Veien til europa

 

1 runde Rogalandscupen
Storhaug FK-FC Show 3-0 (1-0)

Mål SFK:
0   min Saif (Str)
74 min Saif (Tinus)
78 min Tinus (Leif)

Gule kort: 
SFK: Stian, Rene, Brim 
FC Show: Kirkerød, Holmsnes

Rogalandscupen gjenoppstår! Aftenbladet har overtatt ansvaret for OBOS cup og gjeninnført Rogalandscupen .  For de som ikke viste det har ble Rogalandscupen innført i 1959. Kun få år før Valle og Svein ble født………….Simon og Jani kom noen år senere…..   Aftenbladet i samarbeid med Rogaland fotballkrets går høyt ut i 2023. Sitat Aftenbladet 7.des:  «Vi skal ligge tett på kampene og klubbene fra hele regionen fra tidlig vår fram til finalene på vinteren. Vi ser for oss direktesendt tv-trekning av puljene og har planer om å gjøre noe ekstra rundt finalekampene. Nå skal vi sammen med kretsen jobbe fram et konsept hvor vi beholder det beste fra Rogalandscupen samtidig som vi krydrer den med en del nytt. Vi skal gjøre Rogalandscupen til vår egen Champions League, understreker Nilssen. Dette skal bli vår Champions League»

Finalen av Rogalandscupen spilles på SR-bank Arena og vinneren får pengepremie og plass i neste års kvalik til NM.

DVS i teorien kan laget som vinner vinne NM i 2024 og dermed være kvalifisert til Europa cup 2025.

Europa 2025 ……….. noe hårete mål kanskje?

 

Før Rogalandcupen startet ba Aftenbladet om svar på noen spørsmål.  Dette sendte vi inn fra SFK:

1: Hvilke forventninger har dere til Rogalandscupen?

Trenerteamet Torgeir Overøye/Hans Kristian Tjemsland og resten av Storhaug FK har stor tro på at Rogalandscupen 2023 blir en meget bra turnering.  Når hele 90 lag er påmeldt,  og guleroten er finale på SR-Bank arena og NM kvalik, så blir det stor prestisje for alle lag å nå så langt som mulig.

2: Hva blir ambisjonen deres i Rogalandscupen i år?

Vi har ambisjoner om å nå minst kvartfinalen. Storhaug FK har 45 års jubileum i år – så da hadde det smakt ekstra godt å komme langt.

3: Hvem er lagets profil? (kan være den mest kjente spilleren, mest meritterte, den som har spilt på høyest nivå etc) - Begrunn gjerne kort hvorfor.

Christopher «Tyssi» Tysland var toppscorer i fjor og det forventes at han scorer vel så mye i år.   Ellers vil en Brim Eskeland i toppform produsere jevnt med målpoeng. Når «gresset blir grønt» så forventes det at superveteranen og storscorer Simon Grapes snører på seg skoene og bidrar til at Storhaug FK får ett cupeventyr

4: Hvem er deres største rival? (kan være en klubb som ikke ennå er påmeldt i Rogalandscupen) - Begrunn gjerne kort hvorfor.

Det må jo være Brodd 2 og Brodd 3 som vi deler bane med og har hatt mange jevne og tette kamper mot oppgjennom årene

5: Hvem holder du som favoritt til å vinne turneringen?

Vi holder Adam Dahl Assad  og hans gutter i Forus & Gausel som favoritter til å vinne Rogalandscupen.  Noe virkelig bra er på gang på Knutamyrå på Forus der de satser på lokale gutter fra bydelen!

Før kampen:

Alt var duket for en herlig dyst i flomlysene på Midjord. Vi ønsket FC Show velkommen til Østrebydel.

FC Show (Siddis) er ett herdig innslag i lokalfotballen. Primus motor Øyvind Sørensen var med på å starte klubben i 2005. Siden har de holdt gående og vaket litt mellom 4 og 5 divisjon. Det er vel og såvidt jeg vet ett av de svært få lagene i Norge som spiller i rosa drakter.

