Topp mot bunn!

 

POL – STORHAUG 1-1 (0-0)

Bane: Stemmen

Vær: Blå himmel og et par dråper regn?!

Målscorer SFK: Leif (Ass: Solem)

Da var tiden inne, kampen som representerer første høsttegn er her! Alle SFK’ere har nå ligget i hardtrening hele sommeren for å motbevise tabelljumbo-stempelet fra vårsesongen, noe som har vært vel dokumentert med daglige sportsdrikk-bilder på snapchat!

Før kampen:

Nytt av året; for å bli et mer moderne lag skal vi nå ta for oss samfunnsetiske problemstillinger som f.eks. helsevesenet, klimaet og andre aktuelle temaer! Det kan virke som dette har hjulpet på rekrutteringen da nyervervelsen Magnus har meldt seg klar for kamp.

Denne gangen er det Fedda som innleder peptalken med å belære resten av SFK om hva #MeToo faktisk innebærer. 15 forvirrede SFK spillere lytter nysgjerrig mens de prøver å finne passende spørsmål og argumenter.

Etter samfunnsdebatten tar Kaptein Torgeir ordet og maner opp til kamp med de siste instruksene og lagoppstillingen:

(4-4-1-1)

Jani

Kenneth – Fedda – Leif – Torgeir (C)

Morten – Klausen – Solem – Wladdi

Johs

Magnus

 

Innbyttere: Jarle, Jonas, Arafat, Thomas

Jani stepper altså inn i mål for å fange mer enn bare naturbilder fra Vestlandet. 

I tillegg melder kapteinen at han er frarådet å spille av klubblegen, men ser dette ut som en som vil gi seg?

 
You feel lucky punk!

You feel lucky punk!

Johs er klar!

Johs er klar!

Første omgang:

Mye kan tyde på at vår nye kaptein Torgeir hadde brukt sommeren til å speide på Pol for valget av taktikk virket fra første sekund. SFK frustrerte motstanderen ved å ligge dypt med lavt press, og virket å ha full kontroll defensivt.

Det ble aldri noe særlige sjanser i 1.omgangen, bortsett fra når Fedda klarerer en relativt ufarlig ball rett i bakhodet på Kenneth som deretter faller direkte til en «offside»-plassert Pol-spiller som setter den kontant i mål. Heldigvis for SFK hadde dommeren tidligere satset stort på målløst pauseresultatog dømmer offside..

Kanskje derfor han heller ikke dømmer straffe når Leif blir sparket ned i motsatt felt like før.

Uansett, omgangen ebber ut til 0-0.

 

Pauseprat:

Alle er nokså fornøyde med måten vi spiller, særlig defensivt. Det øynes 3 poeng, men da må det satses mer offensivt.

Jani har ikke blitt satt på for store prøver og har hatt god kontroll i 1.omg. 

Forsvaret har vært solid sammen med midtbanen. 

Offensivt har Johs og Magnus vært mye alene, men begge er gode å holde på ballen, så med litt mer støtte må det gå veien.

Torgeir gir de siste instruksene og Klausen følger nøye etter.!

Torgeir gir de siste instruksene og Klausen følger nøye etter.!

Bytter: Jonas inn for Solem (Leif opp på midten)

 

Andre omgang:

Omgangen starter forrykende og SFK fester grepet om kampen med en mer offensiv tilnærming. En god periode avsluttes med at Magnus finter vekk begge midtstopperne før han kommer alene mot keeper. Forsøket reddes, men Pol virker rystet av starten og ser virkelig at dette kan de tape. 

SFK begynner å merke hardkjøret og må utføre en del bytter:

Inn: Arafat, Thomas, Solem

Ut: Klausen, Morten, Fedda

SFK fortsetter å presse, men Pol kommer etter hvert mer inn i kampen og får først et frispark på 16 meteren. Frisparket er meget godt, men Jani holder oss inne i kampen med et utrolig tigersprang!

Like etter er SFK heldig når en Pol-spiller dyttes inne i felten, men deretter uheldig i det 85. minutt da en fot settes ut og straffen er et faktum.

Jani slenger seg rett vei, men straffen smyger seg inn i målet. 1-0 Pol.

Etter en god kamp må dessverre Magnus kaste håndkle med kramper i benet. En pinnestiv Klausen blir sendt utpå til god moralsk boost for ikke lenge etterpå i 90.minutt får SFK et frispark på 25 meter.

Solem sender ballen perfekt i retning første stolpe der Leif ruver og sender ballen rett i kassa! 1-1.

Jarle kommer innpå for å holde roen i sluttminuttene.

Kampen ender 1-1 og SFK sikrer 1 poeng mot den daværende serielederen.

 

Etter kampen:

Gitt at Pol scorer først gjør det litt ekstra deilig med det ene poenget. Vi er noe heldige ved et par anledninger som kunne gitt et annet utfall, men er godt på høyde med Pol. Kollektivt bra innsats fra alle på banen og det lover godt til høstsesongen.Mange fortjener stjerner etter denne kampen, men det er dessverre bare 3 plasser ledige.

*** Leif: Har full kontroll i forsvar sammen med resten av fireren. Blir sendt opp på midten i 2.omg hvor han bidro til det økte presset. Sendes ned igjen i forsvar for så å sette inn utligningen rett før fulltid.

** Jani: Stepper inn i mål i fravær av keepere og gjør en fantastisk kamp. En matchvinnende redning på frispark ved 16 meteren og nære ved å ta straffen også. Er trygg med ballen og får klarert det som er å klarere.

*Johs: Har en utrolig evne til holde på ballen i pressede situasjoner og står for mye offensivt. Alltid spillbar og ønsker ballen i enhver situasjon. Holdt godt på ballen i den siste tredjedelen av banen slik at vi fikk flyttet opp laget. Det lukter en god høstsesong dette

Johannes SolhaugComment