5.serierunde FGI2-STORHAUG FK

 

Etter en forrykende seriestart på årets sesong med 9 poeng av 12 mulige var det FGI2 og Knudamyrå som stod for tur. For mange kanskje ikke like glamorøst som en annen kamp som ble spilt på sydligere breddestrøk samme kveld. Men for oss er dette Crème de la crème. Dagens motstander sin seriestart har gått noe tråere med skarve 1 poeng mot jumboplasserte Høle. Det var med andre ord et såkalt topp mot bunn oppgjør som skulle spilles denne duggfriske tirsdagskvelden. Brim hadde i flere dager bitt negler i bekymring for om vi i det hele tatt klarte å stille en sterk og god nok tropp. Coach Togga gjorde sitt for å betrygge odels-sønnen fra Vardeneset med at troppen var kanskje tynn, men inneholdt bra med kvalitet. Dette var Brim således enig i, men tross for at Coach Togga måtte grave dypt ned i verktøykassa og finne frem det han kan om idrettspsykologi, var Brim fortsatt bekymret for om troppens fysiske forfatning var i stand til å takle de belastende og tøffe oppvarmingene vi er så kjent for. Brim lot tvilen komme til gode. Og når draktvasker Fran (som ikke er draktvasker), nødreserve Jani og undertegnede meldte seg på, var det eneste som kunne forhindre at vi kunne stille en slagkraftig tropp at noen fikk plukket opp 2 stk på Coop Prix Våland og at Thomas og draktene fikk sitte på med noen. Logistikken ordnet seg også på mirakuløst vis og det var en fin og tent SFK gjeng som møtte opp i jakten på en ny 3-poenger.


Peptalk før match:

Ettersom vi tidligere i vinter hadde spilt treningskamp mot dagens motstander, satt vi allerede på litt informasjon om hva som ville møte oss. Brim hadde nok en gang stålkontroll på det som rører seg i lokalfotballen og kunne bekrefte at de i vinterens treningskamp hadde hatt med seg a-lagsspillere. Det ble konkludert med at disse «garra» ikke var med i dag. Uansett visste vi at vi måtte vinne midtbanekrigen og ta duellene ettersom mye av FGI2 sitt spill skulle gå igjennom dems kaptein og midtbaneanker.

Coach Togga manet også gutta til å variere med å slå kort og langt, samt vinne duellene. I tillegg skulle vi ut å spille på ei matte som var mindre i størrelse en Midjord (er det egentlig mulig?), så tempo i pasningsspillet var viktig.

  

Dagens 11`er (1:4:3:3):


Amandas

Thomas   Togga  Sebastian  Hansi

 

Johs  Noah  Brim

 

Kestuis  Simon(cpt)  Tyssi

 

Benk: Kruiderink, Stian, Abdi, Fran, undertegnede og Jani (som ikke stod på dommerkortet)

 

1 omgang:

Vår polske venn og dagens kampleder blåser myndig i gang oppgjøret på slaget 20:00. De første 20 spilte kan mer minne om ett parti langsjakk. En ekte stillingskrig. Vi følger kampplanen til Coach og kjører tempo i kula mellom lagdelene. Anført av fine kombinasjoner sentralt i banen og friske kanter, uten at det gir videre resultat i målsjanser. Defensivt har bakre firer god kontroll på det som kommer av diagonale langpasninger til FGI2 sine kantspillere. Vår første og «største» sjanse kommer etter ca 15 min. Johs mottar ballen på 16-meter og sender av gårde en «rakett» med venstrebeinet. Det er tydelig at FGI2 sin burvokter blir tatt helt på senga ettersom han må gi retur på skuddet når det omsider kommer frem til mål. Det kan se ut som om det er flere som dessverre ikke har troen på forsøket, for ingen av SFK sine frontspillere er fremme og snuser på returen. Kruiderink konkluderer fra benken at returen trolig ville vært omsatt i mål om vi hadde hatt Brauten på topp.

