Ny seier mot Riska 2 

 

Seriekamp 6.div mandag 19 Juni 2023 
Riska 2 – Storhaug FK 3-4 (2-2) 
Mål: 0-1 (30) Kes (Brim), 1-1 (39) , 1-2 (41) Kes (Simon), 2-2 (43), 2-3 (46) Seba (Simon), 2-4 (67) Simon (Kes), 3-4 (90) 

Gule kort: 1 stk. Riska 
 
Dommer: Ronny Boge, Tjensvoll FK, haddde god kontroll 

Tilskuere: 10-talls lokale på tribunen, Fran og Hansi dukket opp i SFK leiren (Veldig kjekt!) 
 
Storhaug FK: 
Erlend 
Noah – Cristopher – Leif – Stian 
Johannes – Sebastian – Brim 
Fredrik – Kes - Simon 

Benytta Innbyttere: Pawel, Håkki, Abdi, David 
 

Mandagskamp betyr normalt trøbbel for bohemene fra Storhaug. Vi feide Riska va banen 7-3 forrige kamp, men med flere forfall og var det ikke gitt at dette skulle gå bra.  

 

Dagens tropp inkluderer de litt eldre Erlend, Leif, Håkki og Simon. Som Simon skrev på snapchat etter kamp så bør det være en inspirasjon til andre halvgamle SFK’ere som har lagt skoene på hylla for tidlig. Litt egentrening i sommer så er dere tilbake og kan være med å kjenne på denne fantastiske drivkraften som lagsport bringer både på kamp og i trening. Løping, styrke, sykling osv.er jo så ufattelig kjedelig ift. det å vinne en fotballkamp sammen som lag.   

 

Bortegarderoben hos Riska var for kvelden usedvanlig varm, nesten som en badstue (som Stian senere fant ut at de faktisk hadde). Praten gikk på sedvanlig vis om løst og fast, men høydaren kom fra Stian som kunne meddele at Eurosport ville ha intervju pga. golf og sønnen Victor Hovland som har blitt populær på SoMe. Det var også grunnen til at undertegnede endte opp med refarat skriving i stedet for Stian som tydeligvis hadde nok å tenke på. 

 

Verdt å nevne at dagens kaptein er selveste Brim Eskeland. Årets storhaug-gutt 2022 blir fra høsten av ikke å regne med i Storhaug drakt. Det blir enten 100% bonde, student i Bergen eller VBK spiller av ham. Det var synd, det har vært en ære å spille sammen med deg gutt! 

 

1 Omgang: 
Kampen starter i regnvær og vi får raskt kjenne på at underlaget er noe helt annet enn på lille-Midjord. Ballen er lett og går veldig fort på det jeg tror er kork-kunstgress.  En haug med dårlige pasninger og en del rot fører til at Riska er farligst frempå første halvdel. Spissen til Riska er en maskin som det ikke går an å skubbe vekk, han vinner de fleste duellene og stusser videre i bakrom gang på gang. Vi lever farlig, men Erlend redder oss med flere gode redninger. 
 

0-1 (30 min): Omsider finner vi oppskriften på suksess. Etter litt bearbeiding og vending av spill finner Brim vårt svar på Adam Traoure i bakrom. Kes fosser fremover, skyver inn fra venstre og legger ballen elegant i nettet. 0-1 er et faktum! 

1-1 (39 min): Riska er gode på det de prøver på og scorer etter innlegg fra siden.    

1-2 (41 min): Samme oppskrift, men denne gang er det Simon som finner Kes i bakrom. Det ser lett ut med den farten og forsvaret til Riska har ingen sjanse. 

2-2 (43 min): Balltap, dårlig press og et Riska-lag som får lov til å gjøre litt som de vil ender opp med ny scoring til hjemmelaget og 2-2 til pause.  
             

Pause: 
             Første omgang bar preg av mye unøyaktighet, Riska dominans og vi er heldige som ikke ligger under. Coach som har observert alt fra sidelinjen serverer oss en taktisk analyse og peker på noen ting som må justeres i til andre omgang. Flytte litt på noen midtbanespillere- kan det hjelpe mon tro? 


2 omgang:
 
               
                2-3(46 min): Storhaug går ut i hundre og helvette og får raskt frispark på Riska sin banehalvdel. Simon G-man slår perfekt mot bakerste der både Seba og Leif kommer nesten helt alene gjennom. Seba står først i køen og gjør ingen feil. Perfekt start på omgangen!  

  2-4(67 min): Storhaug har hatt full kontroll på omgangen. Grepene som coach gjorde i pausen, har funket optimalt. Kes er på et av sine mange raid på venstresiden og slår inn til Simon som stuper ballen i mål. Stor idrett! 

  3-4(90 min): Erlend er litt uheldig og slår ballen i eget mål, men det har ingenting å si for Storhaug vinner kampen fortjent etter en meget solid andre omgang. 

 

Stjernetoppen: 

Er det lov å gi treneren stjerner? Fortjener utvilsomt en hyllest etter pause coaching i verdensklasse! 
 
*** Simon: Med 2 assists og ett mål er tre-stjerner fortjent nok i seg selv. Legger vi til at en spillesugen G-man løper, prater, dribler og sentrer to ganger (!!!) gjennom samtlige 90 min er dette dagens prestasjon. Alder ingen hindring for denne mannen her altså! 

** Kes: Det er bare å legge ballen i bakrom så fikser Kes resten- stakkars midtstoppere! 

* Erlend: Plukker opp hanskene i Armandas skadefravær og viser gammel storheti 1 omg. Vi kunne fort ligget under med 3 hadde det ikke vært for Erlends mange redninger. 

 
Rundens referent:         Leif Egeland