Tre poeng til SFK i bunnoppgjør.

 
IMG_8745.jpg

Seriekamp 5.div torsdag 04 oktober 2018.

Tjensvoll – Storhaug FK 2-3 (1-2)

Mål
1-0 (12), 1-1 (18) Simon (Leif), 1-2 (20) Håkki (Mikke), 1-3 (49) Simon, 2-3 (80), 2-3 (74)Gule kort: 2 stk SFK (Simon og Stian), Tjensvoll 3 stk

Dommer
Adrian Hima, Haugar IL, Skal ha for å ikke la seg påvirke av filming, burde annulert første mål til Tjensvoll for soleklar hands.

Tilskuere
ca 20

Stjernetoppen
*** Håkki, fotball behøver ikke være så komplisert, jobber man steinhardt og vinner dueller så er mye gjort. Går foran som ett strålende eksempel i dag og det smitter over på resten av laget.

** Simon, mannen er over førti men vi er ekstremt avhengig av den rare klumpete skuddfoten hans.

* Stian og Hansi, våre to vass-ekte Storhaug gutter spiller glimrende på hver sin back. Hansi er inne i start 11’eren igjen og har full kontroll på Tjensvoll sin antatt beste spiller som må over på andre siden for å prøve å få til noe. Stian fortsetter jobben som Hansi starter og sender «stjernen» inn i ren frustrasjon. Tror faktisk han ble så lei at han reiste hjem i pausen, dukket i alle fall ikke opp til andre omgang.

* Armandas, står ikke i mål men spiller i mål.. Har en klasseredning mot slutten i ren Peter Schmeichel stil som redder seieren for oss.

Storhaug FK

 
Screen Shot 2018-10-06 at 07.15.35.png

Armandas
Hansi – Leif –Jonas – Stian
Håkki – Hammed – Torgeir – Thomas
Simon - Michael

Innbyttere benyttet: Oddi, Rundovic, 

Prolog:

Torsdag kveld og Storhaug FK skal til Tjensvoll  for bunnoppgjør i femte divisjon avdeling 3. Nå får koner og barn klare seg selv og jobb-tanker settes på pause for nå er det tid  for å komme ut av skallet og slippe villdyret i seg ut. Dagens referent kommer på direkten fra en 12 timers økt på kontoret med Radio Rock på full guffe i bilen. Siste låt før bilen svinger mot Sørmarka er «I’m easy» med Faith no more, ikke helt innafor og tankene går til «Bohemene fra Midjord» som ble spilt live på 40-års festen til SFK. Den var tøff, jækla tøff!

Før kamp:

Garderobe praten går på sedvanlig vis med gode poeng fra Hansi på løpende bånd. [Se «dagens kommentarer» nederst].
Manager Storedale kjører etter hvert i gang pep-talken sin og forklarer tydelig viktigheten av å vinne for å holde liv i håpet om femte divisjon også neste sesong. Vi skal vinne den første taklingen og sette oss i respekt fra første stund, holde ballen på bakken og spille seg oppover på banen, ligge kompakt, presse kollektivt, agressive i press når vi bestemmer oss. Ikke helt «bånn driden og ut i hondre og helvette» men av og til der altså konkluderte referent om.

Oppvarmingen trenger ikke beskrives i detalj for det vare ikke rare greiene til åsyn av en full bane med kids og lag som trente. Jonas og Armanius hang på halen under løping og diskuterte høylytt oppstilling på corner. Varme ble vi til slutt og det fikk være godt nok.

1 omgang:
             Første 10 er jevne. Vi spiller gradvis på oss selvtillit og vi får inntrykk av at Tjensvoll ikke har ikke allverdens å komme med
            1-0 (12 min): Rullegardinet går ned hos han som har vært alt for lenge på jobb i midtforsvaret. Slår en forferdelig pasning mot Håkki som snappes opp og som fører til farlig sjanse og corner imot. Corner ender med scoring til Tjensvoll etter tidenes hands som dommer ikke får med seg.
            1-1 (14 min): Rullegardinet er trukket opp hos midtstopperen igjen og han spiler Simon gjennom i bakrom med langpasning over back. Simon viser klasse da han drar seg innover fra siden og skyter med venstre i lengste hjørnet. Det føltes rettferdig og setter standaren for resten av omgangen. 

