Midjord Massakre (Faen me kan å spenna ball)

 

Brodd 2 1 – 6 Storhaug FK 

Dennis ⚽️ (Brim) 

Brim ⚽️⚽️ (Dennis, Simon/Kenneth) 

Tyssi ⚽️(Dennis) 

Simon ⚽️⚽️ (Brim x2) 

EUREKA-banen Midjord 16.09.2022 20.00 

Underlag: Kunstgress m/gummispon 

Banetype: 11er 

Spilletid: 90 Min 


Før match: 

Thomas har stilt opp med høyttaler og setter raskt i gang med litt EDM musikk. Festivalmusikken gir imidlertid Simon PTSD fra hans deltakelse på Woodstock i 69 og det blir derfor fort et musikkbytte. Vanskelig å plassere Simons videre sangvalg, men undertegnede antar at den er fra tidsperioden 57-78 f.kr. Videre forteller Simon om at kona var ypperlig fornøyd med at mannen, som nettopp hadde komt hjem fra en skottlandstur, kom til å bli sengeliggende hele helgen etter 90 minutter for Storhaug FK. Det sier sitt om hvor jævla gammel Simon er. 


Tyssi som frivillig hadde tatt over draktvask for Leif etter bortetap i regn mot Vaulen, kom selvfølgelig, sammen med Dennis, sist av samtlige. Draktene var imidlertid brettet bedre enn noen gang og forsinkelsen blir dermed raskt tilgitt. Som et resultat av Tyssi sin ypperlige draktbretting blir gutta klare for kamp i rekordfart. Undertegnede har aldri sett Simon være så rask til å rive til seg 

nr.10. Dersom Tyssi hadde fyrt opp en video av at han bretter klær på Old Irish, er undertegnede sikker på at han hadde han badet i mus. Mistanke om at Tyssi trenger gummistøvler ved neste bytur. 

I garderoben blir det litt prat om taktikk før match, og problemene som oppsto mot Vaulen tidligere i uken. Etter litt diskusjon fram og tilbake med innspill fra alle kanter kan innslagene oppsummeres til: Personlige feil, skader i forsvarsfireren og selvsagt regn. 

Togga hadde allikevel et par justeringer på lur som skulle fikse problemene Storhaug møtte i oppbyggingsfasen sist match. Simon fikk en rolig 10er rolle og fikk beskjed om å gjøre sin ting, mens undertegnede i oppbygning skulle trekke inn og søke ball som en høytliggende indreløper. 

Storhaug-gutta var klar for et knalltøft derby mot banerival Brodd 2. Lite visste vi hvor ensidig kampen til slutt skulle bli. Det viste seg nemlig at Togga sine justeringer skulle få kampbilde til å minne om Classic XI mot Shamrock Rovers. Undertegnede har forståelse for at FIFA-referanser og teknologi generelt blir for nymotens for halve spillerstallen og forsikrer derfor om at det ikke blir mange teknologiske analogier videre i referatet. (Satan dokk e gamle og). 

Første omgang: 

Det skulle ikke mange minuttene til før Storhaugs menn satte ballen i nettet. Allerede i minutt 3 spiller Dennis en solid gjennombruddspasning av typen silkemyk og vipps er undertegnede alene med keeper. Undertegnede som alltid er like treffsikker ;) sender keeper til høyre og triller ballen rolig inn i venstre hjørne. 0-1 Storhaug. 

Undertegnede har droppet Vardy-videoene denne uken og erstattet dem med et par Houdini-compilations. Dette kommer til uttrykk i Min 5. Simsallahbrim så var to Brodd-forsvarere borte og Dennis finner seg plutselig alene med keeper. Dennis er sikker som banken og setter ballen kontant i mål. 2 fuckings 0 fordel Storhaug. 

Storhaug dominerer kampen med høy ballbesittelse og flere muligheter. Rundt Min 20 får Johs servert en diger mulighet etter litt klabb og babb i boks etter en korner. Ballen faller perfekt for volley på omtrent 10 meter, men Johs får ikke til annet enn et sleivspark i kjent stil. 

