Sørmarkå – SFK 1-0

 

Torsdag 9. mai var det klart for sesongens tredje kamp og andre bortekamp mot Sørmarkå FK. Innledningsvis må det bemerkes at det er fryktelig tungt å skrive referat etter tap, men vi kjører på.

Det er mangel på friske bein i Storhaug om dagen, men det ble allikevel stablet på beina en solid startellever:

IMG_5798.jpeg

Til tross for et surt bortetap mot Suldal i forrige kamp var stemningen i garderoben god før kamp, og troen på seier tilsvarende god. Som alltid når man i garderoben bøyer seg ned for å ta på seg fotballsokkene, leter etter shorts i riktig størrelse og ellers driver med sitt så er man bare statister i «one-man-showet» som er Hansi. Det ble servert gode (røver)historier om alt mellom himmel og jord – noe er allerede fortrengt av undertegnede og andre passer seg ikke på trykk. Den mest barnevennlige historiegjengivelsen er at Hansi nesten satt 1 000 kroner på at Liverpool skulle vinne 4-0 over Barcelona. Hansi kunne da vært 150 000 kroner rikere, men historien vil ha det til at slik ble det ikke. Med dette følte vi oss alle rikere og gikk ut for å ta tre poeng.

I dette avsnittet, også kalt «avsnittet-før-det-faktiske-kampreferatet-som-bør-inneholde-et-morsomt-poeng», hadde undertegnede store planer om å dra frem et dikt om marker (altså ikke meitemark, men mark/jorde/myr) i anledning oppgjøret mot Sørmarkå. Ettersom de eneste søkeresultatene fra vår kjære allvitende venn Google kom opp med var sitater fra Mark (Twain), for han stå for dette avsnittets bidrag til kulturell opplysning. Mark Twain skal en gang ha sagt at: 

«The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why»

Første del av sitatet er det vanskelig å være uenig i. Når det gjelder del/dag to så er vel dette mer gjenstand for diskusjon under et nachspiel klokken 4 om natten, men vi kan trygt slå fast at ingen av de 22 aktørene fra start fant meningen med livet sitt på Våganesbanen denne tirsdagskvelden.


Første omgang

Sett med Storhaug-øyne så startet kampen fryktelig. Sørmarkå fikk tre store sjanser de første 10 minuttene, og 1-0 kom etter ca. 20 minutter. En meget god Leif Åge holder oss inne i kampen, og hindrer at vi slipper inn flere baklengs ila den første halvtimen. 

Mål preger imidlertid kamper, og en liten stund etter scoringen får vi noe bedre kontroll både på ballen og defensivt. Vi er imidlertid altfor stresset med ball i beina, og misbruker flere gode muligheter til å skape farligheter for Sørmarkå ved dårlige valg. Det var likevel en positiv avslutning på omgangen da vi så at det fint var mulig å trille oss gjennom leddene til Sørmarkå.

 

Andre omgang

Hansi pådro seg dessverre en skade i en duell med høyrebacken helt på tampen av andre omgang, og ble erstattet av Morten ved pause. Han tok plassen til Stian og Stian gikk ned på venstrebacken. I pausen snakket vi mye om at vi måtte roe oss ned når vi hadde ballen i laget, og sett bort fra den første halvtimen som var mindre bra, så var det faktisk ikke så gale.

 Andre omgang startet egentlig slik første omgang avsluttet. Storhaug hadde mye ball, men nå satt touchene bedre og vi var mye flinkere til å ta gode valg og bruke hverandre. Summa summarum så spiller vi en meget bra andreomgang der vi er klart bedre enn Sørmarkå på to tredjedeler av banen. Vi sliter med å skape de store sjansene, selv om vi kommer i flere farlige posisjoner (som statistikknerdene ville ha påpekt så var nok «expected goals/xG» ikke spesielt høy). Kampen ebber derfor ut med 1-0. På bakgrunn av en god andreomgang ble dette derfor et særs surt poengtap, hvor vi rent spillemessig (men kanskje ikke rent sjansemessig) hadde fortjent et poeng eller tre. Det er imidlertid mye positivt å ta med seg fra andre omgang, og med litt færre skadefravær og litt større tropp vil nok Storhaug plukke flere trepoengere fremover.

 

Stjerner

Dommer: På godt og vondt. Godt da han lar være å vise ut Stian, vondt da han forgjeves ikke viser ut en Sørmarkå-spiller for det undertegnede m.fl. trodde var hans andre gule (som det ikke var – dommer korrekt denne gang). Det ble likevel fryktelig frustrerende utover i andre omgang når hvert innkast, hjørnespark eller frispark ble etterfulgt av langsommelig pirking og tilsnakk.

*** 3 stjerner: Leif Åge. Står en meget god kamp, og hindrer egenhendig et par baklengs i en svak første halvtime for Storhaug. Hadde vi endt opp med poeng i denne kampen kunne Leif Åge tatt en stor del av æren. Kudos også for å stille opp når vi har keeperkrise (dog ingen krise når LÅ kan møte).

** 2 stjerner: Johs. Står for mye av det offensive og er mye involvert i andre omgang. Kommer vel også til de beste skuddmulighetene for Storhaug. 


* 1 stjerne:
Stian. Får først og fremst en stjerne fordi han fullfører 90 minutter med god gli fra vår venn med fløyta. Imponerende :) Leverer ellers en kamp i vanlig stil med herlig engasjement og en god venstrefot.