Fra nå av spiller vi ypperlig fotball og flere angrep bygges opp. Tjensvoll begynner allerede å bli frustrert over å ikke få til noen ting som helst.


            1-2 (20 min) Håkki setter i gang Simon etter Tjensvoll innkast. Simon driller seg avgårde, slår 45 ut til Mikke som får den videre til Håkki igjen som virkelig har bestemt seg og når ballen først før han begraver den i nettet. Fantastisk herlig mål !

Tjensvoll er rystet og syter på alt og alle nå. Vi derimot er inne i en god stim og holder det oppe til pause med god moral i laget.

Pause:
            
Vi går inn og får skryt av manager 😊 

2 omgang:
            
Starter som første omgang slapp, men vi har blit enige om å holde igjen backene. Bakover har vi fullstendig kontroll og vi ser at spissene våre har ett hav av bakrom å fiske i.
                1-3(49 min): Tjensvoll er på kokepunkt i frustrasjon og en overtent kar lager frispark på ca 25 meter. Stian skulle ta disse men det er ingen som stiller spørsmål når Simon stiller seg opp. Albuer og knuffing i feltet som venter på innlegg er til ingen vits for Simon curler den rett i mål bak en sjanseløs keeper. Heilt rått !

Videre forstetter vi med å ha full kontroll bakover. Iom. at backene holder igjen blir det kanskje litt tynt fremover og det farlige bakrommet lar ikke dommeren oss få lov til å bruke bruke da han konsekvent blåser offside på alt.
 
               2-3(74 min): Så skjer det som ikke burde skje, Tjensvoll kommer på en sjelden visitt og scorer. Det brøles at «nå må vi ikke få panikk og forstette å spille fotball!»

Siste 15+tillegg er er plutselig Tjensvoll påskrudd og spiller som ett helt annet lag. De kommer til sjanseer og vi har mer enn nok med å rydde unna. Finspillet er kastet på røysa og ballen er mer i luften enn på bakken. 

Slutt: Når dommeren omsider blåser av går det et lettelse sukk gjennom laget og vi slipper jubelen løs. Fy fader så bra!

Epilog:        
Kommer hjem og hiver draktene på vask. Kona er sur for at en har glemt å si fra at en skulle spille kamp i kveld. Henter meg en pils og en snus i kjøleskapet. Begynner å skrive referat. Klokka blir alt for mye før en finner roen til søvn. 12 timer på skift i morgen også så er det helg og fri. Tror jeg tar med den snusboksen på jobb i morgen…  

Dagens Kommentarer:

  • Hansi: «Sesongen ryker nok for Eivind. Halveis avrevet akilless har han fått seg. Eg såg han haltet litt. Fy faen, han burde jo gått på stylter (!!!) heller.»

  • Grekeren med lei strekk i leggen: «Varmekrem, faen funker det her då?» (Velkommen til 30+ klubben mister!)

  • Greker / Hansi: «Håhå, eg skjønne at denne kremen ikke skal i øynene.» (Stemmer det, bør heller ikke havne på baller eller i rompehull) 

  • Jonas: «Eg tror kanskje boten til Klausen er oppe i fire-siffer nå for de referatene som aldri blir skrevet av ham.»

  • Manager Storedale: «I helvette, du har vel ni andre tær som kan brukes» , da Hammed meldte avbud pga vondt i en tå.

  • Armandas: «Come ooooon…!» (og ut med armene)

  • Tyrker på TFK: «Come oooon…» (og ut med armene)

Kamp referent
Leif Egeland

Johannes SolhaugComment