Storhaug FK  – Stavanger 2

Resultat 2 – 2.

EUREKA-banen Midjord 28.09.2021 20.00

Underlag: Kunstgress m/gummispon               Banetype: 11er (uenig)

Spillform: 11 MOT 11                                            Spilletid: 90 minutter

Dommer: Ireneusz Wolski Prezemyslaw (Hinna Fotball)

Turnering: M 6 div avd 03 2021

Prekamp

Det var igjen klart for kamp på Midjord i det som har vært en middels god, super kort sesong for Storhaug FK. Vi ser ut til å kun være i stand til å spille uavgjort og det skulle vise seg å være tilfellet i denne kampen også. Med 4 uavgjort på 8 kamper har vi dobbelt så mange uavgjort som nummer to på listen (medregnet kampen mot Sørmarka som teknisk sett er etter denne). Flere av disse kampene kunne og burde ha endt i seier og det må vi ta med oss på godt og vondt.

Det har vært mye utskiftning og rullering på både spillere, trenere og posisjoner denne sesongen. Dette kommer som en konsekvens av både skader, at folk flest har ett liv og den noe dårlige evnen en del på laget har til å planlegge opptil en uke frem i tid. Bruken av Spond har gjort det uhyre enkelt å følge med på kampoppsettet, men det stopper ikke alle fra å huske kampen den aktuelle dagen… hmm.?

På denne nydelige tidlige høstdagen var det duket for at Leif tok kommandoen som trener. Det blir da trener nummer 4 denne sesongen medregnet Jani den eldre i kampen etter (ja jeg vet jeg er treg med referatet). Vi blir enige om å fortsette å forsøke å spille fotball langs bakken og linke opp i trekanter. Ellers bemerket referent seg at det var uklart hvem som skulle ta frispark, hjørnespark etc… og jeg løp like forvirra ut til banen som før vi begynte å diskutere dette. Laget stiller opp i følgende 4-3-3 formasjon:

Abdi

Johs (har tydeligvis mistet klokka for han kom 20 min etter kampstart)

Kampstart

Kampen starter noe rotete fra begge lag hvor ingen av lagene greier å etablere noe særlig dominans i åpningsminuttene. Etter hvert utover omgangen tar Stavanger 2 mer og mer over og det merkes på kroppen til referent at vi blir presset hardt bakover på banen. Stavanger 2 kommer til noe mega store sjanser hvor Runde må opptil flere ganger ut å redde laget i alene-mot-keeper situasjoner. Jeg teller hvert fall to alene mot keeper situasjoner før første omgang er over. I tillegg kommer de til flere store sjanser på sidene hvor forsvaret i samarbeid med en god Runde får ryddet opp. Senere i omgangen kommer Storhaug FK mer inn i kampen. Det viser seg å være god kost å bruke miniatyr banen vi kaller vår hjemmebane til vår fordel, på en måte Stoke hadde vært skikkelig stolt av. Det hjelper også godt på trykket at det er vår nye midtstopper Magnus som skal ta alle innkastene fra midtbanen og inn, og da mener jeg ALLE. Dette betyr at det tas en "smule" lang tid å få tatt disse innkastene. Noe som også blir påpekt av spillere etter kampen. De lange innkastene til Magnus ser ut til å stresse Stavanger 2 skikkelig. Det føles derfor ut som vi er mer og mer på vei inn i denne kampen uten at det resulterer i de største sjansene.

I denne perioden kommer også Stavanger 2 sitt første mål. Målet kommer veldig enkelt da det ser ut som hele forsvaret har glemt vekk sitt egent bakrom. Denne gangen må Runde gi tapt. O-1 til Stavanger 2. I omtrent det 35 minutt kommer omsider den noe sene Johs inn på banen.  0-1 er også resultatet ut første omgang.

2.omgang

Til andre omgang gjøres det bytter. Inn kommer Dennis for Robin. Andre omgangen oppleves som mye mer jevn spilt enn første. Storhaug FK fortsetter med Stoke fotball som både bryter opp spillet og skaper usikkerhet i bakre ledd hos Stavanger 2. I tillegg blir vi også etterhvert bedre med ballen langs bakken og kampen begynner å bli jevnspilt. I denne gode perioden til Storhaug FK skårer Stavanger 2 igjen. Dette er av den enkle amatørmessige sorten hvor en spiller hos Stavanger 2 ikke blir markert av noen Storhaug spillere på kast. Hverken forsvaret eller midtbanen greier å sette press på spilleren som får ført ball upresset frem til omtrent 20 meter fra mål. Skuddet er bra og smetter inn til høyre for Runde nede ved stolperoten. Her må midtbanen og forsvaret ta på seg ansvaret for dårlig press og dårlig kommunikasjon.

