De gamle er gamle, og de yngre trekker ned snittet

 

De gamle er gamle, og de yngre trekker ned snittet 

Sif 2 – Storhaug FK 

Resultat 0 – 3. Mål: Simon, Brim (saif), Abdi (Kestius) 

Sif kunstgress 03.05.2022 kl: 20.00 

Underlag: Kunstgress m/gummispon Banetype: 11er 

Spillform: 11 MOT 11 Spilletid: 90 minutter 

Dommer: Fredrik Hognestad (Randaberg IL) 

Turnering: M 6 div avd 02 2023 

Tid for å reise seg etter tap 

Etter å ha gått på første tap for sesongen mot det som fort kan vise seg å være det beste laget i gruppen, skulle Storhaug FK igjen komme seg på vinnerspor mot et antatt dårligere Sif 2. Med tre poeng her kunne vi sikre andre plassen og fortsatt hevde oss i denne ligaen. Som vanlig for Storhaug FK er det alltid like spennende å se hvem som er på tiden og hvem som er for sene. Det har blitt en vane for Storhaug at ikke alle er like flinke til å møte opp samtidig og rettidig. Skribenten noterer seg at ca halvparten av laget var på tiden. Etter hvert kom de fleste til, men ikke overaskende var Abdi og Saif de absolutt siste med en halvtime igjen til kampstart. Det fikk meg til å lure på om det finnes en tilstand for å være for sen type kronisksinnslidelse. Etter intensiv forskning (ca. 20 sekund) fant jeg ut at en slik tilstand ikke eksisterer, men at forskerne har funnet ut at folk som alltid er for sene tror visstnok at 1 minutt er lengre enn det er. Sjokk! Min teori går mer ut på at de tenker at det ikke er så viktig med tid og punktlighet. 

Inne i garderoben er det første viktige samtaleevnen Tysland sine eminente brette egenskaper. Skribent beklager på det meste at bilde ble tatt godt inni spillerne sine groteske tilrivelser av favoritt drakt. Men makan til god brette jobb har jeg nok aldri sett. Kred til Tyssi der som tok seg bryet. 

Resten av tiden vi ventet på den noe for sene spillende treneren Torgeir anvendte Brim fornuftig til å ta opp samtaleevner som ikke er lure å ta opp når det skal skrives kampreferat. Det er åpenbart at Brim ikke har lest de svært mange eldre referatene til Storhaug. Her finnes det utallig med eksempler på samtaleevner tatt opp av skribenten, som jeg personlig vil hevde skårer langt lavere på krenkebarometeret, enn noen av de samtaleevnene Brim lekker ut av seg. Da har jeg ikke engang tatt hensyn til at krenkebarometeret i dagens samfunn er svært enkelt å fylle opp. Jeg forstod det slik hen at Brim hadde havnet i opphetet diskusjon med en kvinnelig kollega på jobb om hvorvidt pappapermisjons var jobb eller ferie. Brim med sin lange erfaring med barn har selvsagt hevdet at under enhver tvil at å slippe å jobbe er ferie. Min personlige erfaring med å diskutere barn med kvinner tilsier at opphetet sannsynligvis er en undervurdering av situasjonen, for det finnes ikke 

grenser for hvor fornærmet en kvinne kan bli når uvitende menn skal mene noe om dette samtaleevne. Et raskt søk på nettet skaffet ingen bevis på at Brim har rett så jeg spurte AI en min på snapchat: 

Åpenbart at kunstig intelligens har forstått noe Brim ikke har hva angår visse samtalevener og hva som er lurt å diskutere med det motsatte kjønn. 

Som følge av at Saif og Abdi var ingen sted å finne, og jeg måtte ta på meg den tvilsomme æren å ringe dem, var ikke skribenten tilstede når laget og taktikken ble gjennomgått. Uansett gikk Storhaug ut i følgene formasjon. 

