Havørn – Storhaug

IMG_7438.jpg
 

Havørn – Storhaug
5-2 (3-0)

Jozz 46’

Mikke 48’

Tilskuere: ~18
 

Screen Shot 2018-09-05 at 20.05.00.png

Det var duket for topp mot bunn på Tananger stadion denne kvelden. Storhaug møtte til kamp fulle av selvtilltit etter 3 strake seiere – 2 i serie og 1 i cup. I garderoben startet kampforberedelse tidlig med diskusjon rundt klubbens snittalder i anledning undertegnedes bursdag, men dette ble raskt konkludert av vår egen Hansi som i kjent stil informerte gruppen om fordeler og ulemper ved de ulike statistiske metodene og at alt egentlig var feil. Fokus ble deretter skjerpet og temaet skiftet til pornografi. Gruppen lyttet til mens Jonas beskrev underholdning fra de mørkeste krokene av internett. Til alles store frustrasjon ville han ikke dele kilder. Så var vi klare til kamp.

Baneforhold
Stor kunstgressbane med mer gummi enn gress og løpebane på utsiden.

Oppvarming
Mikke ledet an en god oppvarming, men intensiteten og praten var ikke helt til stede i alle faser og dette skulle vise seg å få konsekvenser for kampen.

1.omg
Kampen blåses i gang av dommeren, som forøvrig gjør en god jobb på en dag da de fleste avgjørelser skal handle om offside-situasjoner. Dette er ikke alltid like enkelt uten linjemenn, så kudos for det.

Som forventet la Havørn seg dypt med forsvarsrekka og ønsket å slå lange baller i bakrom på sine raske vinger. Det var denne oppskriften som ble brukt i kombinasjon med sola-i-trynet-trikset da de tidlig i kampen satte sitt første mål og utnytter et litt avskrudd Storhaug-lag som ikke helt henger med i svingene. Etter dette våkner vi litt til men blir presset høyt av arbeidsomme Havørner som gjør det vanskelig for oss å spille oss frem igjennom midten.

Halvveis ut i første omgang skaper vi endel farligheter, men det blir dessverre bare med nesten. Isteden er det Havørn som utnytter bakrommet og setter sitt andre mål for dagen. For å toppe det hele klarer de å lure inn enda et mål rett før pause. 3-0 halvspilt.

I pausen maner Svein til at vi skal nullstille oss og få opp intensiteten i den neste omgangen.  


2. omg
Vi starter 2.omg med å sette et mer aggressivt press på Havørn, og dette gir umiddelbart resultat da Jozz snapper opp et dårlig mottakk fra Havørns midtstopper før han lekkert tar med seg ballen, runder keeper og setter kula i mål – opphentingen var i gang.

Like etter er det Mikke som har posisjonert halvveis inn på Havørns banehalvdel, og han nøler ikke et sekund da ballen spretter ned foran han. Med krum rygg, sving i armen, strak rist og fin frisyre, dundrer han ballen fra 30 meters hold i bue opp i lengste kryss – en fantastisk scoring.

Dessverre endte snuoperasjonen her, og det var en noe heldig Havørnspiller som fikk lirket inn 4-2 i en periode hvor Storhaug var for alvor med i kampen igjen. Etter dette ble det mye langt og avblåsninger på begge lag, og like før slutt pirket Havørn inn et siste mål som fastslo stilllingen til 5-2.

Oppsummert var dette en kamp hvor kampbildet var preget av lange baller og lite kombinasjonsspill. Vi er dessverre ikke helt med fra start og dette må vi ta lærdom av til neste kamp som kommer allerede på Tirsdag. Det var endel positive tendenser i denne kampen tross resultatet, og dette skal vi ta med oss videre til neste oppgjør.

Stjerner
3 – Mikke (Kandidat til årets mål)
2 – Fedda (bra roping og trøkking)
1 – Eivind (bursdag)

 

Skrevet av Eivind

 
Johannes SolhaugComment