De neste minuttene er en sjansebonansa uten like. Tyssi får en 5-6 muligheter på å sette ballen i mål. En bom fra venstre, en bom fra høyre og et par bommer fra 4-5 meter er imidlertid alt Storhaugs toppscorer får ut av gavepakkene. 

Undertegnede har sendt en link til Vardy-videoene som hjemmelekse, da Tyssi åpenbart må få justert litt på skuddteknikken. 

I Min 25 finner Armandas seg plutselig ved cornerflagget mens Brodd har innkast. I kjent shithouse-stil tar han selvfølgelig ballen med seg på vei tilbake til mål og får et fortjent gult kort. 

I Min 26 får Brodd endelig tatt kastet sitt. Brodds kaptein får imidlertid ikke hatt ball i ben i mer enn et par sekunder før han trampes ned av en litt for heit sørlending, farlig frisparkposisjon like utfor kanten av 16m. Dette utnyttes selvfølgelig ikke. 

Det er overkjøring helt frem til Min 31. Da har dommer fått nok av Storhaugs dominans. Det er jo ikke et rivaloppgjør uten et par kontroversielle dommeravgjørelser. Storhaug setter en offsidefelle av typen verdensklasse og pasningen til Brodds nr. 11 kommer ikke før han er 5 meter offside. Offsiden blir imidlertid ikke gitt til tross for store protester fra samtlige i Storhaugs forsvarsrekke og stillingen er dermed 1-2. 

Ballen er løs i Min 40 og undertegnede er plutselig alene på venstrekant i boks. Avgjørelsen om å gå for skudd fra tilnærmet død vinkel er kritikkverdig og med undertegnedes kjente avslutningsferdigheter havner ballen åpenbart ikke i nettet. Det eneste positive som kan sies om avslutningen er at den er så dårlig at Simon tror det er et forsøk på innlegg, og skyllebøtten derfor uteblir. 

Dennis silkefot kommer igjen til syne når han lekkert serverer Tyssi i Min 44. Spydspissen er helt alene med keeper og setter ballen den eneste plassen han klarer å score, mellom beina på keeper. 1-3 Storhaug. Sjeldent Tyssi ser så misfornøyd ut etter goll, men alt tatt i betraktning er det heller ikke overraskende, i dag satt den langt inne. 

Like før pause spilles Simon alene gjennom på høyre flanke. I boks er det en person som har dratt fra alle på banen og stormer alene inn i boks. Det er fuckings LEIF. Den svære midtbanegeneralen som er omtrent 250cm på sokkelesten ser ut som en giraff der han galopperer fra resten av motstanderne på savannen. For hvert skritt Leif tar, må motstanderne ta 6 og det er derfor ikke rart at han har flust med tid når han får ballen servert av Simon på omtrent 7 meter. Likevel velger Leif å gå for avslutning på ett touch. Redning. 


Det står 1-3 til pause. 

Andre omgang: 

Storhaugs gutter åpner andre omgang som de gjorde første og i Min 50 spiller undertegnede til Simon som er klink alene med keeper. Når Simon er i full sprint er det litt som å observere en Porsche 356 SL Gmund Coupe på vei mot toppfart. Elegant som faen, men man sitter med en følelse av at det når som helst kan si stopp. Simon har imidlertid mye igjen i tanken og runner keeper på mesterlig vis før han enkelt triller ballen i mål. 1-4!! 

Brodds venstreback har allerede hatt en kjip dag på jobben i møte med undertegnede. Dagen blir enda verre i Min 55 når undertegnede finner frem en albue av typen Fellaini og bokstavelig talt gir Brodds venstreback blod på tann. Heldigvis har heller ikke dommer en god dag på jobben og forseelsen overses. Som mot coronavirus er undertegnede også immun mot røde kort. Eike er alltid solid defensiv, men i Min 60 finner han ut at han skal mane frem sin indre Joshua Kimmich og spiller en langpasning som resulterer i at undertegnede er kliss alene med keeper. Avslutningene til undertegnede er imidlertid alltid 50/50 og uheldigvis for Thomas resulterer kunststykket hans i intet mer enn en bortkastet målsjanse. 

