Cup runde 1: årets første (!) seier

 

Våganes - Storhaug FK, 1-1 (3-5 etter straffekonkuranse)
(1-1 - Simon)

35143680_10160422191830057_4270582013586571264_n.jpg

 

Oppstilling:
Maggi - Jani Eldre, Jonas, Hammed, Oddi – Leif - Wladdi, Mikke – Simon – Waula, Abbi
Benk: Eivind, Jani Yngre, Erlend, Erling, Aleks
På en forblåst bane gjemt blant husene på Sola skal 1. runde i cupen spilles.

 

Pregame snakk

Hansi var ikke der, så da er det ingenting verdt å nevne av ikke-fotballfaglige snakk.

                            

Oppvarming

                                  .

Den klassiske    .  .      .     til Mikke. (punktum representerer kjegler)

                                 .                    

1. omg

Våganes, som spiller til vanlig i 6.divisjon, får starte kampen med ett straffe pga divisjonsforskjellen. Våganes-keeperen kjører en Chilavert og tar straffen selv. Det lønner seg og kampen starter 1-0.

Kampen starter i klabb og babb stil. Ballene til Våganes er av typen badeballer, så når det i tillegg blåser stiv kuling fra siden blir det rotete spill. Det tar en stund før kampen setter seg, og den første sjansen blir Våganes sin. Vingen deres blir slått fint igjennom og scorer. Heldigvis for SFK så blir det annulert for offside. Dette vekker SFK, og vi tar mer og mer over kampen. Kaptein Mikke må dessverre tidlig ut på grunn av overtråkk. Eivind kommer inn.

Simon G(-spot)man dribler av to mann på kanten av 16meteren, og legger ballen lavt nede i venstre hjørne. Keeper får ikke stoppet ballen og stillingen står 1-1.

 

2. omgang

SFK starter med å styre spillet, men Våganes kommer mer og mer til. De kommer til store sjanser, der en god Maggi holder oss inne i kampen. Det er sikkert 2-3 en-mot-en situasjoner der Ørstas store sønn går seirende ut av alle duellene. 

 

Kampen slutter 1-1 og det gjøres klar for ekstra omganger. 

 

Ekstraomganger

Det er tydelig slitne bein utpå banen, fra begge hold. Våganes kommer til noen sjanser, men uten å få uttelling. Dermed er det klart for straffekonkuranse! Storhaug sine utvalgte er Wladdi, Leif, Erling, Jani og Simom. Storhaug gutta er sikre som Fort Knox og scorer på alt. Maggen redder ett straffe. Dommeren synes han beveger seg noen cm ut i fra linjen, og finner det rett i å idømme gult kort og omstraffe. Våganes bommer på 2 straffer og kampen er over.

 

Oppsummering

Langt i fra vår beste kamp i år, selv om vi går seirende ut for første gang denne sesongen. Ellers så fikk vi vel 3 påsnakkede gule kort - her vanker det bøter. 
 

Nå venter Klebe i en mellomrunde i cupen. Dette er et lag vi har møtt et par ganger før, der det ikke har gått særlig bra. Det skal endres nå!

 

Stjerner:

3 Magnus – Kampens soleklare BB. Holder oss inne i kampen med mange gode redninger. 

2 Leif – Jobber hardt på midten og vinner mye dueller

1 Simon – Scorer kampens eneste spillemål 

 

Referent

Jonas