Hjelmeland - SFK 3-3

SFK miniputt – siste reis!

SFK miniputt – siste reis!

 

Hjelmeland-Storhaug FK  3-3 (2-0)

2   min   1-0 Hagalid

30 min   2-0 Loktu (str) 

49 min   2-1 Eivind (Magnus)

68 min   2-2 Klausen 

72 min   2-3 Johs (str)

82 min   3-3 Sanvik 

Gult kort: Sunde (Hjelmeland)

MS Stord – Siste reis

MS Stord – Siste reis

Da var turen kommet til årets nest lengste bortetur. Hjelmeland away.

I og med at tunnelen og veien til Magnhild’s landsted åpner i desember (også kalt for Ryfylketunnelen),  ville dette bli SFK’s siste reis med Tau fergen.  Minnes godt min første tur med SFK på Tau fergen – tilbake i 1997 da Storhaug låg i 7 divisjon. 9 mann klarte vi stille til kamp ….. der han 9 ende var en fyr i verdens største basketsko som Bønna hentet på Beverly. ……og hadda han sotte en stund for å si det sånn. Resultatet fra den kampen har jeg fortrengt , men minnes vagt en svær basketsko fyke gjennom luften i kampen. Ja – han spilte selvsagt kamp i dem. Hadde aldri sett fyren før og såg han aldri igjen. Mye mulig ble han igjen på Seaside Pub på Tau.

 

I det fergen kommer til syne og jeg sitter i baksetet på Mercen til Barten – kommer jeg på en god historie/prank en kar på jobben utførte i ungdommen på kaien her. (forteller den ikke i bilen iom at Fedda og har maaaange historier å dele.  Og du lar Fedda fortelle ferdig) 

«Like før fergen legger til kai – fullastet med biler – klemmer de en hengelås på bommen. Det blir jo selvsagt ett sirkus på kaien og fergen når mannskapet ikke får av bilene.»

 

Fedda ja – ett eventyr. Hvis du vil leve som Fedda for en dag kan du starte med dette: Kjør Stavanger-Kristiansand med bil – fyll godt med vann (Eventuelt Parafin – det funker og) på tanken. Du har ikke lov å tømme tanken (den skal tømmes med slange)  og erstatte med skikkelig bensin før Lyndal inn. På vei til kristiansand skal du selvsagt også ha gjennomført en musikkvideo der du selv er i hovedrollen som nyforelsket.   Hva som skjer etter mørkets frembrudd …… hmm well.  Improviser. 

 

(blir visst mye om fedda her ….. men tilbragte jo flere med han i baksetet på Mercen til barten. Mercen hadde forøvring sin siste reis også.  Denne havner på Knoksen om ikke lenge. Mon tro hva som har foregått i det baksetet før …….)

 

Siste reis for Merzen til barten

Siste reis for Merzen til barten

Turen til Tau går fort. Vi blir underholdt med en (hittil ukjent) musikkvideo der ikke navngitt Storhaug spiller hovedrollen.  Magisk!

 

Dette gav meg ideer til musikkvideo til SFK sangen vi langet til 40 – års jubeleet.  SFK bandet stiller , jonas på munnspill, Hammed, Arafat og Abdi på bongotrommer (no affence) krydret med en kjærlighets scene (litt rocka da). Kjærlighetsscene må inneholde litt hud og kanskje ett bitte bitte lite glimt av «veslekaren».  Noen frivillige til den scenen?

 

IMG_4671.jpg
IMG_4672.jpg

 

Ellers kom det selvsagt gode historier på båten. Satt litt langt fra og er ikke oppdatert på reality show på tv , men mener hovedessensen var dette. 

Kompisen til en på Storhaug hadde vært med i ett reality show.  La oss bare kalle han Mr Låvva Låvva for å anonyminisere han. 

Mr Låvva Låvva tapte tvekampen i øksekastingen og ble kastet ut av Villa Medusa huset. Han ble igjensatt på en øde øy med tanten til prinsen av Malaysia (eller var det tanten til Lothepus?). På stranden til naboøya bodde alle eksene hans.