Storhaugs subersub Kenneth har komt, og i Min 67 tar han et langt innkast som fører til at undertegnede er alene med keeper nok engang. Denne gangen får undertegnede imidlertid ikke mulighet til å kaste bort muligheten før Brodds Nr. 42 tar et solid grep i Storhaugdrakten og drar til som om livet stod på spill. 

Straffe til Storhaug og noe som man skulle tro var et soleklart rødt kort. Dommer mener derimot at det ikke skal være dobbeltstraff og at gult kort derfor er tilstrekkelig. Undertegnede informerer om at dobbeltstraff kun gjelder i tilfeller hvor det foretas et reelt forsøk på å ta ballen. Til dette svarer dommer at "Dokkor lede 1-4, e d vits at de miste ein mann i tillegg". Greit når 6.div dommere har blitt så maktsyke at de har begynt å tolke regelverket i lys av reelle hensyn. Storhaugs dominans blir med andre ord straffet for andre gang i matchen. (Faen det kastet fra Kenneth va heilt enormt)

I historiebøker er det meldt om mange mirakler i løpet av universets lange tidsløp. Ikke engang jomfrufødselen til Maria nede i Betlehem kan imidlertid måle seg med det som skjer i Min 68 på Midjord gress. Simon velger nemlig å GI BORT STRAFFEN til undertegnede, som takknemlig setter ballen sikkert forbi Brodds keeper og dermed scorer sitt andre for kvelden. 1-5 Storhaug!!!! 

Undertegnede gjengjelder tjenesten allerede i Min 85 når Simon blir spilt alene med keeper for andre gang i matchen. Vi er inne i kampens siste 5 minutter i ordinær tid og Simon har følgelig ikke lenger nok drivstoff til å runde keeper. 

Alene med keeper er det likevel aldri tvil. 1-6 Storhaug!!!! 

Kampen ender 1-6 og Storhaug får sin største seier denne sesongen. Lekestue. 

Utmerkelser: 

*** Simon 
Dagens Motm må gis til Simon. Ikke minst for hans to fine golazoer, men viktigst av alt for hans donasjon til undertegnede. Stor idrett som alltid. 

** Torgeir 
Togga herjer først på venstreback og når han ser at det trengs en Pirlo i den dype rollen bytter han seg selv opp som indreløper. Allsidig idrett fra coach. De taktiske endringene før match gjør også at Storhaug blir mye mer dynamiske i oppbygningsfasen og slike justeringer må belønnes. 


* Thomas og Armandas: 
Thomas gjør som alltid en solid defensiv kamp og er ustoppelig i 1v1. Stjernen gis imidlertid da undertegnede har dårlig samvittighet som snyltet Thomas for sin beste assist i storhaugdrakt. 

Armandas gjør en solid kamp og hadde holdt nullen dersom dommer ikke ble født uten dybdesyn. Det som er avgjørende for stjernen er likevel at dette er første match i høst at Armandas ikke har tatt undertegnede til side i pausen i et forsøk på å skolere ham i defensiv posisjonering. Dette blir selvfølgelig belønnet. 

Minus ** Dennis 

Dennis avslutter oppgjøret med et mål og to assister, noe som nok burde kvalifisert for to stjerner. Undertegnede må imidlertid gjøre et fratrekk for de 3 stjernene Dennis skamløst ga til seg selv i eget referat og videre 1 stjerne fratrekk for å bytte seg selv inn for undertegnede som jaktet hattrick. 2-4=-2 quick maths. 

Referent
Brim

 
Johannes SolhaugComment