Dritt dag, dritt lag, dritt kamp

 

Suldal – Storhaug FK

Resultat 3 – 1. Mål Storhaug FK: Simon (Sebastian)

Prestavikjo 06.04.2024 kl: 13.00

Underlag: Kunstgress m/gummispon Banetype: 11er

Spillform: 11 MOT 11 Spilletid: 90 minutter

Dommer: Åge Eide (Leirvik BK). Kunne navnet til alle Suldal spillerne men han representerer helt sikkert Leirvik BK…

Turnering: M 6 div avd 03 2024

Sesongens første kamp
Endelig er vi igjen kommet til sesong igjen og fikk den lite hyggelige overraskelsen om at første kamp likeså greit skulle være borte mot Suldal. Altså den lengste bortereisen vi skal ha i år. Helt perfekt opplegg med påsken så vidt unnagjort og en tropp som får skadelisten til Newcastle til å se liten ut (det er skade eller er jeg bare forvirret på hvor troppen på 20 + har forsvunnet hen de siste ukene??).

Uansett har vi svært mange frafall til denne kampen og lurer lenge på hvorvidt vi skal kansellere. Som følge av mobilisering av blant andre meg selv greier vi å ha en tropp på 14 mann klar til kampen …trodde vi. All honnør til Jakub og Hashim som tar ansvar når Storhaug FK trenger det og blir med på kort varsel.

I løpet av uken kommer det første frafallet og vi er nede i 13 mann. På dette tidspunktet blir det vanskelig å kansellere kampen så det blir bestemt at vi kjører på. Troppen er smal men forholdsvis god.

Med oppmøte på midjord var stemmingen forholdsvis god. Med unntak av Tyssi og Team Poland (som hadde gitt beskjed om at de var for sene) så vi ut til å være alle. Men vent litt, er vi ikke bare 12 da? Hvor er Mr. Kruiderink? Jeg fikk umiddelbart en dårlig følelse og bestemte meg for å ringe med en gang. Mistanken ble fort realitet da han var skadet og ikke hadde en sjans til å spille. Folkens, vi må kunne stole på at de som står på attending faktisk møter opp. Spesielt når det er borte, mot Suldal, med en skadet og liten tropp allerede!

Vel vitende om at dette kom til å bli tungt satte vi oss inn i bilene for den 3 timer og 33 minutter lange turen det er inn til Suldal.

Turen
Som følge av mangel på vår vante bussjåfør samt all usikkerhet rundt denne kampen bestemte vi oss får å ikke ha buss opp til kampen denne gangen. Det er vanligvis en hyggelig tur som vi ofte har følget opp med noe sosialt i etterkant. Poenget mitt er at om folk prioriterer å være med kan disse bortekampene mot Suldal bli skikkelig kjekke, med øl og kos på hjemtur og Pl kamper på ettermiddag/kveld. Å kjøre opp i individuelle biler er heller ikke så galt. Turen oppleves ikke så lang og veiene inn har etter hvert blitt greie å kjøre (som følge av tunnelen). Båt turen er nesten for rask da man knapt har tid til å nyte den insane overprisete bagetten man har kjøpt.

Alle kom seg opp til Suldal trygt og vi ankom samlet rundt 11:40. Til vår store misnøye hadde ikke motstanderen orket å møte opp for å låse opp garderoben. Vi ble derfor stående å fryse utfor bilene i en 20 minutters tid, mens team Poland tok husly i bilen. Været var veldig annerledes enn det nydelige været vi fikk i fjor, med snø rester på sidene, 7 grader med regn og generelt sett guffent vær. God oppladning til fantastisk kamp…

Garderobe
Dagens definitive lyspunkt var det faktum at vi endelig har klart nye drakter. Det passet veldig fint at disse ble klar til seriestart da de gamle draktene, som virkelig har levert og vært et bra draktsett for oss i en del år for lenge, har begynt å bli slitne med hull. Draktene har blitt vasket så mange ganger at innkrympingen er blitt så stor at hele styret har glemt hvilken størrelse de egentlig bruker i draktsett. Jeg melder allerede at det vil bli behov for å bestille inn flere mindre drakter, så får tiden vise om jeg har rett…

Med draktene på var vi klare til å gå i strid i årets første kamp. Kamptroppen ble satt opp som følger:

For dem det måtte gjelde: Beklager på forhånd at utdannet grafisk designer, som legger dette ut på nettsidene våre, ikke greier å legge kampreferatet ut likt som det ser ut i PDF-en som er oversendt. Slik at formasjonen jeg har satt opp ovenfor representerer faktisk anvendt formasjon i kamp. Denne meldingen er lagt inn på forskudd da 10 år med referater fortsatt ikke har resultert i at dette blir riktig.