 

 

Litt som er verd merke seg stedet Hjelmeland:

1.    Hjelmeland har verdens største stol. Og denne bare må vi bare opp på for å ta lagbildet. Siden det ikke er så mange folk her må vi fikse alt selv. Men med ett særdeles spretten Johs med selvutløser – var det null stress.

2.    Hjelmeland har en kjent motorsykkel gjeng (eller moped da). Mener å ha lest ett sted at de kaller seg Fjorden Sheepdogs MC. De er 3 medlemmer og har en hangaound som kjører ATV

3.    Hjelmeland ligger 44 km fra den knallgode Kebaben på Tau. ( Ifølge Barten )

4.    Det ligger en gate på Storhaug som heter Hjelmelandsgata. Den går fra nord (Rett der som Håkki bor og du må passe veldig godt på hageplanter , hagemøbler og tomme pizzaesker. Ellers blir det stjelt, tatt med til Sandnes og solgt på det svarte markedet der.)  til sør (rett vest for Midjord der jeg bodde på loftet til ett gammelt ektepar som ikke hørte når jeg kom hjem fra byen (uten nøkkler) og måtte sove i skuret i hagen) 

5.    Årets rånebil anno 2019 er fra Hjelmeland

 

Årets rånebil 2019]

Årets rånebil 2019]

Laget:

32 Erlend

3 Håkki – 4 Jonas – 26 fedda – 17 Togga (Cpt)

21 Solem – 2 Johs – 9 Leif – 18 Barten

13 Magnus KBK – 19 Eivind

 

Benk: 8 Jani – 5 Morten – 15 Klausen – 14 Thomas – 6 Kenneth

 

IMG_4675.jpg
IMG_4678.jpg

1 omgang:

Kampen starter med ett smell. Hjelmeland starter frisk ut med høyt press og er fort farlig frempå. Første sjanse blir avverget , men etter 2 minutter er fyres det av ett skudd fra ca 25 meter.  Hagalien sitt skudd skifter retning i ett SFK feil og går inn ved helt inne ved stolpen. Erlend er sjanseløs på den. Det er mye mulig at skuddet hadde gått utenfor. Skikkelig kaldusj.

Etter en litt rotete start på kampen – første 10-20 min – kommer SFK sterkere inn i kampen og begynner å produsere sjanser. Både Barten og Magnus har store sjanser på å utligne. 

Magnus og Eivind begynte å bli varme på topp.  Magnus med mellomnavnet Mentzoni får meg til å tenke på kjedelige værmeldinger på NRK (av en eller annen grunn såg vi alltid værmeldingen før (?). Noen som gjør det ennå? Jojo….. vi såg jo været på TV2 …… men det var jo pga Elin Tvedt)    ……… men det er absolutt ikke noe kjedelig med Magnus på topp (no offense hvis værmelderen er onkelen din eller noe). Oksen fra Kristiansund tar for seg i duellene og vinner det meste.  Stopperene på hjelmeland lå stødd. Når vi så har en sulten Eivind jagende etter 2 ballen må det bare bli farlig. Gang på gang er vi nære på. Mye cornere skapte de også ut av dette. De innover skrudde cornerene til Barten skaper mye farligheter . Hjelmeland er rystet og prøver sitt beste våpen – lange baller på raske spisser. 

Etter halvtimen spilt finner vi plutselig på at vi skal spille oss ut  (målspark) med en kort passing inne ved 5meteren.   Ars**l og ManC har prøvd dette med vekslende hell i PL – så dette må jo være noe for oss.  Men hallo – dette er jo ikke lov sier dommer – så dette må gjøres på nytt. En forfjamset gjeng der bak (må vi få lov å kalle det)  rører det skikkelig til på det neste utspill. Fedda blir litt for nonchalant – mister ballen til spissen og ender med å felle han. Straffe imot. 2-0.  Flatterende med tanke på sjanser og spill.

Fedda er nære å rette opp igjen denne da han brasser ett corner like utenfor.  

