manic gjør seg klar og setter frisparket på mål, keeperen redder, men gir en farlig retur rett ut i feltet, der Oddic har luktet returen. Uheldigvis for Oddic og SFK, blir returen slått rett i leggene hans, som han ikke klarer å verken stokke eller flytte. Ballen spretter alle andre veier enn der den skal, og det ender med utspill fra Klebe keeper – STOR sjanse der.  Dommeren blåser av 1 omgang på stillinga 2-0 til Klebe.

I pausen blir vi enige om å få ballen til å gå hurtigere, samt at bevegelsmønsteret må følge den tidligere nevnte Hønsetaktikken til Sveinic. Bartovic og Jani den Eldrovic kommer inn på backene, og det blir også gjort en del rokkeringer på midtbanen. Klausic og Feddavic bytter plass, Alexovic bytter plass med KPic, og Johsevic flyttes opp i midtbaneleddet.

2 Omgang:

Storhaug viser fra start i 2.omgang at di har planer om å snu denne kampen. Di tar tak i ballen, får til en del spill, og kommer seg til et par halvsjanser tidlig i omgangen. Etter 53 minutter, får G’manic ballen midt på Klebe sin banehalvdel. Han tar den med seg inn mot midten og dunker til. Ballen går som et prosjektil i mål bak den unge Klebekeeperen. 1-2, og SFK er med igjen. 15 minutter seinere får Storhaug kast på høyde med Klebe sin 16 meter. Jani den Eldrovic kaster langt, og Alexovic vinner stussen som faller til Bartovic på utsiden av 16 meter. Bartovic klemmer til på direkten, og ballen går i perfekt bue opp i krysset! 2-2, og lagene er lite langt etter 70 minutter. Di neste 10 minuttene er en stillingskrig, der ingen av lagene skaper di store farlighetene. Kraftkaren på midten til Klebe får frispark hver gang en SFK spiller går i duell med han, noe som frustrerer ellers lettsindige Storhauggutter. Med 10 minutter igjen av kampen, blir Klebe spissen felt i Storhaug sin 16 meter, og dommeren dømmer straffe til Klebe. Akinfenwa gjør seg igjen klar, og setter også denne straffen sikkert i mål, 2-3 til Klebe, og bare 10 minutter igjen å spille. Klokka går mot 90, og Sveinic gjør sine siste bytter for å prøve å hente inn igjen Klebe sin ledelse. Qvamic har kommet inn igjen på topp sammen med KPic. I det 90’ende spilleminutt får KPic ballen fra Feddavic, og sette ballen kontakt i kassen, 3-3, og det virker som om andre cupkampen for sesongen skal gå til ekstra omganger. Men så, i det 93. minutt, dommeren har sett på klokka både 2 og 3 ganger, blir Qvamic spilt nydelig igjennom av G’manic. Åleine med keeper lobber Qvamic ballen i høy bue over den utrusende keeperen, 4-3 til Storhaug og Midjord Arena eksploderer. 10 sekunder seinere blåser dommeren i fløyta, og seieren er et faktum!

Ting å legge merke til og ta med seg videre:

1.    Feddavic nok er sammen med denne damen – for det ble meldt om heftige klinescener på motsatt sidelinje etter kampslutt.

2.    Etter kampen kommer dommeren inn i garderoben vår og gir en særdeles god forklaring på hvorfor han ikke vil ha vulgært språkbruk på banen. Vi bør absolutt ta det til etterretning, for sjarmerende er det ikkje!

3.    Vi slipper heller ikke idag inn mål på corner, ny rekord?

Kampfakta:

0-1: Akinfenwa (straffe) – før kampstart.

0-2: 13 min.

1-2: G’manic (assist: Johsevic(?)) – 53 min.

2-2: Bartovic (assist: Alexovic) – 70 min.

2-3: Akinfenwa (straffe) – 80 min.

3-3: KPic (Feddavic) – 90 min.

4-3: Qvamic (G’manic) – 93 min.

Dommer: Andres Krogedal, god dommer med smilet på lur!

Tilskuere: Dama til: Jarlovic, Klausic, Feddavic og Bartovic. Mikkel (kid’n til Jarlovic). Wladdi, Hammed ++

Stjerner:
3 stjerner: Wahlovic
2 stjerner: KPic
1 stjerne: G'manic

Avslutningvis er Jani (d.e.) sin dom over Dommeren mot Mastra: Det var en god og myndig dommer … og med glimt i øyet. Satte tidlig standarden med ett korrekt gult kort til en Mastra spiller allerede etter 7 minutter.

Burde kanskje gitt frispark til Oddi da han ble tacklet steintøft  av bamsen på Mastras midtbane…..en god bamse og. Han hardt inn på ball med stor kraft.  I sakte film kunne en se «maratonfyrstikkene» til Oddi bli bøyd faretruende langt bakover ….. men de holdt heldigvis (og Oddi kan fortsette med å hjelpe jomfruer i nød over målstreken i fremtidige løp) .  Selvsagt ble det litt munnhuggeri , lurte ett øyeblikk på om jeg skulle blande meg , men Oddi (oppvokst med bryggedans på Osterøy)   har erfaring til å fikse dette selv. Når Oddi gir klar beskjed ,    «Nå veit vi kor lista ligg»  , var jeg redd han ville gå i garderoben og fotball baggen sin.  Der ligger til enhver tid de nyslipte 19mm skruknottene  (Til Rugby ja… helt riktig)   som egentlig bare brukes i Lokaloppgjørende Dale-Vaksdal og Dale-Osterøy , ….men vurderes brukt i andre anledninger.   Skal nok mere til en dette for at plukkes frem  .  (Søknad om en liten kork Jæger – Ja Jæger fekk du vel nok av 😊)