Mirakelet på Midjord

 Storhaug FK - Sørmarkå 3-2 (2-1)

IMG_9801.JPG
 

Kun fire dager etter det sure 1-3 tapet mot Suldal var guttene fra Storhaug igjen samlet og klar til dyst. Oppmøte var kl 19:00, men guttene var først klare til oppvarming etter 30 min med taktikkprat og hvordan de skulle angripe kampen. De ble enige om å ha en tydelig kampplan både offensivt og defensivt. Noen så mer komfortable ut enn andre, spesielt vår midtbanegeneral Kristian Solem så ut som han hadde nytt godt av langhelgen han tok seg. Det skulle vise seg på banen!

 
IMG_9802.JPG
 

Stemningen under oppvarmingen var rolig og fokusert. Alle hadde planer om å revansjere det som sist skjedde på Midjord. Sist gang Storhaug tapte to hjemmekamper på rad var helt tilbake i mai, og de hadde ingen planer om at det skulle skje igjen.

Selve kampen

Storhaug tar avspark. Storhaug dominerte store deler av de første 15 minuttene, hvor Sørmarka så vidt fikk kjenne på ballen. Derimot skal det nevnes at de få gangene Sørmarka kontret var de ikke helt ufarlige. Likevel kom den første store sjansen til Storhaug. En lang ball ble slått mot Waula som stusset i bakrom. Når da midtstopperen til Sørmarka bommer på klareringen, endte Tony alene med keeper. En feberredning gjorde at det enda sto 0-0. 

Sørmarka virket sjokkerte over det offensive og kollektive presset til Storhaug i denne perioden. Med mange cornere og farlige gjennombrudd kunne kampen vært punktert tidlig. Dessverre kom Sørmarka på en av sine farlige kontringer og satt inn en solid avslutning som var utagbar for Magnus Runde etter 18 minutter. Storhaug-guttene fortsatte å dominere ball og rett før pause fikk de en scoring annullert. Guttene fra Midjord protesterte høyt mot dommer uten at bønnene ble hørt. Sørmarka gikk rett på kontringen og satte en ny scoring etter 40 minutter. 

Det lå en scoring i lufta til Storhaug i lufta, og hele stadion visste at det kun var et tidsspørsmål før det kom. På overtid av førsteomgang ble ballen spilt opp til Eivind Sangesland i mellomrom som spilte ut til Tony på høyrekanten. Han slo et innlegg på bakerste stolpe hvor evighetsmaskinen Wladi hadde kommet fra dypet. Innlegget var dessverre ikke presist, men Wladi klarte å stjele ballen fra høyrebacken før han satte ballen kontant nede til venstre for keeper. 1-2, og dommer blåste av til pause.

Pausepraten fra dagens trenerteam (Jarle, Toggi og Jonas) virket motiverende og energigivende til guttene, og de ble enige om å fortsette å male på. Med duellsterke forsvarsspillere, løpssterke midtbanespillere, og kyniske spisser kunne dette bare gå en vei. 

De første 15 minuttene av andre omgangen startet veldig likt som i første omgang: Storhaug hadde mye ball, og Sørmarka hadde noen farlige kontringer uten uttelling. Så bestemte Storhaug for å kjøre et skikkelig temposkifte. Etter 60 minutter mottok Solem ballen sentralt og spilte ut til Tony på høyrekanten. Han utfordret backen sin og la flatt inn på 10 m. Der kom Eivind i 100(!) og banket inn utligningen. 2-2, og Storhaug fikk en vitamininnsprøytning! Dette her kunne bare gå en vei, og man merket nervøsiteten til Sørmarka spillerne. Det virket som de ikke hadde noen plan for å stoppe Storhaug.

10 minutter etter utligningen var det store brøl fra hjemmebenken. Corner fra Storhaug ble slått inn, hvor en Sørmarka-spiller klarerte rett opp i lufta. Innbytter Thomas Myklebust hadde plassert seg på 25 m i forkant av corneren, og han reagerte raskest av samtlige på stadion. Med en spurt som selv Usain Bolt ville vært stolt av, og en ro som ville fått Alan Shearer til å få frysninger, banket han ballen i mål på hel volley bak en måpende Sørmarka keeper. 3-2 til Storhaug! 

Sørmarka endret formasjon og ble enda mer sårbare bakover. Dette utnyttet nesten Waula og Eivind til det fulle. Sistnevnte var gjennom 2-3 ganger alene med keeper uten uttelling, mens Waula hadde et farlig frispark helt på tampen av kampen. Til slutt kan det nevnes at Sørmarka var nærme ved å utligne på overtid, men Storhaug sin eminente keeper holdt ballen i fast grep. Dommeren blåser av kampen, og Storhaug har utført Mirakelet på Midjord!

 

Stjernetoppen:

*3 – Trenertrioen (Toggi, Jonas og Jarle) som hadde en vanskelig jobb å erstatte rutinerte Svein på denne dagen. Gjorde en formidabel jobb, og solide taktiske grep kampen igjen. Byttet av Thomas i perfekt tidspunkt ga veldig god avkastning.

 *2 – Eivind og Waula som holder ut i 90 minutter og jobber knallhardt på topp. Med et høyt og intensivt press følte aldri Sørmarka sine forsvarsspillere tryggere. Solid kamp av begge to.

*1 – DJ Wladi og Kristian Solem, rett og slett fordi de aldri gir opp. Løper og løper, og Wladi får endelig scoringen sin på slutten av første omgang. Solem har mange gode utspill til kant og styrer kampen fra hans indreløperposisjon.

Undertegnede ønsker å understreke at hele gjengen fortjente 3 stjerner etter denne kampen, rett og slett fordi alle spillerne spilte opp mot sitt beste. Det viser det store potensialet som er i gruppa. 

Tirsdag 10. september er Storhaug klar til dyst igjen, denne gangen mot nedrykkskollega Vaulen 2. 

 
Johannes SolhaugComment