 

Moralen vi hadde i laget denne laget er meget imponerende. SFK løfter seg stort etter 0-2 og skaper flere store sjanser.  At det står 2-0 til pause er nesten utrolig.

 

2 omgang:

Vi er fast bestemt i pausepraten på at dette kan vi snu og bestemmer oss for å trykke litt høyere. Det gav ganske snart resultat.  Etter nok en stor brent sjanse – kombinerer Eivind og Magnus fint.   Magnus lurer av ett par mann og serverer Eivind.  Målet er langt fra ferdigscoret (vi hadde bommet på langt større sjanser tidligere i kampen) , men Eiving er sikker som banken. 1-2 – det er kamp.  Og SFK benken vokner og til liv.  Vi gjør så godt vi kan med å mane frem de utpå der. 

SFK eier kampen nå – og kjører på. Vi skaper sjanse på sjanse, spiller fin fotball , rundt på kantene med innlegg.   Keeperen til Hjelmeland må sies å spille en meget bra kamp.  Banens beste i mine øye.   Redningene på Fedda’s heading og skuddet til Leif er stor idrett. 

Etter 10-15 minutter av andre må vi få inn litt friske bein for å holde trykket. Ikke noe lett valg å ta når alle mann jobber sokkene av seg.  Solem går ut og Klausen kommer inn på høyre midt. 

Det gav umiddelbar suksess. Etter mye klabb og babb – detter ballen ned til Klausen som banker den i kassa. Var det med venstre og ? 

Nå koker det bokstavelig på banen og ikke minst på benken.   Jeg ble enig med Togga å styre og ta byttene. Nå er alle i hundre og vil inn. Samtidig begynner folk å bli rimelig kjørte utpå der. 

Byttene kommer i raskt nå. Morten inn – Eivind ut , Barten ut – Thomas inn , Kenneth inn Leif ut. 

Vi fortsetter kjøret – Hjelmeland henger i tauene. De kjefter på hverandre og er paniske i forsvar. Da skjer det som bare må skje. Etter en corner blir det , igjen , fullt kaos i boksen. En Hjelmeland prøver å klarere , men bommer på ballen. Den spretter opp i armen og dommer kan ikke annet enn å dømme straffe.  Johs er kaldere enn en duggfrisk Hansa og setter den sikkert i mål.  Sterkt …… meget sterkt av SFK å snu 0-2 til 3-2.  Og helt fortjent.

 

Vurdere å sette meg selv inn på topp for Magnus – men kommer aldri så langt.

 

Kampen går mot slutten og Hjelmeland har fått mer energi nå.  Plutselig ser det ut som de ikke vil tape dette.  Vi slepper og oss (eller blir tvunget) mer bakpå.  De får litt cornere og på den ene blir torgeir sperret slik at Sandvik kommer seg fri på bakre og header sikkert i mål.

 

Kampen ender 3-3.  Det føler blodig urettferdig og som ett tap. 

Men vi må ta med oss denne prestasjonen.  Vi var best i det meste stort sett hele kampen. Alle gav absolutt alt de hadde!

 

Stjerner: egentlig burde alle få 3 stjerner her …….

3  Magnus: Jobber utrettelig på topp og vinner det meste av dueller. Sterk som en bjørn. Spiller elegant eivind fri på 1-2 målet.   Regner med det var ett par stoppere som voknet inne i Hjelmeland dagen derpå Minus for ikke score selv

2 Eivind.  Jobber som en sulten ulv på topp . scorer ett fint må. Løp seg tom på slutten

1 Johs: Eleganse på midten. Styrer kampen.  Iskald straffe

 

 

Ubesvarte spørsmål etter turen som henge i luften?

Hvem på SFK er det som tenner på damer med pil og bue?

Er det innenfor som «sjekketriks» å lure/holde igjen damer til å miste siste Tau fergen slik at de må bli i byen?

Får vi love å herpe bilen til Barten før den skal på knoksen?

Hvor går 2020 SFK turen til?

Hangarounds på Tau

Hangarounds på Tau

Skrevet av Jani 8

 
 
 
Johannes SolhaugComment