Fiskåååååå – Storhaug FK

Resultat 3 – 2.

FiskåMølle banen 29.08.2022 kl: 20.00

Underlag: Kunstgress m/gummispon               Banetype: 11er

Spillform: 11 MOT 11                                            Spilletid: 90 minutter

Dommer: Deme Gorgaj (Orstad IL)

Turnering: M 6 div avd 03 2022

Første kamp etter sommerferien

Endelig var det igjen klart for fotballkamp etter sommerferien for de som har kunne hatt slikt. Ettersom Brodd 2 ikke har brukt tiden på å komme i kampform, og sliter med flere skader allerede etter deres første kamp, måtte denne utsettes.

Det var derfor en svært spillelysten gjeng som møtte opp på hjemmebanen til Fiskå på Tau. Solen strålte som den ofte har gjort når Storhaug er på tur og det virket ut til å kunne bli riktig så fint å spille fotball.

Foranledning til turen var preget av høy dramatiske scener ettersom ingen visste hvem som hadde draktene. Kanskje ikke så rart da det viste seg at de lå i garderoben der det er mest naturlig at de lå. Uansett kom Storhaug FK seg av gårde i det som begynner å bli en nokså fin bilpark. Storhaug stiller med en sterk, men liten tropp hvor 14 spillere har rukket å bli med til kampen. Torgeir er trener, manager, spiller og konge og velger følgende tropp fra start:

Hans, Rene, Piotr

Kan også nevne at vi har fått inn ny spiller i form av Rene. Denne nyheten har rystet fotballverden omtrent like hardt som Haaland til City og er av en slik karakter at fotball.no følte behovet for å annonsere det:

Fran som er ute med skade har tatt turen ut som motivator.

Storhaug skal vertfall ha bonuspoeng for organisert oppvarming.

Kampstart

Kampen starter noe rotete fra begge lag hvor ingen av lagene greier å etablere noe særlig dominans i åpningsminuttene. Det er tydelig for begge lag at det har vært sommerferie. Storhaug greier allikevel nokså tidlig å finne mer ro med ballen enn Fiskå. Den bakre fireren ser ut til å være i stand til å spille ball, mens det lengre fremme på banen stopper noe opp. Det etableres tidlig en klar Storhaug dominans hvor vi ser ut til å være det beste laget. Når Storhaug dominerer kamper så må det som alltid skjer skje. Jeg har to stikkord til dere. Tidlig under og dødball. Etter ca 10 min skjer dette etter et hjørnespark. Min generelle følelse er at det ofte er vi som utespillere som må ta skylden for dødballmål, men akkurat i denne situasjonen må nok Armandas ta den på egen kappe. Ballen går direkte fra hjørnespark i mål uten at noen er innom den. Jeg overhørte at spilleren som gjorde dette faktisk gjør det bevisst og har skåret på det tidligere. Uansett vil jeg klassifisere det som et inn i helvettes unødvendig mål. Armandas skal senere i kampen gjøre opp for seg med mange viktige redninger.

Etter målet fortsetter Storhaug å dominere kampen. Et klart fellestrekk fra tidligere kamper er også at vi har vært gode på å hente oss inn etter tidlige mål imot. Dette skulle vise seg å være tilfellet i dag også. Storhaug dominerer mer og mer og vi greier også i denne perioden å skape store sjanser. Jeg registrerer gode muligheter til både Brim og Simon som begge har begynt å våkne.

En stund ut i første omgang oppstår en turbulent situasjon. Det oppstår en situasjon hvor en Fiskå spiller takler Noah svært stygt. Han er for sen og ender opp med å stemple ankelen til Noah mens den ligger i vridd posisjon. Noah skriker ut i et brøl som kan minne om en hybrid løsning mellom hjorten sitt paringskall og … ja en person som blir skamtaklet. Uansett er Fiskå benken sin umiddelbare reaksjon latter. Som sett i etterkant sannsynligvis hadde mer sammenheng med brølet, enn at en motspiller faktisk ble skadet.  Dette får Christopher til å fyre på alle sylinderne. I etterkant av den umiddelbare situasjonen henger også jeg må på når Fiskå benken prøver å bortforklare det med dommeravgjørelsen 10 sekund senere om å ikke se an fordelen. Situasjonen roer seg etter hvert og det viser seg at Fiskå egentlig er et ok lag. Så ok faktisk at Christopher går bort og beklager reaksjonen sin. Noe jeg aldri var stor nok til å gjøre. I samtale med den skyldige etter kamp viser det seg at han var svært lei seg for situasjonen og hadde nok ikke onde hensikter. Uansett virket det som Noah fant god styrke i å bli tatt hånd om av en av motstanderne sin mor som var sykepleier 😉