Benk: 

Hans Armandas 

Abdi Thomas - Leif - Torgeir – Noah 

David Sebastian - Johs 

Kestius Simon (K) 

Pawel Saif - Christopher - Brim 

Som følge av at kampen som ble spilt før oss aldri så ut til å ta slutt betydde dette at klokken ble langt over 20:00 før vi kom i gang. Som følge av dette, og det faktum at det har kommet frem i nyere tid at Brim er bonde følte jeg behovet for å spør 100 millioners spørsmålet: Kan man egentlig velte en ku? Det har med flere anledninger i oppveksten vært en seriøs ide og reise ut på en gård for å velte kuer. Det har aldri blitt gjennomført og jeg er genuint interessert i å vite om det er mulig. Jeg forstår som alle andre at en ku sikkert ikke hadde syns det var så kult å bli veltet, og at gjennomføring kan medbringe skader (for deg selv), men ville vi ha klart det? Brim kunnen meddele at kuene veier opp mot to tonn. Dette hørtes nokså utrolig ut så det måtte jeg sjekke opp. Wikipedia, som alltid er en trygg kilde, hevder at vekten kan variere mellom 147 – 1350 kg. Ikke to tonn men fortsatt inn i helvettes tungt https://no.wikipedia.org/wiki/Storfe. Videre gir wikipedia så langt jeg kan se ingen indikasjon om en ku kan veltes eller ei, utrolig nok. Videre søk viser at flere kilder hevder at dette er en sport som blir gjennomført. Det er når de sover man ønsker å gjennomføre kuveltingen da de 

visstnok sover stående og har da ikke mulighet til balansere et eventuelt kuvelteforsøk. Kan du verifisere dette bondemester Brim? 

Kampstart 

Kl. 20:08 registrerer jeg at kampen er i gang. Storhaug har blitt et stadig bedre spillende lag de siste sesongene og vi bærer preg av å dominere kamper oftere og oftere. I denne kampen ser vi tidlig den samme tendensen. Likevel føles det ut som laget er litt off sammenlignet med noen av kampene vi har hatt denne sesongen. Pasningsspillet er litt mer slurvete og det fine spillet uteblir i første del av første omgang. Omgangen bærer preg av Storhaug dominans, men Sif 2 kommer til noe fete målsjanser ofte ut av type solo raid av enkeltspillere til Sif 2. Jeg registrere minst 1 super redning av Armandas i denne perioden. Helt åpenbart at opprykks mulighetene våre er avhengig av en god keeper som vi til de grader har nå. 

Første omgangen er muligens blitt rundt 30 min gammel før det første målet er et faktum. Simon har mottatt ball litt utenfor 16 meteren, vender av en spiller og dundrer den i mål. Noe sier krysset i 120 km/t i timen, andre mener midt på mål (Thomas med sin gode evne til å ned evaluere alle andre sine bragder). Uansett deilig for dagens kaptein å sette inn den forløsende første skåringen. 

Målet gir Storhaug en skikkelig boost for nå tar vi fullstendig over. Før kamp satt jeg med følelsen av at dette laget ville vi være en del hakk bedre enn, noe som kommer frem etter skåringen. Vi dominerer fullstendig i denne perioden og det tar ikke mange minuttene før nummer 2 er i gollen. Brim mottar ballen innenfor 16 meteren etter godt forarbeid av Saif, vender opp og smadrer ballen i mål med 

venstrefoten. Om jeg ikke husker feil ble Brim observert med Redbull før kampstart som åpenbart er en viktig ingrediens for å kunne skyte. Meget solid avslutning, men fortsatt ikke i krysset Thomas? 

Resten av omgangen blir godt kontrollert av Storhaug og det ser ut som gnisten er gått ut av Sif 2. Jeg mener at vi fikk minimum en mega stor sjanse til før pausen. 

2.omgang 

Vi starter 2. omgangen med samme 11 som i første. Omgangen er veldig rar da det skjer veldig lite i begge retninger. Jeg føler aldri at vi er særlig utfordret i denne omgangen, men sitter likevel igjen med at omgangen ikke var særlig velspilt av oss heller. Det er midtbanen krigen, da spesielt den sentrale midtbanekrigen med Sebastian, Johs og Simon vi vinner i andre omgangen har jeg konkludert. Jeg har også hørt rykter om at Sif 2 byttet seg til langt sterkere tropp, og at dette muligens undergraver hvor god omgangen egentlig var av oss. Uansett er det vi som har de feteste sjansene. 

