Slaget om Midjord… Kurwa

Forspill – babling…

Forspill – babling…

 

Det var igjen klart for kamp på midjord i det som har vært en mildt sagt bedriten start på sesongen for Storhaug FK. Et lite lyspunkt før jeg fortsetter… På tross av denne starten er vi fortsatt, utrolig nok, ikke sist. Det betyr at det er absolutt ingen grunn til å gi opp.   

Motstanderen denne gang er Brodd 3 (aka Polonia), bestående av alle polakker i de nærmeste områdene av Storhaug bydel, som ønsker å bruke noen kvelder i uken på å berike motstanderen med sitt brede ordforråd… Helst på Polsk. Jeg må si jeg finner polakker generelt sett et fascinerende folkeslag. På privaten og i jobb tilfellet opplever jeg dem som et svært hyggelig folkeslag, med gode manerer og bra jobb kultur. Når fotballskoene dras på er avstanden til når det et greit å slenge ut en Kurwa i retning mostander redusert til vært tredje ord. Det er også finfint at mange lag vi møter er hjemmehørende på Midjord. Det betyr at det blir mange hjemmekamper. Det som allikevel ikke er så hyggelig er hvor dårlig denne banen faktisk er. Jeg har tenkt tidligere at på grunn av hvor latterlig liten denne banen er så kunne vi lære oss å spille på den og ha en slags hjemmefordel. Sannheten er at jeg ikke tror denne banen passer oss i det hele tatt. Jeg mener vi er langt bedre på større baner hvor vi kan etablere et spill.   

Brodd 3 er et hardt lag å møte, som ikke legger noen ting imellom når det skal spilles kamp. Det var splittete meninger etter kampen om de var hardt kjempene eller til tider stygge. Her velger jeg å si meg enig med Leif om at nivået på taklingene og generelle knuffingen til Brodd 3 er tøff men rettferdig (med et lite unntak av en Brodd 3 spiller som bestemte seg for å dytte Mikke i ansiktet med begge hendene tidlig i første omgang og burde nok hatt direkte rødt kort). At en del av våre spillere springer rundt i frykt for å bli skadet sier mer om hvor porøs denne gjengen har blitt enn hvor utrolig farlig Brodd 3 er som lag.

Gareroben – Hansis playground

Gareroben – Hansis playground

Stemningen i garderoben var igjen preget av hvor mye babbel regsigjøren (regissøren: dere aner ikke hvor lenge jeg satt for å finne ut hvordan dette egentlig skrives, jeg er fortsatt usikker) av dette referatet kunne komme med. Jeg har vært litt skuffet i det siste at en del av det jeg har sagt i garderoben har blitt utelatt fra referater (visstnok fordi det ikke har tålt dagens lys), men ettersom jeg nå sitter her og skal gjøre opp med renter, salær og tidenes purregebyr og faktisk ikke kan ta igjen en konkret ting jeg sa, så får det vel heller gå. Jeg sa noe morsomt, alle lo og det var god stemning… Eller jeg husker noen jeg sa etter kampen… men det tåler nok ikke dagens lys… 

Nytt i garderoben for dagen var våre nye rekrutt Arafat. Det er tydeligvis skolebolle og iste som er oppskriften på sommerkroppen, for Arafat ser ikke kroppslig ut som en 6 divisjon spiller… No homo. Uansett er det fint med et friskt pust i et lag som sliter med for få spillere, for mange skader og for lite oppmøte på treningene. Hjertelig velkommen til klubben Arafat.  

Arafat lader opp med skolebolle og Iste

Arafat lader opp med skolebolle og Iste

Før kampen ble vi enige om at forrige kamp ble vi for defensive. Forsøke på å ligge lavt og kompakt for å tvinge motstanderlaget høyere på banen mislyktes totalt. Det ble for passivt og inviterte motstanderen til å spille ball. Vi ønsket derfor å presse høyere i dag og forsøke å ta kommando over kampen. Strengt tatt er det veldig naturlig for meg at dette må være en bedre strategi for oss. Laget bærer preg av å være gammelt og da skal vi på papiret ha større problemer med utholdenheten, men mer rutine enn mostander laget.  I tillegg har vi rykket ned fra 5 divisjon og bør være vant med høyere tempo. Det er derfor ingen god grunn til hvorfor vi ikke skal dominere banespillet. Det skal vi ha nok rutine til å gjøre og det er for tungt for oss å ikke gjøre det. De foregående kampene har vist oss at vi kan dominere banespillet. Jeg opplever det som om vi har mistet litt troen på oss selv og det derfor har kun vært sporadisk vi greier å spille slik vi ønsker. 


