Storhaug FK - Suldal 1-3 (0-0)

 

 

Storhaug FK - Suldal 1-3 (0-0)

Bane
Midjord kunstgress

Vær
Noe overskyet og lite nedbør

Temperatur
Ca 17 grader celsius i lufta, 500grader celsius på banen

Tilskuere
5+/-

Målscorer
Storhaug: Tony 

Kort
5 gule Storhaug, 1 rødt Suldal

--- Referat: ---- 

En fredagskamp er ikke noe man får hver uke. Det var på forhånd bestemt at flere av boysa i Storhaug FK skulle samles hos Håkki for å nyte et par kalde øl og litt rusbrus før turen bar ned til byen hvor DJ Wlad skulle briljere med å spille musikk han aldri fikk lov til å høre på selv. Undertegnede var ikke med på denne festligheten, men snap-gruppa virket å være fornøyd med kvelden, til tross for hodepinen som medfulgte!! 

Troppen så slik ut: 

 
Screenshot 2019-09-03 at 07.21.04.png
 

Med totalt 14 spillere var det ikke mange strenger å spille på. Mye skader har preget store deler av denne sesongen. Likevel var optimismen til stede, og en seier var innenfor rekkevidde.
 

I garderoben
I starten var det et undertall av Storhaug spillere (dette skulle imidlertidig endre seg senere, på banen…), og Suldal guffet bygdemusikk på boomblaster og dreit ut garderoben slik at hele underetasjen på Midjord Bydelshus nesten måtte evakueres. Stakkars vaktmester!!

I Storhaug-delen av etasjen, var det derimot rolig stemning. Etter litt småsnakk og tøysing holdt gruppen pusten da Jani d.e tok på seg keeper-drakten. Til tross for at Jani så ut som en grønn dårlig stappet pølse i keeper-drakt størrelse small, var det ingen negative kommentarer. Vi kunne jo tross alt ikke risikere moralen til vår fjerde(?) keeper.  

Jani fant til slutt selv ut av at han ikke var en størrelse Small. Han fant også (nesten) helt ut på egen hånd at han ikke kunne ha på seg Forus og Gausel drakt, til tross for at den hadde en fin farge. Han endte opp med en svart treningsjakke. Den fiksa du fint, Jani!

Da klokken nærmet seg en halvtime til kamp, ble lagoppstillingen klar:

       Jani

Håkki - Jonas - Fedda - Tåggi

Thomas - Wladi - Leif -  Barten

Eivind - Tony

Benk
Jarle, Arafat, Magnus

Trener
Svein

 

I garderoben ble det manet til å spille ball, og jobbe hardt. Mål skulle scores, og det skulle feires med Maorienes krigsdans. Fedda hadde med seg stridsøksen for anledningen, gjemt inni den ødelagte shortsen sin. 

Suldal-spillerene derimot, var svært misfornøyd med den åpne dusj-løsningen i bydelshuset, og hadde derfor tatt turen opp til traktorene sine for å diskutere taktikk. Slik fikk vi hele underetasjen for oss selv, og det var jo egentlig bare en bonus.


Oppvarming

Selv om Mikke har flyttet til Oslo, lever han stadig gjennom oss gjennom oppvarmingen. Den klassiske runden med sidelengs, høye knær, høye kneløft ble gjennomført før vi spilte litt to-touch midtbane mot forsvar.  


Kamp

Kampen kom etterhvert i gang etter en smule forsinkelse. Uansett hva taktikken var, ble den raskt lagt på hyllen. Suldal spiller lange baller fra back og stoppere, som ofte endte med utspark/keeperball. Smal bane og høyt press fra Suldal gjorde at Jani sparket ballen opp til midten, hvor det ble kjemping om ball. Videre bar kampen preg av harde taklinger, høye baller og lange løp. Uansett hva denne kampen blir husket for, kan det umulig være god fotball. Det blir slått høyt og langt, og Storhaug har vinden med seg første omgang. Det er lite spill innad i lagene, men når vi kombinerer godt, kommer vi ved noen anledninger til skudd både innenfor og utenfor 16-meteren. Tony har flere skudd, noen veldig bra, andre gikk langt over og utenfor Sulda-buret. 