Tross SFK dominans i banespillet er det dessverre FGI2 som får hull på ballongen etter 20 min. Tellefeil og posisjonering gjør at FGI2 kommer rundt på kant, får lagt inn og enkelt gå opp i 1-0. 15 min senere er det fullstendig kalabalik i vår egen 16-meter hvor vi forærer FGI2 2-0 ledelse. Blytungt! Men selv om vi har fått to tette og ei badehette har vi på ingen måte resignert. 1 min på overtid av førsteomgangen drar vi opp ett skikkelig mønsterangrep. Kestuis kjører karusell med 2 svimle FGI2 spillere på kant, før han dytter den videre inn til Noah sentralt. Noah trer opp vår egen medieskye Simon i mellomrommet på rundt 18 meter, som på ekte KDB-vis kontrollert plasserer ballen nede i lengste hjørnet utagbart for keeper.  Benken er unisont enige om at den scoringen er viktig å få med seg inn til pause.

  

Pause:

I pausen blir vi enige om at vi må opp i intensitet og at vi må være flinkere til å veksle mellom å spille kort og langt. Vi må få tempo i kula, samtidig må vi tørre å stå høyere på FGI2 når de ønsker å spille seg ut. Vi er enige om at resultatet er noe flatterende, men at vi selv til dels har forært FGI2 denne ledelsen. Men kampen er overhode ikke over og vi skal rett ut og jakte 2-2. Vi gjør ett bytte i pausen. Sebba som må hjem for å passe barn erstattes av undertegnede.

 

2 omgang:

Og det er nettopp det som skjer. Coach Toggas utvalgte ser ut til å ha slukt formaningen som rått kjøtt og går rett i strupen på FGI2 som ett skadeskutt dyr. For det tar bare 3 minutter av 2 omgangen før Brim kommer seg fri på kanten. Han dribler av 2 mann før han spiller ballen inn til Simon som på nærmest blank kasse sørger for at vi er ajoùr. Nå har vi fått blod på den berømte tampongen! Vi fortsetter med høyt tempo, vasker opp den ene sjansen og dødballen etter den andre. Anført av våre kvikke kanter ser det ut som om store deler av FGI2 sine spillere har tilbragt helgen på landstreffet i kongeparken. Men vi klarer ikke omsette press og sjanser til den viktige 2-3 scoringen. Momentet vi innledningsvis i 2 omgangen har skaffet oss svinner stadig vekk. Vi blir mer og mer slurvete og tar større og større sjanser. Og FGI2 tar mer over. Plutselig er rollene byttet om. Hvor kom den energien fra? Eller rettere sagt, hvor forsvant den? Hansi går av etter 65 og blir erstattet av Barten. Noah har også løpt seg tom og erstattes av Abdi. Etter 71 minutter gjør vi det plutselig veldig vanskelig for oss selv. Da er det rene Benny Hill show (young guns får google referansen) i bakre rekker. Vi gir bort 2 enkle mål til FGI2 på 4 minutter og det ser rett og slett ut som vi alle er blitt rammet av en liten hjerneblødning. Vi gjør dagens siste bytte etter ca 80 min og Kruiderink erstatter Thomas.  Vondt blir til verre når vi med 5 min igjen på kamp-uret på nytt velger å la FGI2 gjøre ydmykelsen komplett ved å gå opp til 5-2. På overtid skaffer Simon oss straffe, noe vi for øvrig kanskje burde hatt både 1 og 2 ganger tidligere i kampen. Av en eller annen merkelig grunn gir han fra seg straffen og muligheten til å krone en ellers kjip tirsdagskveld med hattrick. Veldig ulikt Simon, men det er mulig at all medieoppmerksomheten de siste dagene rett og slett har blitt litt mye for den ellers så scoringskåte superveteranen vår. Tyssi gjør uansett ingen feil og ekspederer straffen sikkert inn og fastsetter sluttresultatet til 5-3.

  

Kollektivt faller vi sammen som ett korthus de siste 20 minuttene som til slutt blir kampavgjørende. Samtidig tror jeg vi skal sette tapet på kontoen som et arbeidsuhell. Det skal uansett rettmessig deles ut børspoeng og velger å se på prestasjonene isolert i de periodene vi er gode.

 

3 p – Simon
Jobber og sliter utrettelig. Hvem skulle tro mannen er 45 år?  2 scoringer og 1 assist

 

2 p – Brim
Skaper mye på egenhånd offensivt og bidrar ofte i den defensive gjenvinningen. Nydelig assist hvor han gjør alt på egenhånd i forkant av 2-2.

 

1 p – Noah
Trygg som ballfordeler og link-up spiller på midten. Får med seg en fin assist på 2-1 målet

 

2 ukers spillepause før strandgutta fra Vaulen skal få unngjelde for et revansjesugent SFK-lag. Opprykket lever fortsatt!

Referent
Magnus Mjaaland