Det gjøres svært få bytter i denne kampen mye på grunn av dagens ansvarlige tror han er i proff liga. Men med ca 20- 25 minutt igjen kommer debutant Kestius innpå for Tysland. Samtidig bytter Abdi med Brim på høyrekanten. Dette skal vise seg å være et mesterbytter av treneren da begge er involvert i Storhaug sitt tredje mål for dagen. Etter bra spill og soloraid av Kestius på høyrekant finner han Abdi foran mål. Abdi som har løpt lurt har ingen problem med å ekspedere ballen i mål fra 2-3 meters hold. Rett etter målet byttes også David inn for Saif på venstrekanten. Jeg registrerer flere gode muligheter til å skåre flere mål, og nå virker det som Sif 2 har gitt opp helt. Flere mål blir det dog ikke og kampen ender 0-3 til Storhaug som kan juble for 3 seire på 4 kamper. En god start på sesongen. 

Far mot sønn 

Så over på dagens høydepunkt. Det hadde lenge blitt spekulert i om Oliver Grapes (17) ville bli plukket ut til kampen. Oliver er da sønn til vår kjære Simon som har vært i Storhaug siden 2009. Det var knyttet spenning til om vi fikk se en far mot sønn duell som ikke er veldig normalt i offisielle senior kamper. Det fikk vi og hendelsen var såpass interessant og unik at Stavanger Aftenblad lagte reportasje om det. https://www.aftenbladet.no/sport/i/RGl3Pr/far-og-soenn-moettes-i-kamp-jeg-foelte-meg-plutselig-litt-gammel?fbclid=IwAR0dcC6SnshLV2fGcGyYOwk2mI41phXQOHWGK1aFxgvFn5nL2GvdvIg5a7o 

Veldig hyggelig hendelse og veldig hyggelig eksponering for Storhaug. 

Stjerner: 


3 stjerner:
Sebastian 

Spiller nok en stor kamp som tilbaketrukken indreløper (defensiv midt men ikke helt ). Er ekstremt viktig i det defensive spillet med å rive i stykker motstanderens offensive oppbygging. En pest for alle motstandere. På et tidspunkt i kampen mister vi ballen tre ganger på 10 – 15 sekund og han henter den tilbake alle gangene. Utrolig viktig for oss. 


2 stjerner: Johs 

God både offensivt og defensivt. Alderen stopper han ikke for å være en av dem som løper mest. Veldig viktig del av midtbanen i dag spesielt i den tunge andre omgangen. 


1 stjerne:
Simon 

Måtte komme en stjerne til dagens kaptein også. Nesten obligatorisk grunnet far mot sønn duell men også fortjent. Skårer det viktige første målet når kampen fortsatt er nokså jevn og er veldig aktiv både offensivt og defensivt. Kapteinverdig prestasjon. 

1 stjerne: Brim 

Jeg greier ikke å la være å gi Brim en stjerne også. Første omgangen isolert sett står til en soleklar 3 stjerner. Må tilbake til Memphis Depay`s nedslakting av den stakkars venstrebacken til Mitdjylland for å finne noe lignende. For toppen av isfjellet, men langt fra alt han gjorde se link: https://www.youtube.com/watch?v=AZVwMtwj3Kw 

Forskjellen på Brim og Memphis er at Brim får dårlig skyldfølelse etter den femte gangen han har rundet den samme spilleren uten problemer. Han velger derfor å variere mellom ydmykelse og pasning til medspiller i ren barmhjertighet. Det blir ikke total ydmykelse med rødt kort og tidlig dusj da, så du har litt å lære av Memphis her. 

Andre omgangen til Brim er dessverre ikke lik og blir langt mer usynlig fra hans side. Derfor blir det kun 1 stjerne fra meg. 

Referent: Hans Kristian Tjemsland