SFK - Vaulen 2

IMG_5891 2.jpeg
 

Storhaug – Vaulen 2
1-3 (1-2)

 

SFK Mål 
1-0 ved 26 min - Mikke (Stian)

Bane
Midjord

Været
Meget oppegående. Maks temp på 13 °C og 0 mm regn.

Tilskuere
Ny rekord i år med flere SFK’ere representert. Kjekt!

Dommer
Dag Løvaas (Ganddal IL)

 

Må først beklage min ALT for sene innlevering av referat, og jeg tar min bot med hevet hode. MEN, nå har det jo siden vi spilte kamp vært noen relativt blodrøde dager med tanke på referatskriving. 

14. Mai: Kunne jo selvsagt tatt en «Fedda» og hurtigskrevet referatet i sinne samme kvelden som vi spilte kamp, men det lot seg bare ikke gjøre. Skuffelse 1 - referatskriving 0.
15. Mai: Første McDonald’s ble på denne dag åpnet i 1940, og det var faktisk ikke den på Mariero! Allikevel måtte dagen feires med en cheeseburger og to. Først og fremst for å dempe tapet, men også fordi det er en gastronomisk sinnsykhet som alle burde oppleve. McDonald’s 1 - referatskriving 0.
16. Mai: Festdag som betydde starten på langhelg for de av oss som har trivelige arbeidstider. Det er jo egentlig også en ganske trist dag, for det var på denne dag Sandnes ble grunnlagt som by i 1860. Sørge over at Sandnes er en by 1 - referatskriving 0.
17. Mai: Flagg, tog og korps over alt. Korps og musserende vin 1 – referatskriving 0.
18. Mai: Jorden passerte i 1910 gjennom halen på Halleys komet. Om ikke det var grunn nok til feiring så var det også Eurovision Song Contest på kveldstid. MGP 1 – referatskriving 0.
19. Mai: Ingenting unnskyldninger, så fikk startet på referatet. Referatskriving 1 – kreativitet 0.
20. Mai: Jobb 08 til 16, Mor fyller år men fikk allikevel fullført referatet. Referatskriving og levering innen tidsfrist 1 – Paragraf 7 «For sent levert referat» 0.

I garderoben var det uvanlig stille før kamp. Mulig vi var preget av stundens alvor eller en manglende Hansi som ofte får samtalene i gang med sine teorier eller påstånder. Eneste som var verdt å merke seg var at Mikke hadde med seg dress for anledningen. Det viste seg at han droppet både gallamiddag og underholdning for å spille en middelmådig 6. divisjonskamp. Respekt! Ellers skulle baller pumpes, vannflasker fylles og kaffe kokes. Det var duket for oppgjør mot de oransje fra Mariero (Ja, der med Obsen og McDonald’s). Liten «Unfun fact» om Storhaug i 6. div i år: 3 poeng på 3 kamper.

Startelleveren:

Screenshot 2019-05-21 at 15.29.51.png

Kampen
Matchen starter egentlig ganske greit for Storhaug sin del, men vi måtte spille på en litt annen måte enn det vi har vært vant til i de forrige kampene. Nemlig med ballen i beina og trille mye på tvers i bakerste ledd. Selv om Storhaug hadde god kontroll, bra possession og ikke slapp Vaulen til de store sjansene så slet vi med å snu spillet raskt nok til å skape mer farligheter fremover. Med andre ord var det lite action de første 20 minuttene. Men! Etter et par dueller og rolig kriging på venstresiden spratt ballen i retning Mikke, og da nøler ikke vår krøllete Bergenser med å mure til fra 25 m. Kula får en vakker bue over keeper og i mål! «H@%#æte så enkelt» runger det fra Mikke, og 1-0 til Storhaug etter 26 spilleminutter! Dessverre holdt ikke ledelsen særlig lenge og ved 29 minutter spilt får Vaulen et billig straffespark (type coop medlemsfordel på first price produkter). Undertegnede og Togga står tett på Vaulens angripspiller også hørte dommeren et «kakk» da spilleren presset seg gjennom en åpning på 10 cm mellom Storhaugs forsvarere. Litt hyggelig beinflørting bør være lov i fotball, men uansett hva som ble sagt av SFK’ere var tydeligvis dømt = dømt denne maidagen. Leif Åge slenger seg til rett side under straffesparket, men skuddet er godt plassert og smyger seg inn i venstre hjørne. 1-1. Nå skjer det mye rart blant Storhaugs gutter, og det er tydelig at Vaulen har fått blod på tann. Det som ikke var rart var at undertegnede fikk gult kort for en helt grei og vanligvis taktisk lur forseelse. Underlig nok klarte Vaulen å få maks uttelling av dette frisparket og slår en strøken ball til en umarkert mariero’er på 5 meter som får en enkel oppgave med å dytte den inn. Det stod dermed plutselig 1-2 ved 33 minutter på klokka. Etter 1-2 målet blir det mer klabb og babb fra begge sider, og ingen nevneverdige store sjanser finner sted.

I pausen kommer Svein på banen og deler noen visdomsord, og i bunn og grunn gikk de ut på at vi ikke fikk spillet i vår favør selv om vi hadde ballen mye i laget. Vi fikk trillet mye i bakre ledd, men slet med å snu raskt nok for å få utnyttet den nye formasjonen vår til fulle. Vi er mer enn gode nok enkeltspillere til å få til et bra spill! Vi ble enige om at farten måtte opp og Storhaug måtte finne frem mer av sin indre fighter-vilje!

2. Omgang blåses i gang. Alle spillerne på benken blir byttet innpå en gang i 2. omgang, men husken er for dårlig til å komme med noen detaljer rundt når, hvor og hvem. Sårrih guttår! Omgangen startet ganske likt første omgang, men etter hvert blir spillet litt mer målrettet fra Storhaug sin side. Vi kommer mer til på kantene og får slått en del innlegg. Dessverre med litt for mye variasjon i kvalitet, men det trykkes bra på. Når Jonas og Fedda kommer innpå ved ca halvspilt omgang merkes snakkingen bakfra veldig godt, og det smitter hele laget. Vi fortsetter å pushe, men det resulterer kun i halvsjanser. Med andre ord en lettere frustrerende maidag for Storhaugs gutter. Til slutt får en mulighet til å punktere kampen ved 90 min, og det gjør de. Kampen ender 1-3.

Stjerner (ref. Jarle):

*** Mikke: Jobber utrettelig i varmen og viser seg frem fra sin vakreste side når han scorer fra 25 meter. Pluss for å droppe Gallamiddag, og gi alt på banen hele kampen gjennom! Håper byturen etter kampen var bedre enn begivenheten på Midjord.

** Barten: Nydelig klabb og babb assist som legger alt til rette for Mikke sitt langskudd. Jobber visstnok også bra.

* Leif Åge: Stiller opp igjen, og gjør det med stil! Flere gode inngrep som gjør at Storhaugs gutter kan trekke lettelsens sukk. Holder poeng innen rekkevidde kampen ut, selv om det ikke gikk denne gang.


Veldig surt tap i en kamp samtlige på Storhaug føler vi absolutt kunne vunnet om vi hadde vært litt mer påskrudde. Vi har alt å vinne i neste kamp som er på tirsdag (idag om Johs får referatet ut før kampstart) mot SIF 2. Nå er jeg lei av å tape, la oss stå sammen og ta en etterlengtet 3-poenger på «Siffen»!

Skrevet av Barten