Gamle melkekyr mot araber hester på Siffen

 

Gamle melkekyr mot araber hester på Siffen

Seriekamp 5.div tirsdag 18 juni 2019
Paradis Mesopotamia – Storhaug FK 5-1 (2-0)
Mål: 1-0 (30), 2-0 (38), 3-0 (60), 3-1 (75) Johs (Arafat), 4-1 (75), 5-1 (89)

Gule kort: 2 stk SFK (Waula og Qvam), Paradis 3 stk 

Dommer: Rohulla Rahimi, Tjensvoll FK, Klarte seg greit, men er nok en grunn til han dømmer på dette nivået.

Tilskuere: ca 30, God stemning med masse fremmed pop musikk på anlegget, Vi har han trofaste kompisen av Hansi som kommer og heier og han bør seriøst bli invitert til på lagfest snart.


Storhaug FK:

Maggi
Håkki – Jonas –Leif – Hansi
Morten – Wladi – Johs – Thomas - Stian
Waula

Innbyttere benyttet: Oddi, Qvam, Arafat
Skadet under oppvarming: Togga, Eivind

Screenshot 2019-06-23 at 21.55.05.png

Prolog:

Da Mikke er påvei til østlandet og Simon desperat forøkte å skaffe ham jobb i Jærbladet aka «fjos-lappen» ble jeg litt inspirert til å velge nettopp fjoset som tema for referat.
Storbonden Jarle hadde hele 18 melkekyr å velge mellom til denne kampen. Ikke misforstå, for bonden er melkekyr det mest verdifulle han har og han er veldig glad i å vaske og pleie jurene deres. De skaffer bonden en forutsigbar inntekt(poeng), men av og til når han ønsker å unne seg noe ekstra hadde det vært greit å ha en kalv til overs. Gullkalven- eller påleggs-kalven om du vil er så fin og mør og kan gi en riktig så fin ekstra inntekt. Det var nok en slik kalv storbonden Jarle gjerne skulle hatt i rekkene da 11 araber hester sto og ventet på motsatt banehalvdel denne kvelden …


Før kamp:

I garderoben bruker vi mest tid på signering av drakt som skal gis til hovedsponsor PIREN PUB, bohemen lever!
Det knyttes litt usikkerhet til om Eivind har fått jur-betennelse eller ikke, det vil i så fall være et stort tap om han ikke kan produsere i kveld.

Oppvarmingen går ikke Eivind sin vei og han er ute. I tillegg må Togga også kaste inn håndkledet! Dette lover ikke så bra … 

1 omgang:
            Første halvtime ligger vi kompakt og følger game-plan til punkt og prikke. Paradis sine flanker går i offside gang på gang og frustrasjonen begynner etter hvert å bre seg i deres leir. Vi skaper dessverre ingenting selv bortsett fra en sjanse der Thomas presser frem et brudd der han ender opp med å banke ballen i nettveggen.
           1-0 (30 min): Storhaug har aldri vært veldig gode på offside taktikk og det var vel bare et tidsspørsmål før det skulle glippe. Leif&Jonas går i samme duell og plutselig blir en hest spilt fri og scorer. 
           2-0 (38 min): Her er det litt klabb og babb før den raske vingen til Paradis ender opp alene med Maggi. 


Pause:
        
Hørte ingenting av hva som ble sakt for DJ’en på Siffenspilte bråkete musikk. Ingen tvil om at Paradis har kvaliteter så vi har litt av en jobb foran oss for å klare å snu dette.


2 omgang:
           
Vi har løftet Johs litt frem i banen og evner å spille mer på deres banehalvdel 
               3-0(60 min): Her blir vi rett og slett utspilt, ingen videre kommentar.

3-1(75 min)!!!!!!!: Heey, vi kan også spille tikki-takka. Etter noen glimrende kombinasjoner ender Johs opp med å spasere ballen i mål. Vi får blod på tann og aner et comeback! 

4-1(75 min): Så feil kunne en ta, 4-1 kommer raskt og kampen er punktert

Kampen er egentlig over, men vi trykker til og kjemper videre! Tre gule kort blir gitt til Paradis i denne perioden som begynner å bli småsure selv om de leder klart. 

5-1(89 min): That’s it and that’s all, takk for oss.


Slutt: 
Noen kamper er surere å tape enn andre.  I denne kampen tapte vi for et bedre lag pr.dd. og det er greit nok. Samtlige på banen løper og kjemper det vi er gode for, humøret er på plass selv om vi taper og tidvis spiller vi faktisk bra. Nå skal det trenes, bli skadefri og så blir dette skambra igjen til høsten!


Epilog:        
Sommerbeite er åpnet og kreaturet skal slippes fri ! Oppe på seteren kan det være noen kviger som finner flokken sin og blir med hjem til fjoset igjen når beitesesongen er ferdig. Storbonden Jarle kan nesten ikke vente med å ta imot spreke kuer i august som melker bare så det skvetter i bøtta.

Stjernetoppen:
*** Johs, blitt gammel ku han også, men er det nærmeste vi kommer en påleggs-kalv. Evner å utfordre motspillere og skape noe med ballen i beina. 
** Wladi, jobber og sliter seg halvt i hjel på midtbanen. Legger ned en enorm innsats for dagen.
* Leif, gir en stjerne til meg selv for å ikke miste spillegleden selv om vi taper 5-1

Kamp referent: Leif Egeland