Vårtenning og seier – SKF vs. POL 2-1!

 

Yr melder skogbrannfare om dagen, da gradestokken har bikka hele 18 grader med skyfri himmel. 18 grader med full sol og vi er kun i april! Fredrik Klausen (KK) mener at vi (som om noen av oss egentlig har noe med denne avgjørelsen å gjøre) bruker opp finværet nå og ikke får noe i sommer. Jeg velger å tro at vi har gjort såpass med planeten vår at vi kommer til å få en godkjent sommer i år og. Er dere ikke enige?  

Dagen er tirsdag. 23.04.2019. Seriestart. Sol. Varme. Full tenning! 

Picture1.png

Skal ikke stå på engasjementet hos SFK eller hos enkeltindivider hvert fall. Alle møter opp som vanlig i garderoben, skifter, sprer glede og starter i gang diskusjoner. Normalt sett er det en eller annen som sier noe ekstremt morsomt, spesielt, sært eller, for å være helt ærlig, noe sykt dumt! Denne gangen virket det som om vi alle var konsentrerte. Fokuserte på vår jobb – vi skal vinne!  

Til alles glede er vaffelkjeksene tilbake!

 
(kilde:  www.meny.no )

(kilde: www.meny.no)

De satte sitt spor fra de ble introdusert. Jeg kan ikke huske dette, så det må ha vært når jeg var i København eller Oslo. Fin tradisjon må jeg si, spesielt når kaffen er nytraktet. Jarle sørger for topp oppvartning for alle må jeg virkelig si. Stor applaus til Jarle. Søknad om pils til han på lørdag!  

Michael (Mikke), som har vært stand in trener og hjelper til med laguttaket for SFK, reiser seg opp og skal forklare laget. Mikke har tatt på seg mye ansvar og tar virkelig grep i SFK. Løpeøvelser, balløvelser og spilleøvelser på trening har gjort godt i vinter og jeg tror jeg snakker for alle, tusen takk Mikke! Søknad om pils til han og på lørdag!

Jeg har dessverre ingen bilder av selve tavlen i garderoben, men det burde jeg egentlig hatt. Alle på laget har fått kallenavn (noen nye enn det under) og det er virkelig bra Mikke forklarer hvem som er hvem, for jeg kjente ikke igjen halvparten av kallenavnene. Dette må ha vært de turene til Berlin, Køben og Budapest som har satt sitt preg. 

Mikke forklarer taktikken og hvem som skal ut å kjempe:

Picture3.png

Storhaug går ut i en klassisk 4 – 1 – 3 – 1 – 2 formasjon. Le Diamant! Ikke helt det «The Mighty Ducks» brukte i sin film, som var en omvendt trekant, men stadig like giftig! Mange har sikkert fått med seg at Game Of Thrones har startet igjen, på den andre siden, og er til nå alt annet enn giftig! De 2 første episodene er bare uendelig dialoger som dreper alle med kjedsomheten sin. Men sånn er ikke SFK i dag derimot, vi har kun en ting på hjernen – seier (bortsett fra Mikke, som tydeligvis er våryr i tillegg)! 

Ute på matten spilles det kamper på den øvre og nedre banen. Mikke bruker anledningen til å utdype taktikken, hvordan vi skal bevege oss i forskjellige situasjoner og benytter favorittredskapet hans: Kjegler. Han er virkelig “kjeglekongen”.

Picture4.png

Når taktikken er over er kampen også det. Vi begynner å varme opp og surprise surprise, det blir løping mellom skjegler igjen. Vi girer oss opp og etter oppvarming begynner vi å leke litt med ball i firkant. Jonas og Mikke skriker høyt og tydelig at vi må være mer aggresive og være på mann. 

Tilskuerbenken ser skrapa ut. Kompisen til Hansi er på plass (husker aldri navnet hans), Svein Storedale kommer løpende over banen like før start og noen få andre som har kommet seg ut for å nyte finværet. Av alle dager å være tilskuer på, så må jeg ærlig innrømme at dette er dagen. Her har vi litt å jobbe med, men som alle medgangs supportere, så dukker de vel opp ila. sesongen.

Kl.20:00. Dommeren gir klar beskjed at ingen skal mase om offside! Gir handsignal til begge keepere, vi er i gang. 

1 omgang

SFK er på ballen fra start. Vi tar kontroll og lar ballen gjøre jobben. Vi kommer til flere sjanser utenfor og i 16 meteren til POL. Den største sjansen er når Mikke kommer på løp langs høyre side, sender ballen elegant langs bakken på 1 touch (kanskje touch nr. 20 og? Husker ikke helt…) til selveste referenten som snur seg elegant og klinker til. Keeperen til POL må i full strekk og avverger mål. Stillingen er stadig 0-0. Vi skaper sjanser, men det blir ingen uttelling. Mye posisjonsspill på banen 1 omgang, spesielt midtbanen vår og deres. Leif og Mikke gjør en upåklagelig innsats og jeg må få gi en ekstra stjerne i boka. POL kommer ikke til noen særlige skumle sjanser som jeg husker i første omgang. Noen skudd og meget gode redninger fra vår eminente Runde, Maggi, Taxatority. Ett kjært barn har mange navn. Taxatority kom fra vår første treningstur til London for mange år siden, hvor han skjelte ut en vakt for å drive bevisst underslag på stedet. De hadde betalt en drink, men vakten trodde dem ikke, kastet dem ut og Runde gir klar beskjed at dette skal meldes til Taxatority! Tipper han vakten fikk som hatten passet. 

