Storhaug VS Pol

 

Toppkamp

Pre-match fjas
Det er god stemning i garderoben på Stemmen idrettsanlegg når Storhaug guttene samler før kamp, i det som er toppkamp i Rogaland 6 div, avdeling 2. Spillerne begynner å gjøre seg klare til kamp når Stian endelig klarer å finne frem draktene fra bilen sin. Det er et kjent fenomen at alt mellom himmel og jord blir snakket om i garderoben før en Storhaug-kamp. Denne ukens var hangoverkurer en av tingene som ble tatt opp. Undertegnede og Rene nevner at å chugge en powerade og få i seg nattmat før seng, stort sett gjør susen. Hansi derimot er uenig, han liker å være hangover. Høydepunktet i uka til Hansi er når han ligger i fosterstilling og spiser chicken nuggets på en søndag ettermiddag. Simon som til alles glede meldte seg på kampen på tampen, (litt rim for de som er interessert i det) kommer gående inn i garderoben. Han hadde varslet om at han hadde slått opp prolapsen igjen under forrige match, noe som ville medført et avbrekk fra fotball en stund. En skade som mest sannsynlig vill endt karriene til en hvilken som helst annen 49 år gammel mann, ikke Simon. Han kommer aldri til å legge opp. Uansett, så viste det seg at det var ingenting gærent med han, og etter et besøk til fysio, hvor han hadde fått beskjed om å manne seg opp, var han klar til kamp igjen.

Pre match relevant
Det blir stille i rommet når coach Togga reiser seg. Han starter med lagoppstillingen, det blir tilbake til 4-3-3 med en forsvarsrekke på Thomas-Togga(G)-Sebba-Stian med Håvard bak seg. En midbane bestående av en dyp Leif(C) med Johs og Ryan foran seg, og en angrepstrio besående av Rene(G)-Tysland(G+A)-Abbi.

Togga legger frem kampplanen han har jobbet med i en hel uke. Han sier at Pol egt ikke er gode (de er bare toppen av tabbelen) og at det enste de har er struktur. Men det finnes ingen eksepsjonelle spillere i stallen dems. Planen var å ta det rolig og ligge strukturert i de første 10 minuttene da det var forventet at Pol kom til å gå ut i 100. Undertegnede og rene skal ligge litt smalt på spiss/høyre siden, men Abbi skulle ligge bredt på venstre siden.

Kamp
1.    omgang
1’ Pol tar avspark og prøver å spille ball i bakrom med engang, Forsvaret er påskrudd og rydder unna det.

2-10’ Pol har mye ball bak i forsvarsfireren men det er ikke noe høy intesitet i det de produserer, og kampen starter veldig rolig.

13’ MÅL! Etter en dødball situasjon ender ballen tilslutt opp hos en Pol spiller på hjørnet av 16 meteren, han legger inn på bakre der en Pol spiller står umarkert og klemmer til på volley i lengste. Fin scoring av Pol. Slurvete markering av Storhaug. I likhet med alle 13 åringer på Norway cup, synes målscorer at det å ha 69 på ryggen er kult.

30’ BYTTE! Etter en innlegg situasjon krasjer Ryan og Leif sammen, dommer blåser av med engang. Ryan har kuttet seg kraftig og må bytte ut, og reiser rett til legevakta. Inn kommer Simon.

39’ MÅL! Nummer 69 er på tokt igjen etter litt slurvede spill på midtbanen til Storhaug, Storhaug mister ball og Pol straffer oss. 2-0

40’ MÅL! På avspark foreslår undertegnede at Simon skal skyte rett fra avspark, ballen går over mål og Pol får 5-meter. Storhaug vinner duellen på utsparket og Abbi drar av seg en man før han spiller ballen inn til Simon som kan drive fremover i banen, han slipper en perfekt ball til undertegnede som er gjennom på blank kasse. Etter det som kanskje er kampens dårligste touch ser det ut til at sjansen er borte, men undertegnede klarer å tvinge frem en redning fra pol keeperen som resulterer i en løs ball som Rene kriger inn. Rene gjør som en sann goalgetter og er på rett plass til rett tid, etter å ha lest spillet strålende. Undertegende fikk ikke se denne goalen da han snuble etter avslutningen sin. Men har blitt fortalt i ettertid av sikre kilder at rene karate sparket ballen inn i mål på en måte Zlatan ville vært stolt av. 2-1