Kampen
Kampen startet forholdsvis greit hvor begge lag er rufsete med ball. Det blir klart tidlig i kampen at Suldal spiller mye på lange baller i bakrom etterfulgt av høyt press. De første minuttene går uten at Storhaug FK har noen som helst problemer med taktikken deres. Torgeir og Sebastian har god kontroll på de lange ballene og vi blir ikke satt på særlige prøver. Lengre fremme på banen, da aller helst i den sentrale midtbanen har vi noen problemer med å få etablert godt spill. Etterhvert begynner Storhaug FK å ta mer og mer over kampen. Vi begynner å få til mer av ballspillet vi ønsker og strengt tatt bør kunne få til mot et lag som dette. Ikke langt ute i kampen mottar Robin ballen på høyrekant og får lagt et godt innlegg. Hvor annerledes kunne ikke denne kampen sett ut om den hadde gått inn?

Etter ca. 10-15 minutter begynner det unngåelige. Vår første skade er faktum på Hashim som har problemer med kneet. Det gjøres bytte hvor Hashim med kneskade går ut og Hansi med langt verre kneskade i begge knær kommer inn. Sebastian tar over den defensive midtbanerollen, mens Robin S går inn som midtstopper og Hansi tar venstrebacken. Storhaug FK fortsetter å være best og min tanke er på dette tidspunktet at vi bør kunne ta dette laget på tross av de mange utfordringene vi måtte ha.

Vi levere de største sjansene før det i 32 min er Suldal som har en veldig stor sjanse i form av tverrligger treff. Vi slipper unna med skrekken men i det 33 min får referent selv hjerneblødning. Forholdsvis upresset presterer jeg å trilte ballen i egent mål. Skal jeg prøve å forklare det er besteforklaring at jeg hadde tenkt å spille ballen til Jani (keeper) som riktig har plassert seg vekk fra mål (slik at eventuelle feil fra hans side ikke skal resultere i mål). Akkurat i det jeg skal slå ballen ombestemmer jeg meg og tenker å heller slå til Pawel på motsatt side (eller Sebastian er ikke helt sikker). Pasning blir noe midt i mellom som er der målet står. Sykeste selvmålet jeg har skåret og eneste i Storhaug FK??

En stund etter selvmålet opplever vi dagens andre skade på Pawel som blir liggende med skulderskade etter et lovende angrep. Skal vi spille med 10 mann i 60 minutter? Fra banen blir Hashim nødt til å komme innpå igjen. Hashim blir satt som stående defensiv midtbane, Sebastian blir satt ned igjen som midtstopper og Robin S går ut som høyreback.

Vi fortsetter etter smellen og det merkes at det første målet åpenbart var vitamininnsprøytning for Suldal. De er mer med i kampen nå uten at det resulterer i flere store sjanser. Vi har også noen mega store på motsatt side og burde på dette tidspunktet ha utlignet. I det 42 minutt opplever vi nytt mål av den sinnsykt unødvendige sorten. Jani får ballen som keeper og drar av 1 mann så lett som bare det. Det antas at det var lite folk tilgjengelig for Jani bruker noe lang tid på klareringen og Suldal spiller er raskt frampå og greier å bryte klareringen alla Darwin Nunez. På dette tidspunktet med 11 mann i troppen føles det ekstremt urettferdig at stillingen er 2-0. Det meste av spillet er utført av Storhaug FK, målene er skåret av Storhaug FK og det er veldig lite vi kan gjøre annerledes for å endre kampbilde. 2 – 0 ender første omgang.

Kan også nevnes at før andre omgangen var slutt greier Pawel å riste av seg skulderskaden nok til å komme innpå igjen, dog uten mulighet til å ta kast. Hashim går igjen ut og Sebastian tar over defensiv midtbane igjen, Pawel tar back plassen og Robin S er tilbake som midtstopper.

Andre omgang
I andre omgang gjør vi endringer på laget hvor Robin S blir byttet opp som høyreving, Jakub blir satt som defensiv midtbane, Sebastian igjen blir satt som midtstopper og Robin blir satt som indreløper.

Om første omgang er rar skal andre omgangen bli enda rarere. Spillemessig fortsetter kampen noen lunde likt som i første hvor de store sjansene lar vente på seg i starten. Men det merkes at kampen åpner seg etter hvert noe mer opp (sånn type 55 min) og det blir flere store sjanser i begge retninger. Storhaug FK virker slitne og det merkes at Suldal faktisk har begynt å skape sine egne sjanser. I denne fasen av kampen er det Suldal som drar det lengste strået når de får en stor sjanse. Ballen blir spilt fra venstre over på høyre hvor et skudd blir løsnet fra deres kant ca 18-20 meter fra mål. Hansi er ca 3 meter fra skuddet og får denne knallhardt i albuen og blir avblåst for hands. Dommeren mener seg sikker i sin sak, men er helt enig i at hendene er innenfor kroppen og ville blitt stoppet av kroppen… hmm. Kan nevnes videre at ingen Suldal spillere appellerte til straffespark. Jani er godt etter straffen men rekker dessverre ikke frem. 3 – 0 til Suldal.

