Big Brother

IMG_7219 2.jpg
 

STORHAUG - Brodd 2
4-3

Johs 2 (Hammed og Qvam), Solem (Mikke) og Simon (Hammed)

 

Følgende bukett var samlet for å kjempe på Midjord denne kvelden, minus Fedda og Waula som begge måtte gi tap for småskader:

 

Bilde1.png

 

 

I garderoben plasserte dagens skribent seg strategisk i ummiddelbar nærhet til Storhaugs største sitat-slagere. Gullkornene pleier vanligvis å strømme uoppfordret fra både Hasse og Jonas, men denne kvelden var det merkelig stille. Faktisk ble det ikke notert en eneste minneverdig kommentar under omkledningen. Mistenker at dette skyldes tilstedeværelsen av Coach Svein: alle husker med gru en cup-kamp i sommer, hvor Oddi spillte spiss, Fedda midtbane, Johs venstreback osv. Absolutt ingen ønsket denne kvelden å tiltrekke seg oppmerksomheten til coach’en, med potensielt uante konsekvenser... Smart tenkt, og de samme 11 som dro fra Ytre Tasta forrige uke med sesongens første 3-poenger fikk prøve seg på ny. Minus en ferierende Eivind, som ble erstattet av Qvam.

Oppvarmingen foregikk på sedvanlig gresk vis, nuff said. Derimot manglet motstanderen når klokka ble 8- det var tydelig at Brodd-ungkalvene ble holdt igjen i garderoben for å bli innprentet hvor viktig denne matchen var for visse deler av trenerapparatet hos motstanderen. For ungkalver, det må en kunne si at disse guttene var. Og ikke bare i forhold til en gammel gris som skribenten, gjennomsnittsalderen på de to lagene må ha vært ca 18 v 30. 

 

Siste formaninger fra Coach Svein før match

Siste formaninger fra Coach Svein før match

 

Nok om det. Dette var en «perfekt night for footbal», fina veret og to tente lag.  Kampen starta jevnt. Det var tydelig at Brodd 2 er et spillende lag, som har en plan rundt spillet sitt. SFK på sin side lå kompakt og fint, og var aggresive i presset. Første sjanse kommer til Jani d.y. som tvinger frem en fin redning av Brodd-keeperen. Første 20 min er preget av mye dueller, tøffe taklinger og lite store sjanser. Skribenten prøver seg på noen driblekunstner inne i 16-meteren, blir felt men siden ballen fremdeles ligger der reiser han seg opp og prøver igjen.Nok en gang forsvinner beina, og denne gangen MÅ det bli straffe! Men nei, kveldens kampleder, som hadde en forbløffende evne til alltid å være minst 30 meter unna begivenhetene, vifter spillet videre. Gjennombruddet er det Brodd som står for, da de bryter gjennom på sin venstre side og vingen scorer enkelt alene med Armandas. Kort tid etterpå skaper SFK litt trykk gjennom flere cornere og dødballer. Brodd får klarert  gang på gang, men den siste klareringen havner hos Hammed. I reneste Paul Pogba stil holder han 2 mann bak seg, før han på mystisk vis plutselig er forbi begge, får lagt ballen på et sølvfat til Johs som enkelt plasserer kula nede i hjørnet- 1-1 og vi er like langt. Nesten umiddelbart fra avspark klarer Brodd å holde ballen dypt inne på vår banehalvdel- plutselig er nevnte Brodd-ving helt fri i midten, blir spilt enkelt gjennom og kan plassere ballen i mål. SFK glir for en gangs skyld ikke ned i apatien, men fortsetter å kjempe. Johns blir flyttet opp på spissplass, og Qvam finner seg til rette på kanten. Småspillet til Brodd i den oppbyggende fasen straffer seg da skribenten snapper en løs pasning midt i banen. Motvillig sender han kula videre til Johs som er på løpetur ned mot hjørneflagget. Kongen av Køben ser opp, og finner Solem på et dypt løp fra midtbanen inn i boks. Skribenten kommer joggende 20 meter bak Solem, og skriker selvsagt etter kula. Ørsta’s 3dje største sønn overhører dette elegant, og drar til på direkten. Ballen skrur lekkert ned i hjørnet, samme sted som Johs satte den 10 minutter tidligere! Men så, ny nedtur. Vår «venn» på vingen har fått smaken av mål, og er ikke imponert av SFK’s sporstlige leder sine lange bein- en kjapp tunnel og nok en innsideavslutning i mål. Vi går til pause med 2-3 og en god dose frustrasjon. 

Coach Svein har forlengs identifisert problemet vårt, og han benytter pausen og opptil flere kjegler til å tegne og forklare spillerne om dette: det var visstnok noe om en spiss som møtte og skapte rom på kanten, hvor de kom 2 mot 1 i mellomrommet.. eller noe. Litt for komplisert for en enkel sjel som bare ønsker å fyre kula i mål, men det var tydelig at beskjeden ble oppfattet av forsvaret i alle fall. Vi blir enige om at dette ikke er kjørt, at vi her har alle muligheter til poeng.

