Bogafjell 2 – Storhaug FK

Etter bare ett poeng på de siste tre kampene var det en revansjelysten gjeng som tok turen til Bogafjell en solfylt tirsdag i slutten av mai. Det skulle etter hvert vise seg å være en hyggelig opplevelse. Men, før vi går inn i detaljene, må det nevnes at undertegnede er gjort oppmerksom av familie og kjente om at referatene som publiseres på Storhaugs eminente hjemmeside faktisk ligger åpent tilgjengelig. Dette referatet vil nok neppe by på de helt store overskriftene.

Fredrik

Det skal også nevnes at utvalgte referent forlot oss rett før kampen skulle starte (ikke helt i overført betydning, men ikke langt unna heller). Dette betyr bl.a. ingen bilder eller notater for å krydre referatet. Mea culpa.

Spillende trener, og i skrivende stund referent, var i det gavmilde hjørnet, og ga overraskende nok kapteinsbindet til Johs. Garderoben lurte på om det var sola eller den kalde nordavinden som hadde spilt et puss på treneren, men logikken var enkel. Hvilke taktiske grep kan føre til at Johs får ballen i mål? Mer om det senere.

Første omgang

Bogafjell-banen er stor. Ganske mye større enn 9’er-banen på Midjord, noe som ga Storhaug god plass til å trille ball i starten av kampen. Banens størrelse ga oss imidlertid også problemer defensivt, da det var store avstander mellom lagdelene og rett slett for «langt» å løpe hjem til tidere. Dette førte til at Bogafjell fikk store rom på kantene, hvor angrepsspillerne til Bogafjell generelt sett var mye raskere enn de så ut.

Allerede etter et kvarter kom første baklengsmål på en kontring fra Bogafjell etter ballmiss på motsatt banehalvdel fra Storhaugs høyre midtstopper (husker ikke hva han heter).

Etter hvert kommer Storhaug-maskineriet i gang, og vi får en fortjent utligning ved Rene alene med keeper etter et fint gjennomspill.

Samme mann tror også han setter inn 1-2 ikke lenge etter, i det han vinner hodeduellen med keeper fra kort hold. Selvtilfreds og sikker på scoring begynner Rene feiringen, uten å få med seg at ballen skrur feil vei vekk fra det åpne målet og i stolpen. Det ble et fint forbrødringsøyeblikk da både Storhaug- og Bogafjell-spillerne stopper og humrer i det Rene innser YouTube-øyeblikket.

Andre omgang

I pausen blir vi enige om å brette opp ermene, og gire et par hakk opp. Vi hadde mye å gå på både defensivt og offensivt, og særlig ved å demme opp Bogafjells angrep langs kantene.

Full av giv og klar for å ta seieren hjem, starter vi selvfølgelig andre omgang med å slippe inn umiddelbart.

På tross av det tidlige baklengsmålet har Storhaug mye bedre kontroll i andre omgang, og ruller også opp flere fine angrep utover omgangen. Særlig Brim og Fredrik, som kom inn rett før pause for en synsforstyrret Tinus, fant stadig mer plass i rommene mellom lagdelene til Bogafjell, og det var tidlig at Bogafjells høye snittalder begynte å spille en rolle.

Et drøyt kvarter før slutt svarte Johs på den inspirerende tilliten fra Storhaugs trener. Dagens Storhaugkaptein mottok ballen på 16-meteren og klarerte den midt i mål uten at keeper klarte å nå bort. Neida, fint duppeskudd i hjørnet, og vi var like langt!

Etter dette handler det bare om Storhaug. Abdi gjør et fint innhopp og strekker stadig i Bogafjell-forsvaret, som gir Brim masse plass til å motta ball rettvendt og sette fart mot slitne Bogafjell-spillere. Da gikk det som det til slutt måtte gå, og Storhaug får straffe etter et fint raid av Brim inne i Bogafjells 16-meter.

Vår tidligere Werder Bremen-proff, Fredrik, setter straffen sikkert i mål. Deilig!

De siste ti minuttene av kampen kontrollerer vi bra, uten å få noe sjanser imot. I det dommeren blåser av kampen, var det i bunn og grunn mye nærmere 2-4 enn 3-3 – imponerende!

Stjerner:

3 stjerner: Brim
Brim leverer en knallsterk andreomgang, og er helt sentral i at vi snur til seier. Jobber godt gjennom hele kampen, og vinner mange dueller og frispark utover kampen.

2 stjerner: Fredrik
Meget godt innhopp, holder godt på ballen og skaper store problemer for Bogafjell-forsvaret. Matchvinner.

1 stjerne: Johs
Førsteomgang noe under pari, men tar tak i andre omgang og får kontroll over midten sammen med resten av midtbanen vår. Finner mye rom og ofte tilgjengelig. Fint sleivskudd i krysset.