Storhaug 5 - 2 Hjelmeland

Hei, og velkommen til kampreferat fra Storhaug – Hjelmeland. Dette referatet blir skrevet av Christopher Tysland. Så ikke bli forvirret når dere ser mitt fravær fra stjernetoppen, da jeg ikke kommer til gi stjerner til meg selv slik som en viss medspiller. Jeg har prøvd å skrive referatet så forståelsesfullt som overhode mulig, slik at de eldre i gruppe(80% av laget) kan forstå diverse engelske begreper. Vet det ikke var så bra engelskopplæring på skolene da for eksempel Simon gikk på grunnskolen.

Lagoppstilling

I garderoben blir vi enig om å fortsette med den nye 4-3-3(4) formasjonen, for de som tar den Fifa referansen. For dere eldre blir det den vanlige 4-3-3 som vi spiller, men istedenfor en dyp midtbane spiller, så har vi Simon i 10’er rollen. Det blir også satt fokus på å skaffe oss en positiv målforskjell i løpet av de siste 3 kampene. Før kampen hadde vi –8 i målforskjell. Som vil si at vi skulle vise null nåde mot nedrykkstruede Hjelmeland. Med seier i de siste 3 kampene er Storhaug sikret 4.plassen, noe som vil si at vi kommer til  spille i Europa neste sesong ifølge Mr.Eike. Brim har utrykt misnøye til de fuktige forholdene som er på midtjord denne Tirsdags kvelden, han foretrekker å spille på tørr matte visstnok...

Bilder fra garderoben

Før kampstart sier trener Togga til Tyssi at nummer 16 på Hjelmeland slo mange lange baller med presisjon i sist oppgjør. Det gjorde det lett for undertegnede i presspillet, da jeg kun trengte å manns markere den 110kg tunge midtstopperen med frirolle, i en forsvars femmer.

1.omgang

Kampen starter i høyt tempo i regi av Storhaug, som har gjort Midtjord til et fort uten like i denne høstsesongen. Det er et par småsjanser og høyt press.

10’
Det finnes 4 spillere i 6.divisjon menn avd.3 som undertegnede kan slå i en løpsduell. Heldigvis for meg var nummer 16 på Hjelmeland en av dem. Etter en lang ball av Magnus mot venstre, trekker undertegnede seg over på kanten og tar med seg ballen ned til dødlinja. Der drar jeg av min mann med en La Croqeta selv Iniesta har våte drømmer om. Etter det jobber undertegnede seg langs dødlinja og legger en hard ball mellom beina på en hjelpeløs forsvarspiller rett i løpebanen til Johs, som bredsider ballen hard i nærmeste hjørne.

De neste minuttene er preget av et massiv Storhaugpress mot Hjelmeland sitt mål, med noen småfarlige sjanser, som stort sett resulterer i corner (hjørnespark).

35’
Simon slår sin 6 corner for kvelden, han slår fra begge sider med begge bein. Etter et par dueller og slappe klareringer faller ballen til undertegende som i duell med en forsvarspiller prøver å tilrettelegge ballen for å skyte selv, men bommer fullstendig. Da triller ballen rett i beina på Abbi som har fått tillitt fra start. Den sjansen tar han vare på og setter ballen i en fin bue i krysset, over den 1.65m høye målvakten.

Pause

I en omgang preket av Storhaugsdominanse og Brim sin inkapabilitet til å avslutte ta et første touch på det våte underlaget, går Storhaug inn til pause med stillingen 2-0. Pausen har ikke undertegnede mange minner fra, da han var i ekstase over at han hadde klart å registrere sine 2 første assist i karrieren. Men kan tippe meg frem til hendelsesforløpet.

Togga sier at han er fornøyd med spillet, men det mangler fortsatt litt og at det er noe smårusk. Sikkert at midtbanen/vingene skal møte mer. Også ønsker han at vi skal fortsette slik i 2.omgang, men fjerne de småfeilene. Og etteller annet innspill fra Leif eller Magnus om noe greier. Også noe innspill fra undertegnede/Dennis om mangel på servering fra bakre ledd. Også en eller annen kommentar fra brim om hvor dårlig laget/bekken hans er.

2. omgang

Etter sidebyttet åpner det seg mer rom bak forsvars femmeren til Hjelmeland, de skyver laget mer frem i jakt på en redusering.

