That night at Knudamyrå

 

Forus/Gausel 2 –Storhaug
1-2

(1-0, 1-1 [Qvam (klabb og babb)], 1-2 [Leif (Simon)]
 

Det var duket for storoppgjør på ærverdige (?) Knudamyrå stadion mellom tabelltopp Forus/Gausel 2 og tidligere tabelltopp Storhaug. Storhaug var av mange beskyldt for å ha manglet vilje de siste kampene, da det ikke kunne være noen annen forklaring på to poengtap i de siste tre kampene. Det ble som kjent en gang uttalt at Storhaug var usikre på om laget ville rykke opp. Forrige kamp mot Tasta 2 viste imidlertid at seiersviljen var tilbake og laget var naturligvis ivrig på å fortsette trenden mot Forus/Gausel.

Følgende 11 startet kampen

image2.jpg

 

Første omgang

Etter hvert som kampen kom i gang skulle det ikke være tvil om hva som var serieleder Forus/Gausels taktikk. Med en bane mindre enn Midjords treningsbane og et vestlandsvær som fikk det til å rykke i bihulene hos unge lovende undertegnede, var det «route one» som gjaldt for hjemmelaget. Storhaug starter rimelig bra, og tar tak i både ballen og kampen. Tidlig/midtveis i første omgang kommer F/G på en sjelden visitt. Venstrekant hos F/G forsøker seg på et innlegg/skudd, og Erlend er så uheldig at ballen krangler seg gjennom beina hans. Det er ingen dristig påstand å hevde at det neppe ville blitt mål med tørt underlag da ballen skyter voldsomt fart i det våte kunstgresset.

Storhaug blir satt litt ut av rytmen etter dette, men finner snart tilbake til finspillet, og det produseres en rekke stor sjanser før dommeren blåser til pause på stillingen 1-0 til F/G.

 

Andre omgang

I pausen blir vi enige om å fortsette med det samme. Eller, ikke helt det samme ettersom vi gjør følgende formasjonsendring:

image2.jpg

Endringene ble foreslått av en for undertegnede hittil ukjent bergenser. Det ble etter hvert klart (?) at dette var tidligere trener for Storhaug. Hele situasjonen hadde likhetstrekk med da Sir Alex Ferguson lusket i korridorene under David Moyes-æraen. Hvem var det egentlig som bestemte? Var det Jarle eller var det den gamle storhet? Forvirringen rådet hos undertegnede, men heldigvis skulle Ålesunds femte beste eksport fortsette i midtforsvaret. Lite endring å melde om der, altså.

De taktiske grepene så imidlertid ut til å fungere, og trykket fra Storhaug mot F/Gs mål ble bare større og større. Likevel uteble de store sjansene og ingenting ble gitt gratis av F/G. Det ble gjort ytterligere grep da Jani den eldre kom inn for Håkki, og Thomas inn for Solem (?), mens tiden for alvor begynte å renne ut. Det hjalp ikke på humøret at F/G brukte i snitt ett minutt per innkast.

Ca 15 minutter før slutt løsner det endelig. En høy ball, feilberegning av sprett, en duell, to dueller, klabb, (Phil) babb, og Qvam. Utligningen var et faktum og Storhaug-spillerne kunne se frykten lyse ut av øynene hos spillerne på hjemmelaget. Storhaug fortsetter å presse på og har flere halvsjanser og hjørnespark. 5-6 minutter før full tid får Storhaug nok et hjørnespark. Lagets ferskeste medlem i 40-årsklubben slår inn, og lagets andre eksklusive klubb, «rundt-1.90cm-klubben», står i kø for å kjempe ballen inn. Banens gigant, Marouane Leifellaini, er først på ballen og stanger den i mål, og Knudamyrå bryter ut i ekstase! I det fjerne kunne man høre Clive Tyldesley brøle ut: «And Leif has won it!».

Storhaug var omsider og fortjent i føringen, men det gjenstod fortsatt noe tid av kampen. Skulle Storhaug gå på nok en smell i høstsesongen? Var vi i ferd med å bevitne «mirakelet på Knudamyrå»? Nei, til forskjell fra et AC Milan-lag anno 2005 med Maldini & co holder Storhaug stand. F/G får aldri etablert en skikkelig sluttspurt og Storhaug vinner til slutt 2-1! Jubelscenene etter kamp viste hvor uvanlig deilig denne seieren var.

Storhaug gjennomførte en meget bra kamp, og kjempet tilbake tabelltoppen fra F/G. Det var først og fremst kollektivet som stod frem denne kvelden, med godt forsvarsspill og en rekke gode angrep. Neste kamp er hjemme mot et Hjelmeland som scorer mål og vinner kamper på moro for tiden. Storhaug skal på jobb denne kampen òg.

 

3 Stjerner
Leif. Fantastisk kamp i likhet med mange andre, men her legges bonuspoeng-systemet til FPL til grunn, slik at match-winning goal blir avgjørende.

2 Stjerner
Samtlige andre som bidro i kampen. Umulig å skille.

1 Stjerne
Hansi, KP, ubenyttede innbyttere, Jarle (aka Moyes, aka Football Genius (bare ikke ironi)), mfl. som møter opp i ufyselig vær og bidrar like mye til at Storhaug tar med seg 3 poeng i bagasjen hjem.

 

 
Johannes SolhaugComment