Lagoppstilling 4-1-5-1: 

Magnus 

Håkki – Jarle – Leif – Hasse

Mikke

Wladdi – Morten – Eivind – Qvam

Erling

Innbyttere:

Arafat, Jani den eldre, Ronny

  

Som vanlig en heltent kaptein

Som vanlig en heltent kaptein

Flott å se Jarle tilbake i fotballskoene

Flott å se Jarle tilbake i fotballskoene

Første omgang – en god start  

Kampen settes i gang.

Kampen settes i gang.

Første omgang starter veldig bra for Storhaug. Vi er aggressive fra start og spesielt den sentrale midtbanen med Morten, Eivind og Mikke vinner mye baller i åpningsminuttene. Polonia greier ikke å etablere et godt spill og er tydelig preget av hvor aggressivt Storhaug fremstår. Det høye presset betaler seg også. Etter en rotete start fra begge lag tar vi mer og mer over banespillet. De første 30 min i denne kampen er kanskje årsbeste. Målet til Storhaug kommer i denne perioden. Storhaug er på en overgang hvor kula forflytter seg raskt. Håkki, som for øvrig spilte en god kamp, er på et sugende løp på høyrekanten. Han blir spilt i gjennom i bakrom (av Eivind?) tar ballen med seg inn i 16 meteren og avslutter fra skrått hold i motsatt hjørne. En backskåring Dani Alves hadde vært stolt av. 0 – 1 Storhaug. 

Etter skåringen er Polonia rystet. Storhaug får låne kulen mye og skaper flere sjanser. Den aller største er når Jani den Yngre er fri igjennom på venstre siden av målet og dundrer ballen i tverrliggeren. Veldig synd for Storhaug FK at vi ikke skårer her. Det hadde gitt oss pusterom for det som kommer. 

Etter ca 30 min spill begynne Polonia å ta over. De får i mye større grad etablert det spillet de ønsker og fremstår plutselig som et mye bedre fotballag.  I denne perioden sliter vi skikkelig og kan prise oss lykkelige for at Magnus står godt i mål. Etter fullstendig Polonia dominans de siste 15 av første omgang går vi til pause med 0 – 1. 

Pauseprat – tilbake til godspillet 

I pausen er vi alle enige om at denne kom på et godt tidspunkt for oss. Samtlige 10 utespillere var slitne og trengte hvile. Så slitne var vi at viktige spillere som Morten måtte kaste inn håndkleet i ren utmattelse. Dette var svært synd fordi Morten hadde da vært en av de beste ut på der og veldig viktig i duellen på midten. Inn kommer ny ervervelsen Arfat til sine første minutter i Storhaug trøyen. I løpet av omgangen blir også Ronny og Jani den eldre byttet inn. 

Det er ikke så veldig mye å si om andre omgangen. Polonia har rent over andre omgangen de største sjansene og greier å få ballen i mål ved tre anledninger. Surt at vi nok en gang greier å slippe inn mål på dødballer.  Det er rart hvordan et fotball lag med så mye rutine som oss kan være så dårlige i å forsvare oss mot dødballer.  Når det er sagt så vil jeg påstå at seieren er fortjent.  All honnør til Ronny som stiller opp og er med når laget mangler spillere. Nå står det at 19 deltar til kampen i morgen (tirsdag den 11.06.19). Da er det hjemmekamp igjen mot Hundvåg 2. Da bør ikke troppens størrelse være et problem.    Stjerner:     

3 stjerner:Leif.

Leif er stor i forsvar i dag og rydder opp i mye. Spesielt i første omgangen er han viktig og mye av grunnen til at vi ledet til pause. Laget blir tryggere med ballen i beinene også når han blir satt opp som den dype midtbanespilleren i løpet av andre omgangen. 

2 stjerner: Håkki.

Håkki ser ut til å være i svært god form om dagen (til unntak fra resten av laget). Er trygg defensiv og villig med framover. Skårer også et av årets vakreste mål. 

1 stjerne: Magnus.

Det er blitt vane i Storhaug å gi keeperen stjerne. Men det er ikke uten grunn. Det er ofte både folksomt og travelt i 16 meteren til Storhaug og da er det godt å ha en så god keeper som Mr. Runde. Står en solid kamp og kan ikke bebreides for noen av målene slik jeg husker det.