Det begynner å bli mange slitne Storhaug kropper og det gjøres bytter. Inn kommer Abdi for Leif. Stian blir flyttet inn som stopper, Noah ut på venstreback, Dennis over på venstrekant, Abdi blir tildelt høyrekanten mens Tellefsen blir satt mer sentralt i indreløper rollen.

Endringene ser ut til å løfte Storhaug og da er det fint å få litt hjelp fra motstanderlaget sin keeper. Jeg har generelt høy terskel hva gjelder hva som skal anses som tilbakespill til keeper men dette må være en av de klareste jeg har sett i min karriere. Dommeren gir helt korrekt indirekte frispark på 6 meter. Det ser ut som det er flere Storhaug spillere som ønsker muligheten, eller så var det bare et skinnsykt bra innøvd trekk jeg vet vi aldri har øvd på, men omsider er det nykommeren i år Dennis som tar det. Han gjør ingen feil å setter den lavt i høyre hjørnet slik bilde viser at han definitivt bør prøve på. 1-2.

Etter reduseringen er Storhaug det klart beste laget. Vi fortsetter med lange innkast slik vi har gjort hele kampen men virker også i denne perioden av kampen å være det førende laget. Jeg registrerer flere store sjanser inklusiv et frispark tatt av Magnus som treffer stang ut nede ved stolpen. I tillegg kom Tellefsen, som kom mer til sin rett som indreløper i dag, til en mega sjansen etter en nydelig langpasning fra Magnus. Langpasningen slås i bakrom til referent hvor kombinert press fra Abdi og referent fører til at ballen ender opp hos Tellefsen på cirka 16 meter hold. Skuddet går dessverre over mål. Senere får Tellefsen en ny sjanse. Ballen blir på ny lempet inn i Stavanger 2 sin 16 meter som så mange ganger i denne kampen. Her kriges det voldsomt og omsider får Tellefsen en tå på ballen som sniker seg forbi både keeper og forsvarere. Plutselig har vi hentet opp  0-2 resultat og det føles egentlig rettferdig etter denne andre omgangen.

I resten av kampen registrere jeg en jevnspilt kamp hvor begge lag kunne ha stukket av med seieren. Men det ender til slutt uavgjort. Etter kampen blir det snakket om av motstander laget at kampen kun har vart i effektive 15 minutt. Jeg tenkte for meg selv at det var bare tull ettersom jeg knapt kunne stå på beina men etter å ha vurdert kampen noe nærmere forstår jeg poengene deres. Uansett opplever jeg uavgjort som et fair resultat og mener at kampen hadde vart lengre kunne det gitt seieren til begge lag.

Stjerner:

3 stjerner: Runde.

Runde er stor i dag og spesielt i første omgang hvor han reddet oss alene flere ganger. Uten Runde mellom stengene tror jeg fort resultatet hadde sett annerledes ut da kampen hadde reelt sett vært over før Storhaug egentlig møtte opp til kamp. Årets mest fortjente tre stjerner?

2 stjerner: Tellefsen

Tellefsen har egentlig en litt dårlig første omgang som de fleste på laget mest grunnet anonymitet. Laget hjelper heller ikke til med å være dårlig til å involvere han ute på venstrekant. Andre omgangen spesielt etter at han flyttes til indreløper er langt bedre. Da er han med på å sette preg på spillet og er også en av hovedgrunnene til at Storhaug er langt bedre med i kampen. Får også det viktige utligningsmålet.

1 stjerne: Dennis.

Dennis er en type spiller som jeg kan like. Han kommer inn i andre omgang og setter fart i det offensive med en driv som vi egentlig mangler på kantene i Storhaug (da ser jeg vekk fra at både Fredrik og Brim sannsynligvis ville vært gode kandidater, men har vært skadet nesten hele sesongen). Den "noe" nonchalange stilen skaper overgangssituasjoner og jeg har en våt drøm om å få se Dennis i skikkelig form til neste sesong. Da tror jeg det kan bli skikkelig bra. Skårer reduseringsmålet på frispark som gir Storhaug tilbake håpet i kampen.

Referent: Hans Kristian Tjemsland