55’
For første gang i kampen er Hjelmeland i Storhaug sin boks (kan være hyperbol, husker ikke så mye av det som skjer defensivt, det har jeg lært meg å fortrenge etter 2 år i rød drakt) etter et tungt touch fra angrepspilleren stiller Daniel seg mellom mann og ball, dette velger dommeren å dømme straffe på. Skal legges til at det var en offside før han fikk ball i 16-meteren. Nummer 16 på Hjelmeland beveger seg den lange veien fra egen forsvars femmer til straffemerket, der dommeren har talt opp alle 11 meterne. (han stoler kanskje ikke på at 5 meteren på minjatyrbanen på midtjord er riktig). Nummer 16 setter ballen kontant i til venstre i målet.

67’
Storhaug vinner et kast høyt i banen, da trekker Magnus opp for å kaste for 10 gang i kampen. Han kaster akkurat samme plass som han alltid gjør, men denne gangen har Togga bestemt seg for å møte ballen der, han stanger ballen i mål bak et utspilt forsvar og keeper. I det han stiger til værs hører han forsvarspilleren som markerte han si “åhh faen” (beklager språket pappa Togga, men det er din sønns ord, ikke mine)

72’
Etter godt press fra Simon og undertegnede, klarer vi tvinge frem en feilpasning fra den lille målvakten til Hjelmeland. Med all tid i verden bestemmer undertegnede seg for å skyte ballen midt på mannen som stop på strek ved siden av keeperen, istedenfor til høyre for målet der det var viåpent.

77’
Simon havner i noe klammeri på midtbanen og pådrar seg et gult kort.

79’
Undertegnede plukker opp en løs ball på midtbanen rett ved innbytterbenken og prøver å vippe den over en forsvarspiller. Det funket ikke undertegnede får ballen i retur av lagspiller, og etter benken skriker i kor BRIM! Løfter han hodet opp å trer igjennom brim på motsatt kant. Der drar han av sin mann og setter ballen enkelt i mål i nærmeste hjørnet. Etter 4 forsøk gjennom kampen fikk undertegnede endelig sin assist til Brim. Brim som har totalt 0 pasninger i retur, selv etter å ha lovet service på sølvfat etter undertegnede solgte sin ekstra PS5 (spillkonsoll) til han for innkjøpspris for ca 6 måneder siden.

80’
Tysland bytter med Wladi. Til undertegnedes store fortvilelse, etter å ha levert en MOTM prestasjon.

82’
Wladi bruker i lang tid på å introdusere seg, han etter å ha plukket opp en løs ball på hjørnet av Hjelmelands 16 meter, tar han et touch ned mot dødlinja. Ikke en men to Hjelmeland spillere hadde bestemt seg for at det ikke var aktuelt, det blir laget en god gammeldags sandwich (smørbrød) av Wladi og dommeren dømmer straffe. Simon gir fra seg et straffespark for andre kamp på rad, og Johs får æren av å sette sitt andre for kvelden. Etter å ha lovet Simon en BJ (blåsejobb). Togga var ikke imponert over den dårlige straffen, men den gikk i hvert fall i mål.

88’
Kenneth får et soleklart gult kort etter han takler en Hjelmelandspiller ca 30 sekunder etter han har avlevert ballen.

89’
Forsvaret viser sympati ovenfor det nedrykkstruede laget, og gir dem et mål helt på tampen av kampen. Noe som er meget gunstig når vi jager etter en positiv målforskjell.

Kampslutt

Storhaug vinner sin 3 strake kamp på midtjord, inkludert 1-6 seieren mot brodd som vi deler bane med. Jakten på Europa fotball fortsetter neste uke da Storhaug må helst slå Stavanger 2 for å sikre seg 4.plassen.

Stjerner

*** Johs spiller får 2 mål, og spiller en god kamp fra start til slutt. Selv om han var involvert i siste målet til Hjelmeland. Jeg fikk altså da en BJ for å gi 3 stjerner her. Blir stein saks papir mellom meg og Simon om hvem som får gå først.

** Abbi klarer ikke å slutte å score om dagen og har vist seg som en goalgetter i denne høstsesongen.

*Luftens baron, Togga. Som endelig har begynt å bruke sine 192cm til å sette ballen i mål. Hadde blitt to stjerner om undertegnede hadde spilt 90 minutter.