FC Show skulle stille nye drakter denne kvelden så de hadde mye «stash» med seg.  Ble litt folk, armer og bein før Brim endelig fikk loset dem inn i rett garderobe. De hadde brukt 30 min på dette draktgreiene  - så kanskje ikke beste oppladning (?)

Inni Storhaug garderoben begynte Storhaug gutta å finne plassene sine.  På tide å skifte ut bildene over benkene. De fleste  som henger der er over alle hauger, og nye er ikke hengt opp.  Johs fikser du?

Høytaleren var rullet ut og ukjente toner dundret ut i garderoben. Ikke akkurat undertegnede sin favoritt musikk – men dette var ikke dagen å by DJ-en opp til dans!!   Musikken så ikke ut til å plage andre noe nevneverdig …… Stemningen var upåklagelig!    Samtale emne startet fort å handle om Daniel som nylig meldte overgang til FC Show. «judas» ble det mumlet humoristisk fra ett hjørnet. Neida , Daniel!    Alle i SFK ønsker det masse lykke til i nye klubb!

Ellers ble jeg kontaktet av Armandas i garderoben der han med alvorlig mine «You have all the shirts now?»   Bakgrunnen var at Armandas lånte draktene til 2 Futsalturneringer  og glemte å levere dem tilbake tidsnok slik at kampen mot Sviland ble spilt i diverse retro drakter fra 90,- tallet.  Tror jeg hadde den med sponsor Michael Caines Video på kassen. Butikken ble jo nedlagt før halve Storhaug laget var født …..  og de færreste har sett video på VHS kasset. Og aldri i sitt liv har lånt Moviebox.  Lånte du en moviebox og hadde en VHS spiller hjemme kunne du koble de sammen og kopiere filmer ulovlig …….. Det kom ikke fra meg.

Nei slikt tull med retro drakter kan vi ikke ha noe av.   Det er PIREN PUB som er en av dagens sponsorer og skal være på kassen i hver kamp!!

Armandas og futsal laget dro forresten hjem 2 pokaler til Østrebydel. Men pokalen veteranlaget vant i 2021 – så må vi snarte vurdere ett pokalskap

Så var det av med musikken og Torgeir skulle fortelle om kampplanen. Saif meldte seg kontant og tok ansvaret for straffen før kamp.  David ble dessverre ikke spilleklar til kampen, men er med som hjelper fra sidelinjen.   Lite viste vi da at i han bor det en fremtidig manager!!


1 omgang:

Laget: Armandas , Hansi, Torgeir, Sebastian, Stian, Noah, Johs, Brim, Fredrik, Saif, Rene

Benk: Pawel, Abdi, Tinus, Tyssi, Jani, Leif 

Spesielt å starte kampen med straffe før kampen begynner.  Det setter Saif meget selvsikkert i mål.

SFK tar kommandoen fra start og lar ballen gå seg imellom tålmodig.  Da sjansen og rommene åpner seg setter vi på turboen og angriper på høyre siden.  En nydelig pasning ble slått diagonalt bak stopperene, Fredrik kom inn i hundre fra venstrevingen satte ballen kontant i mål nede ved nærmeste stolpe.  Dessverre blir det blåst offside på Rene(?), så annulleringen var nok grei.

Dessverre måtte Fredrik gå av etter 10-12 minutter etter føling på noe strekk greier.  Veldig kjedelig. Tinus kom da inn og la seg som høyre ving.

Ikke mange minutter må eks SFK gutt Daniel også rusle av med skade.  Lyskestrekk. Eller var det det? Så han hvor dette bar henne og ville ikke bli ydmyket av en frisk Rene? Brukte han opp en ispose for showoff.  Kun daniel vet…….

