Stortap mot supereffektive SIF

IMG_6138 2.JPG
 

SIF 2 – SFK 5-0

"Kem faen vett'kje kor Siffen e?!" - Undertegnede konstaterer at sitat guru Hansi i alle fall vet hvor Siffen er, som overhører en telefonsamtale om veibeskrivelse til kveldens arena. Med 17. mai vel blåst og en langhelg med strålende vær lagt bak oss, finner etter hvert en ganske solid tropp veien til Siffen. Temperaturen har sunket og skyene lagt seg over byen igjen, perfekt vær for fotball. 

 Stemningen og humøret i garderoben er som vanlig god og avslappet. Faktisk så avslappet av Thomas løsner av en salutt fra bakdøra og fornøyd slår fast at "eg føle det e meg og deg Håkki som står for det mesta av fisingen her". Undertegnede er ikke helt uenig… Waula har kommet tilbake fra Hellas, og virker fornøyd med at han har trent hver dag i ferien. Han var også snar med å flekke av skjorta for å vise resultatet, til alles begeistring og misunnelse. Den greske guden og resten av troppen virket klar til kamp. Og selv om det ikke ble snakket mye om, så tror jeg flere tenkte at i dag ville det bli seier. Det luktet seier i garderoben, og fis. SIF som før kampen lå på desidert sisteplass, med null poeng og -16 i målforskjell, burde blitt en grei match for et seiersugent Storhaug. Slik ble det ikke… 


Start 11'er:

Screenshot 2019-05-23 at 14.43.13.png

1.omgang:

Det hele starter veldig bra. Vi kombinerer fint på sidene med midten og kommer til flere innlegg. Vi tar raskt et spillemessig overtak, og følelsen fra garderoben om at dette skulle bli en grei seier forsterkes. Vi kommer allikevel ikke til de store sjansene. I stedet er det SIF som får et frispark i farlig posisjon ved hjørnet av 16 meteren. Han går for skudd som blokkeres av muren. Samme mann får returen rett i beina, drar en finte innover i banen og plasserer enkelt ballen motsatt kryss. 1-0 til SIF. Vi rister raskt av oss den, og tenker at dette tar vi fort igjen. Storhaugs spillemessige overtak fortsetter som før målet. Vi presser på, men fremdeles uteblir de store sjansene. I stedet er det SIF som kontrer inn 2-0. En lang ball spilles i bakrom til deres raske spiss, som alene med keeper enkelt kan plassere ballen i hjørnet. Fremdeles forsvant ikke følelsen av dette skulle bli seier. Dette var da tross alt totalt i mot spillets gang. Vi fortsetter, men igjen er det SIF som får kontret inn nok et mål. 3-0, og Storhaug gutta begynner å bli bekymret. Hva er det som skjer? 

Slik fortsetter det, og dommer blåser ikke til pause før det står 4-0 til SIF. Eller kanskje han blåste av fordi noen sa at nå er det pause!? Dommeren i kveld var antagelig den mest usikre dommeren vi har hatt på lenge. Ved mange anledninger ventet han med å blåse til noen ropte (høyest). Men dette gikk begge veier, så ingenting i kveld kan skyldes på dommer. Vi var også heldige som slapp unna et straffe imot. 

 

Pause:

Selv liggende under 4-0 er det ikke et resignert lag som tar pausepraten. Vi har fremdeles tro på at dette kan snus. 4-0 er tross alt et veldig flatterende resultat sett omgangen under ett. 
Det gjøres to bytter; Jonas kommer inn for Jarle som midtstopper og Morten tar en pause, mens Qvam kommer innpå som spiss og Waula flyttes ned til Mortens posisjon på venstre midt. 

 

2.omgang :

Omgangen starter og fortsetter som første. Vi jager redusering, men det går ikke mange minuttene før SIF får en corner. Det blir såkalt klabb og kebabb i feltet. En SIF spiller klarer på mirakuløst vis å sleive ballen i en fin bue over alt og alle og daler fint ned i krysset. Storhaug er rystet. Vi får en verst tenkelig start på omgangen. Vi gjør etter hvert et par bytter, Hansi kommer inn for Wladdi, og Eivind erstatter Thomas. SIF gjør mange bytter i denne omgangen. Det er nok med på å gi oss enda litt mer rom og vi kommer til stadig flere sjanser og skuddforsøk. Men det blir med det, og et og annet stolpeskudd. Kampen ender 5-0 til SIF. 

 

Å tape 5-0 svir ganske bra. Gjerne spesielt mot et lag som tapte 8-0 mot Pol som vi selv slo i serieåpningen. Det kan selvsagt gå mistanker om forsterkning av SIF laget i forkant av kampen, men etter spillets gang å dømme, er dette en kamp vi allikevel kunne vunnet. Vi må forbedre oss i alle ledd. Motstanderne slipper for lett til i vårt bakrom, samtidig som vi sliter i siste ledd, med å skape sjanser og score mål. En liten trøst oppi dette miserable resultatet er at samtlige jobber godt gjennom hele kampen. For å løst sitere Jarle (?); "det ser ut som vi jager utligning helt til kampslutt". Moralen i laget er god og dette må da løsne etter hvert!

 

Etter denne kampen tror jeg alle i Storhaug FK vet hvor Siffen er…

 

Stjerner (ref. Jani som nøt denne forestillingen fra sidelinjen):

***      Johs
**        Mikke
*          Håkki