I det 67 min kommer dagens rareste situasjon. Vi har kast langt oppe på Suldal sin banehalvdel. Robin S har beveget seg over på feil kant for å ta innkastet. I et forsøk på å spille raskt i gang, eller fordi han hadde lyst, eller for å være en kødd bestemmer han seg for å bruke motstanderen som brikke. Han forsøker å kaste så hardt han kan inn i kassen på motspiller for å kunne motta ballen igjen selv, men ender opp med å kaste den i ansiktet. Dommer blåser umiddelbart av å gir Robin S det gule kortet. Det er Robin S sitt andre gule og han får således marsjordre. På hvilket grunnlag han blåser av situasjonen kunne han ikke gi saklige argumenter for, men det antas at dette må gå under en eller annen regel om usportslig spill. Utfallet blir uansett at Storhaug FK er redusert til 10 mann. Suldal dominerer nå banespillet uten at de på noen som helst måte imponerer. Det blir likevel en del store sjanser hvor et av angrepene resulterer i nytt straffespark til Suldal. Denne gang er det Sebastian som er for sent inne i en takling og endre opp med å takle motstanderen ganske brutalt. Hvordan dette ikke endte opp i gult kort (Sebastian hadde gult fra før) må bare dommeren vite, men jeg lukter en smule sympati dømming ute og går her. Dagens andre straffespark til Suldal er en realitet og denne er det nok ingenting å si på. Suldal spiller går frem for å ta straffesparket men på mesterlig vis redder Jani både straffesparket og etterfølgende forsøk fra samme spiller. Fantastisk av Jani. Senere i kampen har Jani også en stor redning til på langskudd.

Storhaug FK sliter med skade på Pawel, og i denne delen av kampen begynner også Hansi og kjenne det i kneet, samt Robin sliter med lysken. Det er derfor svært overaskende at Storhaug FK greier å mønstre et angrep på høyrekanten, hvor en klarering av Sebastian blir snappet opp av Simon som på elegant vis har orientert seg om at keeperen står langt ute. Ballen blir loppet over keeper fra ca 30 meter og keeper har ingen sjans på å ta den. Utrolig nok 3-1.

Målet setter en støkk i Suldal som virker nervøse. Storhaug FK greier mot alle odds å etablere en del spill i denne perioden. Det gode spillet resulterer i en stor sjanse til Simon som mottar ball innenfor 16 meteren litt skrått og skyter ballen i nettveggen rett ved høyre stolpen.

Storhaug FK har ballen mye i denne perioden. Mye mer enn Suldal burde latt oss og man kan høre frustrasjonen på sidelinjen. Store deler av Storhaug FK kan knapt løpe, men vi skaper fortsatt sjanser. Vil berømme spillere som Jakub, Markus og Simon som greier i denne perioden å holde en del på ball på tross av håpløst utgangspunkt.

I kampens siste spilleminutter er Storhaug FK igjen farlig frempå. Ballen blir til slutt overlevert til Simon som på vanlig vis finter av motspilleren innenfor 16 meteren og blir tatt. Soleklart. Staffe nr.3 for dagen og en merkelig kamp ser ut til å ende i knepet tap. Tysland går frem for å ta straffet. Dessverre for oss er dette ikke dagen for Storhaug FK på noen som helst måte og ballen blåses rett over mål. Det hadde nok uansett vært for lite for sent ettersom dommeren blåser av kampen kort tid etter.

Stjerner:

3 stjerner: Simon
Mannen som aldri blir gammel er igjen svært viktig for det meste vi produserer offensivt. Skårer ett nydelig mål når vi er redusert til 10 mann, har farlige involveringer hele kampen og skaffer også straffesparket som kunne resultert i mål. God til å holde på ball når vi trenger det.

2 stjerner: Torgeir
I en kamp hvor vi slipper inn 3 mål kan ikke Torgeir få skylden for noen av dem. Gir aldri opp og avverger svært mange muligheter. Rolig med ball selv når det ikke finnes medspillere å spille til.

1 stjerne: Sebastian
Sebastian viser igjen hvorfor han er så viktig for dette laget. Rydder mesterlig opp gang etter gang med Suldals eneste skikkelige våpen i form av en veldig rask og god venstreving. Uheldig på straffen som til slutt ikke får noen konsekvens uansett.

1 stjerne: Jakub
Jakub fortjener også stjerne i denne kampen. Viser stor ro med ballen i beinene og mestrer både indreløper og defensiv midtbane rollen svært godt. Bruker vekten til sin fordel i duellene og viser en styrke i duellene som ofte mangler hos Storhaug FK. Rutinert spiller.

Referent
Hans Kristian Tjemsland

 
Johannes SolhaugComment