Slutt for formlaget Hjelmeland FK

 
Screen-Shot-2017-11-03-at-23.12.16_web_2.jpg

Storhaug FK – Hjelmeland FK
3 – 2

1-0 Leif (Solem) 32 min, 2-2 Jani den yngre (Oddi) 53 min, 3-2 Simon (Jani den eldre) 73 min.


Tilskuere
Jonas Alsvik, Hammed, Thomas og sikkert noen andre som ikke er verdt å nevne.

Etter den meget viktige kampen borte mot Forus og Gausel 2, var det igjen klart for et viktig oppgjør for guttene fra Storhaug. Med seier i dag kunne vi sikre opprykket med to kamper til gode. Denne gangen hjemme mot formlaget Hjelmeland FK. Med 0-6, 2-6 og 9-0 seiere på de tre siste kampene var garderobe praten før kampen preget av respekt for motstanderlaget. Vi ble enige om å ta kommando på hjemmebane og trøkke til fra start, og med det vise at det er vi som leder tabellen.

Jarle valgte å gå ut i en 4-2-3-1 formasjon, som vi begynner å bli vant med i Storhaug. Startoppstillingen så slik ut:

image1.png

Innbyttere
Jarle
Barten
Håkki
KP
Jonas
Mikke

Kampen starter med relativt høyt press fra Hjelmeland FK og det blir fort klart at dette er et lag som kommer å bli tøffe å slå.  Storhaug FK hadde problemer med å etablere det gode spillet vi har hatt til vane å mestre i årets sesong.

Det ble skapt sjanser i begge ender men det var Storhaug FK som skulle få det første målet. Etter å ha jobbet seg fram på høyrekanten, befant Solem seg rundt 16 meteren til Hjelmeland og fant Leif «den store» inne med straffemerket med et lavt innlegg. Leif var rolig i felte og brukte et touch på å legge ballen dø for å så legge den sikkert til høyre for keeperen. (Velger å kreditere målet til Leif på tross av at offisielt er Jonas Wahlen blitt kreditert målet. God prestasjon uten å være på banen ?) 0 -1. 32min.

Etter målet virker det som om Storhaug FK tar foten litt av gassen og på denne måten inviterer Hjelmeland FK til å ta føringen. Etter et massivt press ender et angrep av Hjelmeland opp med et frispark i farlig posisjon ca 25 meter ute litt høyre for mål. Hjelmeland FK gjør ingen feil på frisparket som finner det høyre krysset. Erlend er etter skuddet, men får ikke nok hanske bak ballen. 1-1. 36min.

Etter målet er begge lag godt med og begge lag har gode muligheter til å ta ledelsen. Det er allikevel svært heldig når Hjelmeland FK går opp i ledelsen. I et forsøk på klarering, sleivsparket en viss person, en perfekt gjennombruddspasning til motstanderens raske spiss. Midtstopperen til Storhaug FK er selvsagt ikke med på denne ?geniale? pasningen og da blir det vanskelig for Erlend å stoppe spissen som får all verdens tid. 1-2. 38min.

Etter målet er vi bedre med å skaper flere store sjanser. I løpet av omgangen er det verdt å nevne at keeperen redder to ganger på streken og at Waula får en fet sjanse på hodet etter innlegg fra Solem. Første omgang ender med 1-2 til mostander laget.

Pause

I pausen blir det snakket om å øke intensiteten og trøkke enda hardere til i duellene. Vi konstaterer at vi er rimelig godt med, men må forsøke å gi Hjelmeland mindre tid med ball både i forsvar og i angrep.

Det ble gjort to bytter. Hansi «en viss person» går ut og Jarle kommer inn. Solem går ut og inn kommer Mikke. Mikke tar plass sentralt på midtbane og Johs blir flyttet ut på høyrekant.

Andre omgang

Jarle I kjent posisjon etter at andre omgang er i gang

Jarle I kjent posisjon etter at andre omgang er i gang

Starten av denne omgangen ser langt bedre ut enn første omgang. Mye på grunn av en hardtjobbende Mikke som har kommet inn og skaper mindre flyt i spillet til motstanderen.

Så kommer dagens prestasjon! Oddi har ballen på venstreback. Med en lang pasning langs bakken finner han Jani den yngre litt ute på venstrekanten. Jani tar med seg ballen med dagens frekkeste piruett, før han avslutter fra rundt 22 meter. Ballen klistrer han nede i motsatt hjørne for keeper stang inn. Tydelig fornøyd med egen prestasjon feirer han slik Cantona/Ibrahimovic er kjent for. Er vel innenfor etter et slikt mål? 2-2. 53min.

Etter målet tar vi mer og mer over. Hjelmeland FK er fortsatt farlige og Erlend har flere viktige redninger i denne omgangen. Men det blir mer og mer sannsynlig at det er vi som skal ta seieren hjem.

Den største sjansen kommer etter et innlegg fra venstrekanten (Oddi?). Jani den yngre får stå helt umarkert på 5 meteren til Hjelmeland FK, hvor keeperen er på bærtur etter å ha feilbedømt innlegget. Utrolig nok bestemmer Jani den yngre seg får å kjøre en blåkopi av Hansi sin utrolige miss borte mot Suldal noen uker tidligere. Hvorfor han bestemte seg for dette vet jeg ikke, men det kan jo hende han hadde dårlig samvittighet etter å ha grundig utdypet hvor dårlig den involveringen var av Hansi.

Heldigvis skulle den avgjørelsen ikke bli avgjørende for utfallet. For noen minutter senere bestemte Simon seg for at det er litt kjedelig å ikke komme på scoringslisten to kamper på rad. Etter en høy ball opp fra Jani den eldre havner ballen i benene på Simon, som får kriget seg forbi forsvaret og sender avgårde et skudd. Skuddet stusser leit for keeper rett foran mål som ikke kommer ned fort nok. Ikke den beste avslutningen av Simon i år, men det holder i massevis. 3-2. 73min.

Mot slutten av kampen får Simon en ny stor mulighet. Han tar med seg ballen selv og dribler seg forbi tre forsvarere og får skutt alene mot keeper. Skuddet blir av den dårlige sorten, men keeper skal ha honnør for å være så kald i den situasjonen.

Kampen ender med ingen flere mål og Storhaug FK tar tre nye poeng og sikrer opprykket. Deilig og viktig seier!

Stjerner:

3: Leif. Solid på midtbanen samtlige 90 minutter. Scorer 1-0 målet i en periode hvor vi blir trykket mye bakpå av Hjelmeland FK.

2: Jani den yngre. Mye involvert og ser bedre trent ut enn på lenge. Klager fælt på støle bein den neste treningen. Det tyder på god innsats. 2-2 scoringen er direkte klasse! Et av årets mål.

1: Oddi. Spiller sin beste kamp i år. Meget solid defensivt på venstrebacken og mye med offensivt også. Kranglet fælt på neste trening.

Ellers verdt å nevne:

Mikke kommer inn og endrer bilde totalt med sin iherdige innsats. Nærme stjerne på tross av kun 45 min på banen.

Simon er som vanlig ekstremt viktig. Scorer det viktigste målet og er farlig nærme nummer to. Lider her under oppjustert krav i forhold til alle andre.

Torgeir er igjen klasse i forsvar og beviser hvor viktig han er blitt.

Skrevet av Hans Kristian Tjemsland.

 
Johannes SolhaugComment