43’ Pol er frempå igjen og kommer alene med keeper, Pol spilleren runder keeper, som får en hånd på ballen, men den spretter tilbake til Pol spilleren, han skyter på blank kasse fra 6 meter, men Sebba har funnet veien til linja og klarerer. Viktig involvering.

Pause

I Pausen blir vi enig om å fortsette med samme lag, og å spille slik vi har spilt. Strukturen i Pol laget har vist sprekker i første omgang, og vi skal fortsette å jage kampen. Leif sier at det er så utrolige mye deiligere med seier når man snur kampen.

2.    omgang

50’ Abbi løper seg fri på kanten og blir revet ned av Pol bekken. Gult kort. Utrolig nok, kampens første, og eneste.

50-70’ Storhaug kjører mer på og det lukter en utligning. Er farlig frempå ved flere anledninger og dødballer. Pol skaper noen sjanser på langskudd men Håvard har bestemt seg for at butikken er stengt, og ingenting skal inn. Han drar frem noen av de beste redningene som har blitt levert i en Storhaug drakt.

70’ MÅL! På en dødball slått fra Simon varter Storhaugs trener opp og stanger ballen kontrollert ned i lengste hjørnet 3 mål på 2 kamper mot Pol, alle på hodet. Luftens baron. 2-2 Kampen er på rett kjør for Storhaug etter et imponerende hodestøt fra coach Togga.

72’ MÅL! Storhaug har snudd kampen. Simon trer en pasning gjennom til undertegnete, som med kampens desidert beste touch tar med seg ballen i steget med utsiden av foten. (En fot Stian har sagt kan vugge lille Viktor Hovland til søvn, uten problemer) og drar av seg forsvarspilleren før han setter ballen kontrollert i nærmeste.

72-90’ Storhaug parkerer bussen og ligger dypt, Pol kommer til minimalt med sjanser, og det de varter opp med blir enten blokkert, eller stoppet av Håvard. Storhaug har anledning til å avgjøre kampen to ganger, men en god klarering av Abbi over tverrliggeren og et meget nødvendig hælspark av Rene på straffemerket, resulterer ikke i noen mål. Ole og Domas får debuten sine og hjelper vinne denne kampen.

Dommer vurdering

En dommer som setter lista høyt i kampen. Overser seine taklinger og stemplinger, og lar spille flyte. Kunne kanskje grepet inn med et gult kort litt oftere. Men behandler begge lag likt. Klarer ikke se offside, men er vanskelig for en mann og mestre det. Dommeren har også akkurat fått høre om fordelsparagrafen og benytter seg av den ved enhver anledning. Selv om man står feilvendt inni egen 16-meter. Terningkast 4

Stjerne toppen

En utrolig vanskelig kamp å dele ut stjerner på, da det var så mange gode prestasjoner.

*** Simon får 3 stjerner i denne kampen, noe han har fått ofte. Han snur kampen helt når han blir byttet inn for Ryan i første omgang. Og bære ballen med en utrolig ro. Får 2 assist, skulle hatt flere.

* Rene får 1 stjerne, kriger på som vanlig og er veldig viktig i press spillet. Er farlig frempå og skaper alltid uro for Pol sitt forsvar

*Toggabayor får 1 stjerne får meget solid forsvarsspill. Han strør pasninger som vanlig og får med seg et mål fra kampen. Noe som har blitt tradisjon mot Pol

* Thomas får 1 stjerne for stålkontroll på kanten sin og noe utrolig nær teknikk som ingen trodde han hadde. Han løper opp og ned langs høreflanken, drar frem piruetter og spiller en meget solid kamp.

Referent
Christopher Tysland

 

 
Johannes SolhaugComment