Gress? Som i Naturgras? Ikkje kunstgress altså?

 

Togga meddelte på spond at vi skulle spille på gress. Men! Naboen til Fredrik sa vi skulle spille på kunstgress. Så vi fikk en kontrabeskjed fra coach i forkant. «Jojo, vi skal spille på kunstgress». Når vi forøvrig kom fram til Høle sa de at de hadde en splitter ny kunstgressbane, men at vi skulle spille på naturgress. Til manges store fortvilelse... og angsten for rolig sommerferie kramper bredte seg i garderoben.

Ellers prøvde undertegnede å spørre garderoben om hvem som skulle ta referatet denne gangen. Vel vitende om at det var min tur. Håpløst forsøk.

Når vi entret denne omtalte naturgressbanen 30 min før start, stod det ingen ellevermål der. Så da fortsatte spørsmålene. «Ska me virkelig spela på denne banen?». Etterhvert kommer det en Høle spiller bortover og han kan bekrefte at de skulle bære to mål fra den splitter nye kunstgressbanen, og over til gressbanen. Kun for at vi skulle få æren av å spille på naturgress. Det satt vi faktisk stor pris på! For selv om det var en del tyngre enn hva vi var vant til så var dette en nydelig matte å spille på. Er ikke mange av disse igjen i regionen, så kudos til Høle for å holde den så godt vedlike.

Resultat:

Høle - Storhaug FK

1-4 (1-3)

SFK Mål:

0-1, Johs

0-2, Abbi (Togga)

0-3, Fredrik (Johs)

1-4, Simon

Bane:

Høle grasbane

Været:

Sykt varmt. Maks temp på 21,3 °C og 0 mm regn.

Publikum:

Morten, KP og ca. 20-30 ihugga Høle tilhengere (alder: 5-65 år)

Dommer:

Morten Larsen Stople (Buøy IL)

Startellever Storhaug FK:

Håvard

Hansi-Togga-Sebba-Stian

Fredrik-Johs-Leif-Abbi

Simon

René

Innbyttere:

Erlend, Pawel, Thomas, Ryan, Tyssi og Saif

Kampen:

Ikke noen tvil om hvilket lag som styrer kampen fra start. Spiller oss sakte men sikkert opp bakfra og ut mot kantene. Spesielt på høyresiden kombinerer Fredrik/Hansi og Johs godt og får kommet til noen innlegg som resultereri halvsjanser. Tok forøvrig ikke veldig lang tid før første nettkjenning ble et faktum. Ved 12 min kom 0-1 målet og det ble scoret av Johs etter at han snappet opp en ball headet ut av motstanderen. Pent skudd fra ca. 18 meter.  Ved 16 min sender/klarerer Togga en langpasning mot venstrekanten Abbi som legger nydelig ned og plasserer ballen til høyre for Høles keeper. Kontrollert og deilig av Abbi! Ved 27 min får endelig høyresiden betalt for farlighetene de har skapt. 0-3 målet ble scoret av Fredrik etter en nydelig gjennombrudds pasning fra Johs. 41 min, det blir feilaktig dømt straffespark til Høle IL etter at Leif meier ned motstanderens skulder til skulder. Høle IL setter den, men Håvard er ikke langt unna å redde. Pause og det gjøres noen planlagte bytter.

Ryan erstatter Leif, Thomas erstatter Hansi og Tyssi erstatter Abbi.


Storhaug FK fortsetter å styre spillet og kommer til flere sjanser. Ryan debuterer for SFK (historisk overgang fra US and A!) og viser fin ro og kontroll i spillet. Han kommuniserer tydelig og gjør en veldig god debut. Det blir gjort en del bytter siden denne kampen blir spilt på naturgress så vanskelig å holde styr på, men Pawel byttes inn for Stian rundt ca 60 min. 73 min, Simon scorer 1-4 målet på frispark fra 20 meter og skyter med en nydelig dypp som går til venstre for og over keeper (Takket være KP på sidelinjen som ber han om «å pressa ann ner»). Herlig avslutning og kan ikke huske sist han scoret på frispark. Video under av herligheten om det funker. Johs fikse du? Ellers er det bare til å gå inn på Instagrammen til SFK. Foreløpig har perlen blitt sett 2500 ganger og fått hele 387 likes! I tillegg til at SFK har fått noen nye følgere fra den store verden.

Nå har kampen virkelig punktert og Storhaug FK spiller med lave skuldre. 78 min, Saif blir byttet inn. René kommer til flere sjanser med høyrefoten sin siste 10 min, men han får dessverre ikke nettkjenning denne gangen. Håvard gjør også en god figur som debutant i målet til Storhaug FK med en viktig redning ganske tidlig i kampen og et par på slutten. 

 

Børsen:

*** Johs

God kontroll og spillbar ut kampen. Ser ut som han har spilt på naturgress hele sommeren. Får snudd spillet og kombinerer godt med spesielt Fredrik på høyresiden. Mål, assist og generelt utrettelig som alltid, men spesielt imponerende etter sommerferie. Vel fortjent med 3 stjerner.

** Abbi

Synes Abbi har forbedret seg veldig siste året, og i denne kampen får han virkelig vist seg fram. Lett i steget, presser godt og sikrer seg et pent og kontrollert mål.


* René

Jobber enormt på topp og jager motstanderens forsvar. En konstant plage og stressmoment for Høle. Kommer til flere sjanser (ofte med feil fot), og bare uheldig som ikke scorer mål.

Oppsummert vil jeg bare si at dette var en god borteseier på uvant underlag. Seiersrekken er forlenget og vi står nå med 4 seiere. La oss forlenge denne når vi får besøk av Kvitsøy, så kan dette bli en svært morsom høst.

Over og ut
- Stian (aka Barten)

 
Johannes SolhaugComment