Storhaug - Jarl

IMG_7726.jpg
 

Storhaug - Jarl
1-2

1-0 Johs

 

Bunnoppgjør til bunns
Det var duket for bunnoppgjør på Midjord da Storhaug endelig skulle klatre opp på semi-trygg grunn i 5. div. avd. 3. Før kampen fikk Torgeir aka Toggi aka undertegnede ansvaret for å skrive referat, og tankene begynte umiddelbart å svirre tilbake til fjorårssesongen og årets beste referat av skjebnekampen mot Forus/Gausel 2. Skulle forfatteren få æren av å gjenta bragden? Skulle Storhaug reise seg og levere en kamp av samme kaliber og dramatikk? Nei. Ikke i år.

Storhaug-gutta var kamplystne og gira før kamp, og stilte med følgende tropp:

Screen Shot 2018-09-06 at 18.22.29.png

Kampen åpnet i et spor som preget spillet gjennom hele kampen: et fysisk og direkte Jarl-lag var som regel først i duellene og kjempet Storhaug ut av stilen. Storhaug slet med å holde ballen langs bakken, og det første kvarteret var ekstremt oppjaget. Midtveis i første omgang var imidlertid Storhaug bedre med, og fikk også uttelling etter et par sjanser i forkant.

Den store snakkisen før kamp var at Johs, med fire mål på de fire siste kampene, var flyttet ned fra spissplass til venstre ving. Det viste seg imidlertid å være en taktisk genistrek av Svein, da Johs for femte gang på fem kamper sleiver med et innlegg som går i mål. Denne gangen på halvvolley/volley, til og med. 1-0 til Storhaug.

Til tross for at Storhaug gikk i ledelsen til pause var spillet av varierende kvalitet. Jarls aggressivitet og fysikk ba på stor problemer for Storhaug, og skuddstatistikken var nok solid i favør til Jarl. Bare en god Erlend i mål sørget for at smultringen bestod til pause.

Andre omgang startet i samme spor som den først. På topp stilte for øvrig Jarl med femtedivisjons svar på en hybrid av Nikola Zigic, Jan Vennegoor of Hesselink og Adebayo Akinfenwa. En etter en forsøkte Leifellaini, Jonas aka «world’s fastest feet», Fedda og undertegnede å trekke det lengste strået i duellene mot denne kolossen av en fotballspiller. Det gikk heller dårlig. Når vi i tillegg slet med å vinne andreballene, ble andre omgang en lang affære. I tillegg ble arbeidsforholdene gjort enda vanskeligere av dommeren, da de andreballene vi faktisk vant nesten alltid ble avblåst for frispark. Særlig interessant var det å oppleve forbudet mot sklitaklinger bli håndhevd på en såpass god måte. Dette er likevel ingen unnskyldning for det som skjer resten av kampen.

Jarl utligner på et fantastisk langskudd fra 25 meter etter ca. 60 spilte minutter, hvor ballen får en voldsom dupp og går over Erlend i mål. Kort tid etter spilles en Jarl-spiller gjennom alene med Erlend (dog trolig i offside) og setter ballen sikkert i mål. 1-2 til Jarl.

Etter dette begynner Storhaug å spille ball, og vi klarer endelig å rulle opp flere gode angrep. Både Qvam, undertegnede og Simon har brukbare muligheter til å utligne, men det vil seg ikke og kampen ender med årets sureste tap og fortsatt jumboplass. 


Stjerner

3. Erlend. Har mange (!) gode redninger som holder oss inne i kampen. Sjanseløs på målene. 

2. Johs. Fortsetter den solide målformen og er jevnt over en av de som skaper mest offensivt denne kampen.

1. Stian. Bra kontroll på sin venstrebackposisjon, og det er ikke fra denne kanten Jarl skaper problemer for Storhaug. 

Skrevet av Toggi


 
Johannes SolhaugComment