Som følge av taklinger blir Noah byttet ut og inn kommer Piotr. Det nærmer seg etter hvert pause og det oppleves som om Storhaug har kastet vekk svært mange sjanser. Også Fiskå har vært farlig frempå noen ganger men forsvaret og keeper til begge lag har fått ordnet opp på et vis. Uansett mener jeg at vi helt klart hadde fortjent en utligning og da er det så fantastisk når denne kommer i det 44 min. På nok et hjørnespark er Torgeir høyest når han går opp i hode duell på første stolpe. Hjørnesparket fra (jeg vil si Simon?) er perfekt og headingen til Torgeir er perfekt. 1-1 rett før pause.

I pausen blir vi enige om at det er vi som er i medgang og kan ta dette. Det sene målet er en vitamininnsprøytning for oss og det er bare å fortsette med det gode spillet. Til andre omgang får vi debutanten Renè (jess eg fant det tegnet der 😊) på topp for Christopher som tar seg en pause.

2.omgang

Det gode spillet fra første omgang fortsetter også i starten av andre. Men i denne tiden i kampen har Armandas også flere store redninger primært på alene-mot-keeper situasjoner. Det bølger derfor veldig og kampen oppleves fra sidelinjen langt jevnere enn store deler av førsteomgang. Registrerer en mega sjanse på Renè på det som må ha vært en av hans første touch på ballen, når Brim på elegant vis (utside/hæl pasning med høyrefot til venstre for forsvarer i rygg for de som er opptatt av detaljer) setter han opp på åpent mål fra 15 meters avstand. Skuddet blir reddet av det som var en veldig god Fiskå keeper. Tenkt deg det til debutant kamp om den hadde gått inn!  Jeg tror kanskje Sebastian følte det samme som meg, at denne kampen kan gå begge veier, og fant ut at det var kjedelig å spille midtstopper. Plutselig var han helt oppe på Fiskå sin venstre side og la inn en perfekt pasning til Renè som får debutant målet sitt. 1- 2 til Storhaug som har snudd det.

Kampen fortsetter å bølge frem å tilbake og den tynne troppen til Storhaug begynne å vise igjennom i kampen. I forsøk på å ikke miste initiativet gjør vi et nytt bytte hvor Hansi kommer inn for Torgeir. Torgeir har hatt en stor kamp og jeg stiller meg litt undrende til at han bytter seg selv ut når det er andre som er klart slitnere. Storhaug fortsetter å henge med frem til det 75 min når alt går i oppløsning. To mål på 5 min til Fiskå i en periode vi ikke orker eller greier å spille ball i laget. Plutselig er stillingen 3-2 til Fiskå og det føles svært surt. Torgeir kommer innpå igjen som venstre back i bytte mot Thomas. Hansi blir flyttet over til høyreback. Brim blir også byttet ut i denne perioden mot Christopher. De siste 10 min er det mye kaos og mye sjanser. Jeg registrere flere store sjanser til oss og noen store til Fiskå. De viktigste å nevne er Piotr sitt som mottar ball etter mye klapp og babb på 16 meteren og fyrer av en landkryper som keeperen er mesterlig nede å redder. Og helt på tampen har Simon en MEGA sjanse til å redde poeng når han får headet på 2 meters hold. Nok en gang er keeper med på notene og redder alle poengene for Fiskå.

Kampen ender 3-2 til Fiskå som oppleves svært urettferdig kampen sett under ett. Etter kampen påpeker Torgeir hvor sure disse tapene er og at det skjer oss alt for ofte. Det må legges til at det er litt for tynne troppen vi ofte ender opp med å ha, spesielt på disse borte kampene. Folk må bli flinkere til å stille opp til kamp.

Stjerner:

3 stjerner: Torgeir

Spiller en stor kamp som venstreback. Skårer når vi trenger det som mest. Sterk og trygg defensivt. Når han går av går laget i oppløsning. Kommer på igjen å silen blir tettet. Forskjellen på seier og tap i dag. STOR tappe av treneren å ta han av (den der treneren…).

2 stjerner: Sebastian

Sebastian er ofte god og er det også i dag. Gjør nesten ikke feil. Viser storhet når han tar med ballen selv å assistere på 1-2 målet. Registrerer passivitet (og en feilvurdering?) på 3-2 målet til Fiskå. Ellers er det lite han ikke gjør riktig.

1 stjerne: Thomas.

Gjør den beste kampen jeg har sett av han. Veldig sterk defensivt og mister sjeldent ballen. Finner gode løsninger og spiller godt med resten av forsvaret bak.

Referent: Hans Kristian Tjemsland