Det blir dødballer til begge lag, men ingen uttelling. To smultringer til begge lag så langt, og to gule kort, til Håkki og Fedda. Det er nok helt fortjent, selv om Suldal også skulle hatt et par kort om jeg husker riktig. 

Pausepraten går sin vante gang, og Svein kommer med et par motiverende ord for hvordan vi skal slå bøndene fra Suldal. 

 Andre omgang starter som første avsluttet, men Storhaug virker å ha de største sjansene. Ved ca 55 minutt blir Thomas byttet ut for Magnus, og Eivind trekker ned på høyre-ving. 

Ved 63 minutter presterer Stian å forsøke en ball som fortsatt er i hendene til en Suldal-spiller som tar innkast. Fortjent gult kort. Sterkt, Stian!!!!

Etter 65 minutter ruller Storhaug opp et bra angrep. Det flikkes fra venstre til høyre, og høyre til venstre. Håkki slår en ball til Tony, som står alene på ca 10 meters avstand. Han smeller et knallhardt skudd ved nærmeste stolpe, 1-0 Storhaug!!!!!!!!!!!!! Fullt forjtent.

Jarle, som stod på sidelinjen, klart til å byttes inn, er mest fascinert av seg selv “så du det, jeg tok av meg genseren, så scorte vi, så du det???” ...Jada Jarle, kanskje du skulle fortsatt å ta av deg klær…?

1-0 så ut til å trigge flere av Suldal spillerene. Kokepunktet er nådd da to minutter senere, presterer en Suldal-spiller å gi Jonas et realt slag i six-packen innenfor Storhaugs 16-meter. Jonas fyrer på alle sikringspluggene og tar tak i vedkommende, og utveksler det som fra sidelinjen hørtes ut som bibelske ord. Det blir hett også på sidelinjen, og Svein forsøker å irettesette Suldal-treneren, som ikke virket helt å skjønne alvoret i å bruke vold på fotballbanen.

Den absurde situasjonen i Storhaugs 16-meter ender med et rødt kort til Suldal-spilleren, og gult til Jonas. 

Det blir to bytter til, først Håkki ut og Jarle inn, deretter Wladi ut og Arafat inn. 

Alt i alt bør dette nå være komfortabelt, 11 mot 10 spillere favør Storhaug. Derimot, skjer det som alltid har skjedd når vi begynner å føle oss trygge og har spillet på vårt side. En corner i mot oss, og litt klabb og babb og ballen er såvidt over streken. 1-1, 77 minutter.

Det er for det meste Storhaug som har spillet nå, men det åpner opp for kontringer til Suldal. Heldigvis er Jarle en ringrev til tross for pappa-kropp og syv-dagers skjegg, og lot seg ikke lure av Suldals Usain Bolt da han kom alene mot Åsgårdstrands store sønn. Taklingen til Jarle utløser stor hyllest på sidelinjen, og Hansi holder på å falle av benken i begeistring. 

Desverre… 79 minutter og vi får en kontring imot. 1-2 Suldal…

Storhaug presser på siste 10, men får ikke uttelling. Selvfølgelig setter Suldal spikeren i kista og scorer 1-3 som det siste som skjer i kampen. 

Stjerner
3* Tony - God kamp, scorer et flott mål. Farlige skudd. God uttelling for Storhaug så langt i karrieren.
2* Eivind - Stor bonus for ball-plukkende samboer og bursdag. Spiller også en god kamp.
1* Jonas - Får seg en liten kilevink i magen men fortsetter likevel. Godt jobbet å ikke få gult nummer to. 

---

Alt i alt et dårlig resultat og en kjedeliig fotball-messigkamp. Vi kan definitivt bedre enn dette. Mulig litt avslutningstrening på høsten er det som skal til.. Likevel. Vii kan bare jobbe videre, og jeg er sikker på at resultatene vil komme vår vei! Neste kamp er Sørmarkå på tirsdag 3 sept, den skal vinnes!!!! 

 

//Thomas

 

 
Johannes SolhaugComment