Skribenten og spissmakker Johs har fått i oppgave å kutte forsyningslinjene til Brodd, og dette trekket bærer frukter ummiddelbart. Plutselig finnes det ikke antydning til rom, og Brodd må slå 40-meters pasninger i et ikke-eksisterende bakrom gang på gang. Fyrtårnene våre bakerst har full kontroll. Frustrert over dette forsøker de på ny med småspillet sitt, men igjen snapper skribenten ballen, og sender denne gang Qvam ut på løpetur. Han får et langt touch, men setter på turbo’en og rekker ballen akkurat før den triller ut. For 25 (!) år siden spilte jeg med en vi kalte for Ted med curl’en. Fullstendig ubrukelig som 3.dje divisjonsspiller, men slå innlegg, det kunne han. Innlegget Qvam varter opp med i fullt firsprang hadde selv Ted vært bekjent av, den curler knallhardt ned på pannen til Johs som enkelt styrer den til side for keeper. 3-3, og kampen lever virkelig. 

 

Qvam med curl’en

Qvam med curl’en

Dersom SFK gutta var «på» i 1. omgang, og det var de, stepper de det opp enda et hakk nå. Brodd.-vingen som holdt lekestue i de første 45, må ha trodd det var tvillingbroren til yngstemann Wahlen som var kommet inn. Sportsdirektøren stengte nå butikken fullstendig, tror ikke han slapp forbi noe som helst på sin side de siste 45. Det er nå SFK som kommer til sjansene- men skribenten blir mer og mer frustrert av en meget habil Brodd-keeper, som på imponerende vis stopper både 1 og 2 og 3 forsøk som på en normal dag hadde gitt mål. Men så løsner det- Hammed får kjempet ballen til skribenten, som drar av en mann på 16-meteren- Johs skriker «sentra, sentra» men kjære Johannes, du kjenner meg bedre enn som så- pluss du har da scora 2 allerede. Skribenten drar til med venstre, og endelig fyker kula i nettet, deilig! Plutselig smeller det i en takling fra Clausen, som visstnok har kommet inn for Solem, og jammen har ikke Hasse også entret banen for å hjelpe Barten- fikk ikke disse byttene helt med meg men tror det var Qvam som forsvant ut.   Nå er det bare 10 min på klokka, og Brodd endrer taktikk: alle mann i angrep. Ballen blir pumpet inn i 16-meteren, det hagler med cornere imot og skudd. Men nå viser SFK hva de er laget av: en fot i veien her, en kroppdel i veien der, og blokkeringer på høyt nivå. Brodd kommer gjennom på høyresiden, og fyrer av en kanon mot nærmeste kryss. Vår eminente keeper Armandas, som har vært sjanseløs på alle målene, får på utrolig vis opp begge lankene, og slår ballen ut- impressive! Brodd har tømt seg(!) i bakre rekker, og vi har store muligheter til å drepe matchen. Skribenten kommer seg løs, men kreftene begynner å ta slutt, så det blir fyrt av et tåskudd i steget- igjen får keeper en hånd på kula, den daler ned i tverr og ut! Johs, på evig jakt etter hat-trick, plukker returen, men kommer på litt skrå vinkel og ballen triller 20 cm på utsiden av det åpne målet. Overtidsminuttene fortsetter i samme stil, med baller lempet inn i SFK-boksen, og klabb og babb og blokkeringer og avslutninger og lettere panikk. Plutselig forsvinner lyset- dommeren kikker på klokka, og finner ut at det er på tide å komme seg hjem. Kampen blåses av, SFK har vist hvem som er storebror på Midjord!

En aldeles nydelig seier, som nok en gang demonstrerer at vi kan hamle opp med alle lag i denne divisjonen, når innsats, konsentrasjon og vilje er på plass. Det er mange som fortjener honnør etter denne kampen- kan nevne midtstopperne som ofrer liv og lemmer på slutten, midtbanen med Hammed og Solem som jager konstant, og Armandas som er trygg bakerst. Allikevel velger skribenten å trekke frem 2 spillere i dag: Johs, som scorer to mål, har en assist, og som fort kunne hatt minst 2 assister til dersom skribenten hadde klart å stokka beina på de ferdigscora pasningene. Legg til en imponerende innsats defensivt som 1. forsvarer, så skjønner en at dette var en stor match av prestesønnen fra Tjensvoll. Nestemann som må nevnes er Barten himself! Det var tydelig at Stine, aka ølbryggeren, aka wannabe-trønder, hadde noe uoppgjort mot Brodd. Knallharde tacklinger- men aldri over grensen- aldri ute av posisjon og med gode offensive løp. En av de desidert beste aktørene på banen denne kvelden.

That said, så må skribenten plagiere Cpt fantastic Mikke the Greek, og kjøre 2 poeng over hele linjen!!

3 poeng: Coach Svein som viser eminent fotballforståelse og tar grep i pausen som endre kampbildet til SFK’s fordel

2 poeng: samtlige SFK’ere

1 poeng: skribenten, som brant opptil flere 100% sjanser- skjerpings! 

 

PS: aldri et referat uten et Hasse gullkorn, så her er dagens:
I euforien i garderoben etter match, plukkes følgende kommentar opp:

«dersom vi hadde hatt kvaliteten til Barcelona, hadde vi vunnet denne kampen lett».

 

De fleste sier seg enige i dette, selv om det også ymtes frempå at dersom så var tilfellet, hadde vi kanskje ikke vært i 5. div avdeling 2… Om dette strides de lærde, men jeg tror vi støtter Hasse i denne saken!
 

Skrevet av G-man

 
Johannes SolhaugComment