Pause

Svein har litt på hjertet og forteller at vi alle gjør en super jobb og at vi må tørre å spille litt mer på hverandre og ikke la noen slippe til i vår egen 16 meter på hverken innlegg eller corner. Leif blir veldig ivrig og forklarer alle hva som skal gjøres i en «slutdrop» positure.

Picture5.png

For de som ikke vet hva en «slutdrop» er, så er ingen bedre til å forklare dette enn deltakere fra Geordie Shore: https://www.youtube.com/watch?v=bc1RGWBXHjE

Veldig bra Leif, jeg tipper Geordie Shore jentene hadde blitt imponert.

Ingen endringer på laget, dommeren blåser i gang andre omgang.

 

2 omgang:
Vi starter litt der vi slapp i første omgang, men denne gangen virker vi mer aggressive og klare for å fullføre alle angrep. Vi slipper til noen farlige situasjoner for POL, men Runde er på plass og avverger oss gang på gang. Svein ønsker at Johs skal tørre å gå mer med ballen som toppen av diamanten på midten og da må vi alle bidra til at han får mer plass. Dette lykkes vi med hvor han flere ganger kommer og utfordrer (mener jeg, begynner å bli litt sliten her for å være ærlig). Innbytterne er klare for å tre inn. Klausen (KK) kommer først for Hokkey. Endring av laget. Stian går i beck posisjon. Klausen tar høyre side. Tony og Jani byttes ut for referenten og Waula. Solem kommer inn for Hansi, ny rotering på laget. Mikke går i back posisjonen til Hansi, Solem tar venstre. Nå begynner det å skje ting! Leif trykker seg gjennom forsvaret til POL på ett corner og stanger ballen i nettet. 1-0 er ett faktum! Det brøles, klemmes, high fives på side linjen. Det er nydelig, ren poesi – SFK tar ledelsen. Helt til POL svarer og scorer ett dustete klønemål. Virker som om ballen bare spretter videre fra ett innkast til den treffer en av POL spillerne på hodet/skulderen og går i mål. 1-1. Kampen er lik, men SFK skal ikke tape, alle på banen har levert og gitt alt. Tony skyter fra 16 meteren, tverrliggeren. En annen header en ball fra corner (husker ikke hvem), tverrliggeren. Frustrasjonen er til å føle på, men vi vet at dette skal lykkes for oss i dag. Morten kommer innpå venstre siden på midten. Johs takker for seg. 

Tony kommer på løp når det er 15 min igjen, Klausen roper, Tony er gavmild og gir ballen fra seg. Klausen er i perfekt posisjon, masse plass og kan skyte. Han kan ta med seg ballen videre, det er perfekt servert av Tony til Klausen, men på samme måte som Eminem, så choker han, får panikk og sentrer den heller videre til Solem. Han vet derimot hva han skal, skyter og 2-1 er ett faktum. Resten av kampen kjemper Toggi som en helt for å holde alle unna. Jonas ved siden av han er også på plass, sammen med Runde. Runde har noen eksepsjonelle redninger i 2 omgang også! De 3 for også en ekstra stjerne i margen for en utrolig innsats. 

Dommeren blåser av, SFK jubler, POL er skuffet. Sånn er livet. Noen vinner, noen taper. Denne gangen var det SFK sin tur til å ha tur og vinne kampen. 

Oppsummering:
Game Of Thrones episodene har sugd balle, Vaffelkjeks er digg, sommeren begynner å bli brukt opp pga. for mye finvær tidlig og Mikke er i full vårtenning! 


Stjerner:
Referenten i samarbeid med Svein & Jarle har bestemt at alle fortjener en stjerne i kveld. Innsatsen til alle er upåklagelig. Ekstra ros gis til Mikke, Runde, Toggi, Jonas og Leif. 


Ris:
Vi må bli bedre til å tørre å spille ball og spille ordentlige baller til hverandre. Vi choker for mye og har skuldrene våre alt for høyt oppe. Vi må også bli flinkere til å snakke til hverandre, men dette skal vi lykkes med denne sesongen.  

Refleksjoner og ros:
Tony er en av våre nyeste spillere og vi er utrolige glade for å ha fått han på plass! Enda mer varmer det når han skriker fra sidelinjen på laget om hva vi bør gjøre og hvordan vi skal bevege oss. Han føler seg hjemme allerede! Jeg har studert mye psykologi og menneskelig adferd i min bachelor og master, og dette er sikre tegn på at SFK virkelig får alle til å føle seg velkomne i kubben. Det varmer mitt følsomme vesen av ett hjerte! JVelkommen skal du være, Tony. Vi har også fått andre tilbake fra opphold og de er vi selvsagt også kjempe glade er tilbake! Dette tror jeg blir SFK sin sesong, no doubt.  

Til alle: Veldig bra jobbet, dere har fortjent den stjernen! 

Johannes SolhaugComment