Det var en sjansefattig omgang , men Storhaug har klart mest ball og kontrollerer kampen.  Armandas trengte ikke gjøre en eneste redning i første omgang.  Virker som Show spillerene blir slitne av å løpe mellom – og flere måtte byttes ut i første omgang.

Saif vel en stor sjanse midt i omgangen etter ett flott innlegg  - men avslutningen glir av foten og skuddet går rett utenfor.


Pause: 1-0


2 omgang

Show starter andre omgangen bedre enn første.  Spissen til Show blir spilt igjennom mellom vår back  og midtstopper. Han klinker ballen opp mot nærmeste kryss. Armandas er kjapt oppe med høyre hånd og redder skuddet. En klasse «futsal» redning!   Det virker som Show får litt blod på tann her og klarte å  skaffe seg en god del cornere de neste 15 minuttene. Spesielt de knallharde innoverskrudde cornere blir farlige.  Armandas står godt frem i denne perioden og avklarer mye med å være tøff i feltet. Også midstopperene våre Torgeir og Sebastian ryddet opp i stor stil!

Vi var litt farlig frempå flere ganger da Rene , Saif og Tinus skal trøbbel for forsvaret deres. Tinus og Saif herjer vilt med backene til Show.  Venstrebacken til Show er jeg sikker på ropte etter mamma etter at Tinus hadde kjørt han for n’te gang.

Rene får rundt 70 minutt hvile og inn kom en spillesugen Tyssi.  Brim går vel og av for Leif og Abdi får Noah.

Den Nord-Norske høyre backen til Show går lei av byttene våres og klager til oss på benken.  Fran kontrer kjapt med «dere hadde 7 bytter i første omgang og 3 i andre omgang så slutt og mas»      Da ser det ut som rullegardinen er på vei og såg har beit i seg ordene som hæst….k og annen nord norsk bannskap……….. før han sa «æ snakke ikke med dæ»

I det 74 minutt kommer det som skal bli det avgjørende øyeblikket.  På en show corner heades det i nettveggen på omtrent blank kasse. SFK angriper så lynhurtig.  Tinus fant Saif i bakrommet.  Han gjør ingen feil og dundrer ballen i nettet. Dryla ballen i mål på ekte Haaland vis. 

I det 78 minutt punkteres kampen.  Leif flikker videre til Tinus som ekspederer ballen i mål. Midjord eksplorerer.  Der og da visste vi at avansementet var sikret.

Pawel får de siste 10 minuttene for Hansi.  Han bruker de ti minuttene godt å mørner venstre siden til Show enda mer .

 

Alt i alt en meget fortjent serier.  Vi kontrollerer kampen stort sett fra start til mål. Vi har klart flere avslutninger på mål og mye mer banespill. Kanon innsats av alle mann og ikke minst David fra sidelinjen som piska frem gutta i samtlige 90 minutter.  Konge!!

  

3 Stjerner: Sebastian.  Banens gigant.  Sebastian må være hugget ut av en Polsk granittblokk.  Vinner samtlige dueller i luften som på bakken.  Meget ballsikker og flink til å spille ut bakfra. I spann med Torgeir danner de ett komplett midtstopperpar.

2 Stjerner:   Saif. Den lynhurtige vingen med kjappe finter og direkte spillestil.  Går ikke av veien for å kaste seg inn i taklinger med spillere som er dobbel så stor.  Straffen setter han selvssikkert i mål , og når han får sjansen i bakrommet er han nådeløs. Vi kommer garantert til å få se mye moro i sesongen fra mannen med de ravnsvarte krøllene selv Salah hadde vært stolt av. Tipper når disse krøllene lufter seg på byen og de kjappe beina viser sine dansemoves – så bruser det i blodet hos mange damer der ute.

1: Stjerne: Det var mange gode på tirsdag som fortjente stjerner – men jeg velger å gi den siste til Tinus.  Ett mål og en assist. Konstant trussel og jobber sokkene av seg. Spiller med hjerte utpå drakten!   

 
Referant:
Jani